De ce este periculos interviul dat de Olivia Steer la Antena 3

De ce este periculos interviul dat de Olivia Steer la Antena 3

 

In acest moment sunt mai multe tipuri de persoane care nu apeleaza la ajutorul medicilor (fie ca vorbim de preventie, fie ca vorbim de vindecare). Asadar:

  1. Cei foarte saraci, care nu-si permit ori nu sunt informati (Vaccinurile, de exemplu, sunt gratuite, deci acolo nu se pune problema pretului). Ultimul caz de epidemie de rujeola provine fix de la astfel de persoane.
  2. Cei prea increzatori in propriile forte (nu mi se intampla mie, sunt sanatos, nu imi trebuie vaccin, nu imi trebuie preventie, ma simt bine).
  3. Cei neincrezatori in sistemul medical romanesc (a lu cutare a murit in spital, a lu cutare a murit la operatie, supravietuiau daca stateau acasa).
  4. Cei care au ceva cu sistemul medical in general (mafia medicamentelor). In acest ultim caz este Olivia Steer.
  5. Cei care nu apeleaza la medicina din motive religioase.

Sursa: PaginaDeMedia
Sursa: PaginaDeMedia

Acum, sa vedem care este riscul in Romania? Pai sa recitim categoriile de mai sus. Cei saraci nu apelau nici pana acum la serviciile medicale. Cu toate reformele sistemului medical, ei sunt tinuti din ce in ce mai departe de sistemul medical. Cei increzatori in fortele proprii, inconstientii, sunt cam la fel de multi oricand si oriunde. Neincrezatorii in sistemul medical? Sunt o tona, mai ales dupa dezvaluirile din cazul Hexi Farm. Fanaticii religiosi sunt si ei in crestere (aici, tot la capitolul RELIGIE, ii pun si pe vegetarienii care se inchina plantelor pe care le consuma). Cei de la punctul 4 ar putea sa creasca si ei numeric.

In plus, Antena 3, ca post tv, este foarte periculos. Desi in scadere de audienta, ei au inca niste fanatici care se uita la ei. Ganditi-va ce s-ar intampla daca Antena 3 ar populariza idei anti-vaccinare si anti-medicamente? Ganditi-va ca toti batranii aia care se uita la ei, de la tara, ar renunta la tratamentele conventionale. Ar renunta la pastilele de inima, de prostata, de cancer.

Ganditi-va ce ar insemna ca bunicii care au in grija copii (parintii celor plecati afara) ar incepe sa refuze vaccinarea nepotilor. „Asa am auzit la Antena 3”. Ar fi dramatic.

Momentan nu se intampla toate astea. Antena 3 a vrut audienta si atat. Nu a luat in brate aceasta cauza. Nu stiu daca are intentia s-o faca. Sper ca nu. Dar daca o va face, lucrurile vor fi cu adevarat dramatice.

Fix d-aia m-am speriat cand am auzit ca va aparea Olivia Steer la Antena 3. Nu ma intereseaza opiniile ei, nu e medic, vrea doar atentie. Nu ma intereseaza Antena 3, nu-mi influenteaza opiniile in nimic. Doar ca, vedeti voi, a ignora o persoana si un post de televiziune nu inseamna ca acele 2 entitati nu exista si nu pot influenta. Salutari MEDICALE tuturor!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.