Decidenti si executanti. ANAF vs PUB18

Decidenti si executanti. ANAF vs PUB18

 

Stiti scandalul cu diversele mici afaceri, tip Pub18, inchise de ANAF? Nu-s doar cei de acolo in culpa, sunt multe alte mici afaceri.

Sa va zic, acum, cele 2 probleme pe care le am. Le luam pe rand (pana sa scriu articolul ANAF-ul vad ca ma confirma):

ANAF vs PUB18

1. Sunteti voi sigur c-au fost inchise pentru 2 lei, 3 lei sau 5 lei? Uitati comunicatul OFICIAL al ANAF! E vorba de aproape 1.600 de lei, conform ANAF. Ok, duelul ANAF vs PUB18 va continua, insa nu asta e ideea. Sa presupunem ca ANAF ar avea dreptate… Vi se pare putin 1600 de lei? Pai sa va zic eu: e vorba de suma incasata IN ACEA ZI. Si nu suma totala, ci suma care nu corespundea (pe romaneste: casa de marcat scoate un raport, care raport e comparat cu ce bani sunt in casa in acel moment; diferenta era de 1.600 de lei). Pe romaneste, ceva ce nu stiati si va mira: in Regie se cam face evaziune fiscala. Si mie-mi place-n regie, chiar am fost in P18 si e un loc decent, dar ce treaba are asta cu LEGEA? Ei au incalcat legea, deci trebuie sa plateasca!

2. Voi stiti ce sunt inspectorii ANAF? Niste FUNCTIONARI! Niste EXECUTANTI! Nu ei au facut legea, ei doar o EXECUTA! O pun in aplicare. Ce trebuie sa faca ei? Pai S-O APLICE! Sa nu ia spaga, insa nici sa nu inchida ochii la nereguli. Sa fie OBIECTIVI, nu sa inchida pe unii si pe altii nu.
Va enerveaza faptul ca un local e inchis pentru 3 lei (presupunand ca s-ar fi intamplat asta)? Apai mergeti la Parlament si cereti modificarea legii care prevede ca un local poate fi inchis pentru o datorie de 3 lei. Inspectorii ANAF aplica o lege, buna sau proasta. Daca nu e buna legea, SA FIE SCHIMBATA!

ANAF

Noi suntem obisnuiti sa cerem clementa celor care APLICA legea. Suntem obisnuiti la scoala sa rugam profesorul sa ne dea doi daca n-am facut tema. Suntem obisnuiti sa cerem politistului sa ne ierte, explicandu-i ca a calca linia continua nu e ceva foarte grav. Pai, dragilor, cat de grav este calcarea liniei continue scrie-n lege, nu in cascheta politistului. El constata ca ai facut asta si aplica o lege. Cand esti pedepsit pe nedrept inteleg sa te revolti, dar cand STII ce ai facut si te enervezi, spunand ca nu e ceva grav, nu mai e deloc ok.

Da, nu stim sa facem diferenta intre decidenti si executanti. Credem ca X este de vina pentru ca pe X il vedem, dar ce face X au decis altii. X, de multe ori, nu prea are de ales. Cat despre duelul ANAF vs PUB18, om vedea cine are dreptate. Posibil sa se lase si cu procese, caz in care mai avem de asteptat pana sa se stabileasca un invingator (daca va fi vorba de asa ceva). Salutari POLITICE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.