Cateva idei despre Marian Munteanu

Cateva idei despre Marian Munteanu

 

Cu totii ati aflat despre numirea lui Marian Munteanu drept candidat la Primaria Capitalei din partea PNL. Despre Marian Munteanu, la cald, cateva idei:

Marian Munteanu 1990

Marian Munteanu si religia

Una dintre acuzatii, venita, culmea, din zona oamenilor tineri, este fanatismul religios al lui Marian Munteanu. Este interesant, din acest punct de vedere, cum studentii au ajuns acum aproape atei, in totala contradictie cu studentii din anii 90, foarte religiosi. De ce erau ei atunci atat de credinciosi? Simplu: credinta fusese ceva interzis. Anticomunismul lo se manifesta (si) prin credinta. Marian Munteanu pare, in 2016, un fanatic religios. In multe privinte aproape legionar.

Marian Munteanu si comunismul

Teoretic, toata lumea il cunoaste drept anticomunist, drept omul care a condus cele mai mari manifestatii anticomuniste de dupa caderea comunismului. Totusi, cateva semne de intrebare: el era seful studentilor (presedintele Asociatiei Studentilor Comunisti) chiar si inainte de 89, alegerea sa ca sef al Ligii Studentilor, in 90, nu a fost bine vazuta de chiar toata lumea; in plus, asocierea din 2000, cu partidul lui Magureanu, a starnit mari semne de intrebare. Acum explica acest lucru prin dorinta de a-l contracara pe Iliescu. Neconvingator, as zice.

Marian Munteanu Magureanu

PSD este intr-o mare incurcatura

Va mai amintiti campania electorala din 2016? Firea, actuala candidata a PSD (sa vedem pentru cat timp), il ataca pe Iohannis pe motive familiale si religioase. Firea parea a face parte dintr-un partid conservator, nu social-democrat.

Eh, acum PSD-ul are o mare problema: cum sa-l atace pe Marian Munteanu? Pe partea de religie, Marian Munteanu e natural. Pe partea de familie nu are cum sa-l atace.

Orban era atacabil pe mandatul sau de ministru, era atacabil pe accidentul de masina facut. Pe Marian Munteanu cum sa-l ataci?

Marian Munteanu

O problema: notorietatea. Se poate rezolva?

As fi tare curios sa citesc un sondaj de opinie actual. Eu as vrea sa vad nivelul de notorietate si nivelul de incredere. Nu stiu cati bucuresteni mai stiu cine este Marian Munteanu. Afla, dar nu e acelasi lucru sa afli acum cine este ori sa fi stiut asta de cateva luni ori cativa ani.

Marele avantaj al PNL este ca, momentan, se vorbeste mult despre aceasta candidatura. Reflectoarele sunt pe ei. Asa ca notorietatea se rezolva mai repede decat in mod normal. Gata, l-am uitat pe Orban, el poate fi chiar si arestat, nu mai e interesant. Noua vedeta este Marian Munteanu si a sa revenire in prim plan.

Care este publicul tinta?

Eh, aici este interesant.

  1. Cei care erau studenti in 90 si erau condusi de Marian Munteanu au acum vreo 45 de ani. Unii or fi si plecat din tara ori din oras. Teoretic, ei ar trebui sa fie publicul tinta. In ce masura corespunde el cu publicul tinta al PNL este alta discutie, dar sa continuam…
  2. Publicul foarte religios este cel in varsta. Tinta predilecta a acestui public este PSD-ul, indiferent ca vorbim despre Bucuresti sau despre alt oras. Deci ataca, in mod direct, publicul tinta al adversarului. Tot de bine e si aici.
  3. Publicul tanar, hipsterimea, ca sa folosesc un termen des utilizat, este atee. Vrem spitale, nu catedrale. Orban declarase ca e pentru catedrala, dar, cumva, declaratia lui nu avusese o forta foarte mare. Acum, insa, se cunoaste religiozitatea candidatului PNL. Publicul tanar si foarte tanar, public tinta al PNL, l-ar putea evita pe Marian Munteanu. Are la indemana solutia Nicusor Dan, ca de altfel si alte solutii mai putin cunoscute (de exemplu, candidatul M10, Ciucu). In mod paradoxal, Nicusor Dan va putea profita de aceasta numire.
  4. Se zvoneste ca PSD-ul vrea sa isi schimbe candidatul si sa-l puna pe Tariceanu. Stiti care este publicul tinta al lui Tariceanu? Ati ghicit, tot batranii, in special cei carora le-a marit pensiile cat a fost premier. Ce ar insemna numirea lui Tariceanu? Pai pe langa tintirea aceluiasi public, ar insemna si abandonarea completa a publicului tanar: daca unii ar putea vota cu Firea (fie pe criteriul varstei, fie, in cazul unor persoane de sex feminin, pe motiv ca e femeie), voturile acestea s-ar pierde. S-ar uni doua partide, ar avea procente mai multe, dar publicul ar fi total diferit. TOTAL diferit.
  5. Marian Munteanu vorbeste si acum despre comunisti si raul numit Iliescu si PSD. Carui public i se adreseaza? Mai intereseaza pe cineva in Bucuresti un asemenea discurs? In fond, bucurestenii l-au votat cu multa voiosie pe Oprescu, doctor garantat de Iliescu. Deci cui se mai adreseaza discursul anti-comunist in 2016?

Apropo de Marian Munteanu, va dau urmatorul clip (de la inceputul acestui an):

Cititi apoi acest articol. Acolo se vorbea despre resuscitarea PNTCD. Acum se pare ca Marian Munteanu a fost plantat direct in PNL. Ce s-o fi schimbat intre timp? In final, inca un clip (decembrie 2015):

Cam atat despre Marian Munteanu. In final, fara sa indemn in vreun fel, anunt din start ca nu-l voi vota. Singura sansa sa-l votez ar fi un eventual tur 2, ceea ce nu cred ca va fi cazul. Salutari POLITICE tuturor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.