De ce guvernul Ciolos a fost atat de eficient

De ce guvernul Ciolos a fost atat de eficient

 

Multi va intrebati, cu siguranta, de ce guvernul Ciolos a fost atat de eficient. Multi dintre voi aveti impresia ca Julien este un super-man, ca el este cheia intregii ecuatii.

Altii vorbesc ca a avut si o echipa buna. Vorbesc de Voiculescu de la Sanatate, de Pruna de la Justitie, de Ghinea de la fonduri. Toti oameni cu o imagine buna.

Nu intru in discutia de fond, nu vreau sa fac o analiza a acestui guvern. Sunt multe nemultumiri, e clar ca n-a fost un guvern perfect. 

Sursa: Stirile ProTV

Eu, insa, vreau sa subliniez altceva. O chestie pe care multi evita s-o evidentieze, o chestie ESENTIALA: membrii acestui cabinet erau DOAR ministri, Ciolos fiind DOAR premier.

Da, ati citit bine: fix d-aia erau ei eficienti. In rest, TOTI ministrii sunt si PARLAMENTARI, asa ca isi impart timpul intre minister, parlament (plen si comisie), guvern si, bineinteles, partid. Un parlamentar, daca nu stiati, trebuie sa mearga la final de saptamana in teritoriu. Asa e-n fisa postului.

Ca sa reformulez, daca USR ar fi fost partid aflat la guvernare si l-ar fi propus pe acelas Ghinea ministru, pe aceeasi functie pe care a detinut-o in cabinetul Ciolos, acesta ar fi fost MULT mai putin eficient. Timpul sau s-ar fi impartit intre Guvern, Parlament, Minister si Partid. Da, sedintele alea USR-iste cu usile inchise, oricat de dubioase vi se par (si chiar sunt), necesita timp.

Stiti de ce ministrul sanatatii, Voiculescu, era atat de eficient? Tolontan scria dimineata pe blog ceva, dupa maximum 3 ore corpul de control al ministrului era in spitalul cu pricina. Stiti de ce? Simplu: pentru ca ministrul era ACOLO. In alte situatii, ministrul e ba pe la partid, ba pe la Parlament, ba prin nu stiu ce studio de televiziune.

Pe langa absurditatea efectiva, ca acelasi om apartine de 2 puteri distincte (legislativa si executiva), romaneste spus, el centreaza, el da cu capul, mai este vorba si de energia acelui om. El NU POATE fi eficient daca intr-o zi trebuie sa fie in atatea locuri.

Repet: puneti-l acum pe Vlad Voiculescu la sanatate si dati-i, pe langa asta, o functie intr-un partid si postul de parlamentar. Vedeti apoi daca va fi acelasi ministru al sanatatii care a fost in cabinetul Ciolos. Eu va zic sigur ca NU!

Sursa foto: Hotnews

Apropo, atunci cand Ciolos a spus ca cei care vor candida pentru Parlament vor trebui sa plece din Guvern, fix la asta se referea. El dorea ministri 100%. Din pacate, nu a comunicat in mod eficient, nu a explicat corespunzator. DIN PACATE!

Cand va intrebati de ce guvernul Ciolos a fost atat de eficient, sa stiti ca PRIMA oara trebuie sa va uitati la chestia asta: oamenii aia se ocupau DOAR cu asta. Ar trebui ii luam ca exemplu si sa interzicem cumulul de functii. Functia din partid nu poate fi interzisa, dar functia din Parlament cu functia de ministru pot fi declarate incompatibile, omul urmand a-si alege unde vrea sa ramana. Am eficientiza mult activitatea guvernamentala si, in plus, ar disparea situatiile absurde in care un om se opune unei masuri ca ministru, insa o voteaza ca parlamentar. Apropo, FIX din acest motiv Ciolos statea la guvern pana la 9 seara. Pe langa puterea de munca si disponibilitatea sa, mai era vorba si de faptul ca DOAR asta trebuia sa faca. Salutari POLITICE tuturor!

2 thoughts on “De ce guvernul Ciolos a fost atat de eficient

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.