Cum poate ajuta un turneu final economia Romaniei

Cum poate ajuta un turneu final economia Romaniei

 

Dupa cum deja ati aflat, Romania este calificata la turnetul final al Campionatului European de fotbal. Euro 2016, cum este cunoscut pe scurt, se desfasoara la vara in Franta. Acum, voi incerca, in randurile urmatoare, sa argumentez afirmatia din titlu. Asadar, cum poate ajuta un turneu final economia Romaniei:

Terasele vor fi pline, CEL PUTIN la meciurile Romaniei

 

Anul asta iesitul la terasa va fi amplificat de faptul ca Euro 2016 va fi disponibil doar pe Dolce. Cei care n-au Dolce au fie varianta vizionarii la un prieten acasa, fie varianta unui bar, fie varianta abonarii, intr-o forma sau alta, la Dolce. Ok, meciurile Romaniei ar putea fi vizibile si pe TVR. Dar nu e sigur.

Dolce Euro 2016

Legat de faptul ca interesul este oricum mare pentru un eveniment tip campionat european, va contrazic un pic: turneele la care Romania participa au o audienta mult mai mare, atat cea masurabila, cat si cea nemasurabila. In plus, unele meciuri, gen Albania-Elvetia, care ORICUM nu vor fi disponibile pe TVR, devin din start mai interesante datorita prezentei Romaniei in acea grupa.

Oricum, studiile confirma ca un turneu final la care este prezenta tara ta este, din start, mai interesant pentru tine. Chiar daca tara ta este eliminata din grupe, tu continui sa te uiti la turneu. Daca nu era tara ta, acel carlig catre competitie, nu te-ai fi uitat deloc.

TVR EURO 2016

Oamenii sunt mai fericiti

S-au facut studii in Coreea de Sud si Turcia, dar tind sa cred ca si-n Romania este la fel: cand cele 2 tari, in 2002, au ajuns in finala mica, productivitatea muncii in Turcia si Coreea de Sud a crescut. Oamenii se uitau la meci, ieseau in strada sa sarbatoreasca si a doua zi la munca, in loc sa fie obositi si fara chef, erau dimpotriva, mult mai eficienti. Ceea ce, ghiciti ce, se intampla si-n 94 in Romania, chiar daca nu avem studii care sa confirme asta.

Ceea ce, anticipez eu, s-ar putea intampla daca atingem macar optimile.

Se pariaza mai mult pe turneele unde Romania ia parte

 

Voiam sa scriu mai demult pe tema pariurilor. Am tot citit articole pe tema asta. Ideea de baza este simpla: omul tinde se parieze, intai si intai, pe echipa/echipele lui favorite. Cumva, sa-si amplifice bucuria.

Atunci cand Romania se califica la un turneu final, pariurile pe acel turneu sunt cu vreo 50% mai multe. Desi meciurile la turneele finale nu-s deloc sigure, surprizele fiind la tot pasul, oamenii prefera sa parieze pe ele. Pariorii adevarati, profesionisti, pariaza bazandu-se pe statistica, fara sa vada efectiv acea echipa la lucru, insa pariorii amatori prefera sa parieze pe favoritii lor. Nu conteaza ca-i Real, ca-i Barcelona, ca-i Arsenal ori ca-i Steaua: ei vor paria pe favoritii lor. Exista si pariurile de nervi, fanii care pariaza ca favoritii lor vor pierde.

Si aici vorbim, deopotriva, de pariuri online si pariuri clasice, in agentii. Nu are nicio relevanta in discutia de fata.

De ce e important sa stim asta?

 

Este o chestiune care a fost trecuta cu vederea: in Noul Cod fiscal a fost trecuta o prevedere deloc interesanta pentru publicul larg. Astfel, sunt scutite de impozitare primele sportivilor care s-au calificat la competitii internationale. Aici vorbim atat de Cupe Europene, cat si de Campionate Mondiale, Europene ori jocuri olimpice.

Prima intrebare care-ti vine-n minte este urmatoarea: cu ce este avantajat statul roman daca echipa nationala de fotbal s-a calificat la Euro 2016? Pai, iata cum este avantajat.

Poate la alte sporturi avantajele sunt mult mai mici: putin pariaza pe handbal, putini ies sa vada meciul in baruri, putini vin fericiti la munca pentru ca s-a calificat Romania.

Acum, e randul sa imi spuneti daca stiti: cum poate ajuta un turneu final economia Romaniei, altfel decat cele 3 modalitati expuse de mine? Salutari ROMANESTI tuturor!

One thought on “Cum poate ajuta un turneu final economia Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.