Utilitatea avocatilor in general

Utilitatea avocatilor in general

 

Suntem pe un blog politic, dar politica trebuie inteleasa in intelesul ei cel mai larg. De exemplu, orice firma are politica proprie, la fel cum politica proprie pot avea si micile SRL-uri ori chiar PFA-urile.

Multa lume, cand aude de avocati, are impresia ca sunt, exact precum medicii, niste persoane la care apelezi cand ai probleme. Daca la medici apelezi cand ai probleme fizice, la avocati apelezi cand ai probleme juridice. In ambele cazuri ar putea fi prea tarziu.

Problema dificila apare, insa, atunci cand te gandesti la costuri. Stiu ca mai nou au crescut costurile pentru PFA-uri. Cateva amice d-ale mele au renuntat la PFA tocmai pentru ca le costa prea mult. Lucru trist, un PFA inchis fiind, dupa mine, ceva mult mai grav decat o firma falimentara. Ca principiu economic de baza, oamenii ar trebui incurajati sa presteze profesii liberale, nu incurajati sa se angajeze in corporatii.

Revenind la costuri, fiecare vorba a unui avocat costa. Sau, ma rog, asa suntem noi obisnuiti. Stiu ce mi-a povestit candva cineva, cum avocatul a pornit ceasul si a taxat fix 17 minute. Da, exact ca la telefonia mobila: minutul costa atata. Si, credeti-ma, nu e deloc ieftin.

Avocat

Din acest motiv, multi apeleaza la avocati doar cand au probleme. Doar cand primesc citatii, doar cand sunt dati in judecata. Exact ca-n cazul medicilor, avocatii nu prea mai pot salva foarte multe. As zice chiar ca medicii salveaza vieti mai multe decat avocatii. In cazurile avocatilor, de multe ori chiar nu se poate face nimic.

Din acest motiv, celor care nu au foarte multi bani de investit, cel putin la inceput, le recomand serviciile de consultanta juridica online. Ulterior, dupa ce se pun pe picioare, ar trebui sa apeleze la un avocat care sa se ocupe efectiv de ei. Stiti voi, fiecare afacerist important are un avocat personal, care-l sfatuieste inainte de fiecare hartie pe care o semneaza. Macar pentru somnul linistit si tot e util sa faci asta.

Utilitatea avocatilor, daca e judecata doar conform numarului de procese castigate, este scazuta. Cum am zis, unele procese sunt din start pierdute. Esti vinovat, ai incalcat legea, vei plati. Daca, insa, gandesti un pic mai mult, iti vei da seama ca avocatul este extrem de util. Si zic avocatul, nu juristul, plecand de la premisa ca un avocat, oricat de ne-experimentat este, este oricand superior unui amarat de jurist din firma. Sau poate am eu o parere prea buna despre avocati. Salutari JURIDICE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.