USR – Uniunea Salvati Romania vs Uniunea Studentilor din Romania

USR – Uniunea Salvati Romania vs Uniunea Studentilor din Romania

 

De Nicusor Dan probabil ati auzit. Este tipul care s-a batut, unii zic dezinteresat, pentru Bucuresti timp de aproape 10 ani. Sau 8. Sau cati or fi ei.

In 2016 si-a facut partid. Pe moment doar in Bucuresti, ca asa trebuia construita imaginea. L-a botezat USB, care nu are, chipurile, legatura cu portul pe care-l are orice laptop, ci este acronim de la Uniunea Salvati Bucurestiul (desi, academic, corect este Bucurestii). 

Brusc, dupa locale, chipurile la presiunea fanilor (iubim fanii, nu iubim banii), USB se transforma in USR. Trecerea pare fireasca, nu mai salvam Bucurestiul(Bucurestii), ci salvam intreaga tara. Uniunea Salvati Romania.

Doar ca, vedeti voi, mai exista in tarisoara asta un USR, unul mult mai vechi decat credeti. Si acum sa va zic problema (care nu stiu de unde vine, dar mie mi se pare grava si dubioasa).

Asadar, vad pe blogul unei tipe din Craiova, la finalul ultimului sau articol, urmatorul banner (luat de AICI, imi permit sa il postez si eu aici, e public, deci am voie):

uniunea-studentilor-din-romania

Ce scrie in banner? Pai sunt scrise doua chestii aparent contradictorii:

1. In adresa de facebook apare USR.RO (acela este facebook oficial). Insa …
2. Adresa oficiala este uniunea.ro.

Daca aveti curiozitatea sa intrati pe USR.ro veti vedea ca site-ul apartine … partidului politic, cel de care va vorbeam la inceput.

Acum, indiferent daca sunteti fani USR sau nu, situatia mi se pare absurda. Sa va zic trei probleme:

1. Daca X nu stie de uniunea studentilor si intra pe blogurile care au acel banner, vor interpreta ca e reclama la partidul USR. Deci partidul cu pricina primeste reclama gratuita si nemeritata.

2. Afisele cu USR, adica Uniunea Studentilor din Romania, sunt puse in facultati. Poate si-n licee, pentru elevii claselor a XII-a. La fel, daca cineva nu stie ce este USR si vede doar initialele, crede ca e reclama la partidul cu pricina. Si aici lucrurile sunt si mai grave, publicitatea politica este INTERZISA in institutiile de invatamant.

3. Cautati pe Google. Vezi USR, vrei sa cauti pe Google, sa vezi despre ce-i vorba. Uniunea Studentilor din Romania este abia a patra cautare, prima cautare fiind, bineinteles, site-ul USR.RO.

Acum habar n-am cum stau lucrurile, dar mie situatia imi pare ciudata rau. Si periculoasa. Iar intrebarile mele sunt in numar de trei:

Poza luata de pe site-ul oficial, Uniunea.RO
Poza luata de pe site-ul oficial, Uniunea.RO

1. De ce Uniunea Studentilor din Romania are adresa de facebook USR.RO, iar site-ul sau este Uniunea.RO? De ce nu USR.ro? De ce nu ambele, cu redirect? De ce USR.ro a fost lasat liber? UPDATE: Aflu ca initial era invers, insa s-a convenit sa se faca schimb de domenii, Uniunea.ro sa fie site-ul Uniunii Studentilor, iar USR.ro site-ul formatiunii politice. Absurd si aberant. Asta inseamna ca a fost o intelegere intre cele 2 entitati, deci Uniunea Studentilor din Romania se face vinovata, indirect, de perpetuarea confuziei. Un singur anunt, unul singur, am gasit pe Google(astept confirmarea informatiei) UPDATE2: Din ce inteleg, Uniunea studentilor avea ambele domenii, ulterior cedand USR.ro. Astept un raspuns oficial. Oficial: USR.Ro a apartinut Uniunii Scriitorilor, care de cateva luni a trecut pe UniuneaScriitorilor.RO. Problema e ca UniuneaScriitorilor.RO e luat din 2005, luna decembrie. USR.ro este luat din 11-06-2003. Iar pagina de facebook a Uniunii studentilor, care nu stiu cand a luat nastere, are la final usr.ro. Daca tu nu aveai domeniul usr.ro, de ce ti-oi fi trecut pe facebook USR.ro?!

2. De ce s-a permis infiintarea unei entitati politice cu aceste initiale? Institutiile statului, habar n-am care, nu ar fi trebuit sa se sesizeze? Ele ori alte ONG-uri care cica apara democratia. Sa nu mai zic de Uniunea Studentilor, care ar fi trebuit, ca institutie, sa se bage intervenient in procesul de infiintare al USR si sa se opuna. Ori macar sa semnaleze public aceasta confuzie.

3. Partidul politic mizeaza pe confuzie, este intentionata? Mie imi pare ca da. Problema este ca, din cate se pare, totul este legal.

Ah, si inca ceva: USR poate veni si de la Uniunea Scriitorilor din Romania. Ori Uniunea Sindicatelor din Romania.

Asadar, bravo, Nicusor Dan. Scopul scuza mijloacele, politica nu are nicio legatura cu moralitatea, iar partidul tau este plin de studenti si de scriitori (de sindicalisti nu stiu), asa ca nu pot sa zic decat felicitari! Si daca as fi fost tentat, pana acum, sa va acord votul, macar pe jumatate (la una dintre camere), acum sunt convins ca nu o voi face. Macar imi simplificati alegerea, deci tot am un motiv sa va multumesc.

Acum astept reactii din partea celor de la USR. De la ambele USR #CaSaZicAsa. Salutari POLITICE tuturor!

2 thoughts on “USR – Uniunea Salvati Romania vs Uniunea Studentilor din Romania

Lasă un răspuns