Retragerea lui Ludovic Orban – DECENTA?!

Retragerea lui Ludovic Orban – DECENTA?!

 

 

Vad ca multi ziaristi si bloggeri lauda retragerea lui Orban. O catalogheaza drept decenta, vorbesc de precedente. Altii se agata de functii, el, Orban, este monument de decenta, s-a retras si gata.

Ce uita ziaristii sa spuna sunt urmatoarele 4 lucruri fundamentale:

Ludovic Orban DNA

  1. Orban a ranit o minora intr-un accident. El a fost acuzat, fara sa fie gasit vinovat, de fuga de la locul faptei si fals in declaratii. Asta nu l-a impiedicat sa candideze in 2008 la Primaria Capitalei si apoi sa devina parlamentar.
  2. Ludovic Orban, spre deosebire de Vanghelie ori alti primari IN FUNCTIE, nu avea un procent care sa-l propulseze cu siguranta in post. Dimpotriva. Asa ca pentru a mai avea vreo sansa in politica, Ludovic Orban trebuia sa faca un gest spectaculos: acesta a fost demisia IMEDIATA. Mai stiti demisia lui Blaga din functia de ministru de interne, asa numita demisie de onoare? El a ramas in politica si, ar zice unii, poate tocmai din acest motiv are si acum o functie importanta.
  3. Daca e sa credem teoriile conspirationiste, cele cu Binomul SRI-DNA, am putea presupune faptul ca Ludovic Orban ar fi inteles mesajul.  Daca stai cuminte, te lasam in pace. Nu sunt tocmai adeptul unor astfel de teorii, dar, in acest caz, si mie mi se pare suspecta chemarea sa la DNA fix acum. Stiti voi, colaborarea cu anchetatorii este de aur, iar in acest caz primul pas evident este demisia.
  4. A fost pus in fata unor inregistrari pe care nu le putea nega.

Nu-l cunosc personal pe Ludovic Orban, stiu, insa, ca a avut parte de o echipa de campanie extrem de proasta. Poza cu cainele si magnolia poate predata oricand cu succes in orice curs de comunciare politica drept Gafa. Cu G mare.

Ludovic Orban Cainele

Mai stiu ca sansele lui Ludovic Orban erau minusucule pentru ca e un singur tur, pentru ca Nicusor Dan isi face campanie sustinut, pentru ca Firea are in spate un partid mult mai bine organziat, pentru ca Basescu ar putea intra in cursa, pentru ca si Tariceanu ar putea face asta si pentru ca pe Orban nu-l sustinea, trup si suflet, intregul sau partid.

Asa ca demisiile astea, demne si decente, au SI alte motive in spate.

In plus, simt nevoia sa spun si partea cu normalitatea: de ce laudam o stare de normalitate? Asa ar trebui sa faca si ceilalti politicieni. De ce n-o fac? Simplu: ei sunt SIGURI de functia lor, nu are rost sa renunte la ceva sigur. Ludovic Orban a avut un singur lucru de facut. Nu stiu daca a fost sfatuit sau a actionat pe cont propriu, dar a actionat corect. Retineti, insa, un lucru: NU AVEA alta solutie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.