Simona Halep: Antena 3 e aici!

Simona Halep Antena 3 e aici

Antena 3 e aici este sloganul preluat dintr-o declaratie a lui Basescu. Nu intru in detalii, stie toata lumea ura pe care acest post de televiziune a avut-o si inca o are fata de fostul presedinte.

Nu vreau sa ridic in slavi acest post, nu-s fanul acestuia, dar fac parte din categoria oamenilor care nu dau cu pietre. Eu nu stramb din nas cand aud Antena 3 e aici. Nu ma bucur, dar nici nu ma dau cu fundul de pamant.

In plus, pentru ca nu pun patima, reusesc sa vad obiectiv lucrurile, reusesc sa judec rational. Drept urmare, pe mine nu m-a mirat absolut deloc prezenta Simonei Halep in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3.

Multi internauti erau dezamagiti, revoltati chiar. De ce la Antena 3, de ce la Gadea? Pentru toti cei care inca se intreaba, inca se mira si care inca sunt in cautare de raspunsuri este scris acest articol.

Un prim aspect, foarte important, insa nicidecum singurul, a fost bine sintetizat de Victor Vrinceanu: multi mari sportivi, precum Lucescu si Hagi, vor sa fie mangaiati. Nu vor sa fie contrazisi. Vor sa li se ridice statui, nu sa fie readusi la statutul de om.

Problema este ca aceasta explicatie nu ne lumineaza complet. Asa ca mai am mici adaugiri la ea.

Pana sa le spun, trebuie sa mai zic ceva la fel de important: un sportiv precum Simona Halep nu ia deciziile de una singura. Are o echipa intreaga de PR in spate. Nu s-a dus la Antena 3 pentru ca familia ei se uita seara la Gadea si Mircea Badea, ci s-a dus la Antena 3 pentru ca echipa ei de PR a hotarat asta. Decizia este una RATIONALA, nicidecum una impulsiva, luata pe moment. A fost o decizie chibzuita, o decizie logica din punctul lor de vedere, al celor care fac parte din acea echipa de PR. Dupa cum veti vedea mai departe, este o decizie cu care sunt perfect de acord.

Un al doilea aspect important, relevant, este dubla apartenenta a postului Antena 3: pe de-o parte, apartenenta la un trust media, iar pe de alta parte parteneriatul cu CNN. Ambele lucruri sunt FUNDAMENTALE!

Mai adaug alte cateva lucruri:

 • Au cam disparut de pe piata media talk-show-urile generaliste, care contin SI politica, insa nu numai. Au disparut, treptat, Marius Tuca Show (mutat in online, acum produs de nisa), Nasul Radu Moraru (mutat la o televiziune proprie si mai nisata, cu o audienta mult prea restransa), Madalin Ionescu (cu emisiunea de pe vremuri de la National TV) si Dan Diaconescu (cu al sau OTV). Au ramas in picioare, ca talk-show-uri, doar cele 99% politice. Unde, cand este cazul, se face loc si unui invitat extra-politic. Desi Simona Halep a vorbit si din punct de vedere POLITIC!
 • Antena 3 e aici si are audienta! Da, este intrecuta de Romania TV, dar RTV este tabloidizata. Este o televiziune mult prea putin serioasa. Pe publicul CARE CONTEAZA, cel relevant din punct de vedere COMERCIAL, Antena 3 este lider.
 • Simona Halep nu urma sa vorbeasca despre sport, nu urma o analiza tehnica a unui meci de tenis. Ea, Simona Halep, urma sa se victimizeze si deopotriva sa sarbatoreasca victoria. Care victorie avea si o importanta latura politico-nationalista: am fost nedreptatita pentru ca sunt romanca.
 • Parteneriatul cu CNN a facut din Antena 3 cea mai relevanta sursa de informatii pentru presa occidentala. Care presa occidentala deseori foloseste sintagma CNN Romania, care suna altfel. Ma rog, avem si un Euronews Romania, insa din pacate pentru ei nu prea se uita nimeni la aceasta televiziune.
 • Nu in ultimul rand, Antena 3 este intr-o continua si neintrerupta cautare de legitimare, de spalare a imaginii. Asa ca, desi suna ciudat si poate urat, Simona Halep avea nevoie de Antena 3 ca portavoce in aceeasi masura in care Antena 3 avea nevoie de Simona Halep.

Acum puneti-va in locul echipei de PR si al sponsorilor Simonei Halep. Nu-i asa ca ati alege o televiziune care bifeaza urmatoarele puncte?

 • Televiziune generalista, nicidecum nisata pe sport.
 • Un public usor nationalist, lacrimogen, foarte util pentru ce urma Simona Halep sa transmita.
 • Un parteneriat cu CNN care da foarte bine international. Daca platesti corespunzator, presa straina poate scrie ca ea a aparut la CNN Romania (ceea ce, soc si groaza, s-a si intamplat).
 • O audienta foarte mare, maximum ce putea obtine (ProTV nu mai are de mult timp vreun talk-show!).
 • Un moderator prietenos, care NU AVEA NICIUN INTERES sa o incomodeze cu intrebari. Care intrebari SUNT CONVINS ca au fost negociate. Nu stiu detaliile intelegerii, daca a fost vorba si de bani, dar e clar ca si sponsorii au avut un cuvant de spus.

Stiu, nu va place Antena 3, nu va place cand idola voastra legitimeaza acest post, dar tot ce scriu eu mai sus este real. Nu poate fi negat.

Daca nu sunteti ipocriti, inchideti un pic ochii, trageti aer in piept si ganditi-va un pic la ce televiziune ati fi sfatuit-o pe Simona Halep sa apara. 8 din 10 raspunsuri vor fi cu certitudine Antena 3.

Nu, nu am zis LA CE TELEVIZIUNE V-ATI FI DORIT SA APARA. Caci dorinta voastra este diferita de INTERESUL EI personal, de imagine.

Da, Simona Halep pare ca striga in gura mare ANTENA 3 E AICI. Dar o face in urma unor calcule si a unor analize foarte temeinice. Ceea ce pentru multi e irelevant, caci ei urasc Antena 3 si nimic altceva nu conteaza.

ps: Incercati sa va ganditi invers: nu va convine ca Antena 3 e aici, dar oare exista un numar suficient de mare de oameni care sa o aprecieze pe Simona Halep, dar care sa fi refuzat sa-i vada aparitia televizata din cauza televiziunii in cauza? Eu cred ca-s putini. Foarte putini. Numar nesemnificativ. Iar daca sunt, puteti spune multe despre ei, nu si ca ar fi rationali. Ca nu sunt.

One thought on “Simona Halep: Antena 3 e aici!

 1. Denisa Copovici says:

  Sunt de acord cu tine ca nu trebuie sa judecam pe cineva sau ceva inainte de a cunoaste cu adevarat situatia. Este important sa vedem lucrurile obiectiv si sa nu lasam prejudecatile sa ne influenteze.

  Cu siguranta Simona Halep a fost bine sfatuita de catre echipa ei de PR si am incredere ca decizia ei de a merge la Antena 3 a fost una inteleapta. Ca o sportiva de top, merita sa fie promovata si aplaudata pentru realizarile sale, iar faptul ca alegerea ei a fost Antena 3 este un semn ca postul de televiziune este inca unul important si relevant in peisajul mediatic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.