6 martie

6 martie

 

V-ati prins de ce am lansat acest blog pe 6 martie? Nu va zic DESPRE ce voi scrie aici. Nu d-alta, dar titlul mi se pare extrem de sugestiv. Va spun, doar, de ce am ales aceasta data. Va spun de ce trebuia o astfel de data.

Asadar, astazi se implinesc 70 de ani de la instalarea PRIMULUI guvern comunist in Romania. Suna ciudat, trist si de-a dreptul … comunist sa-mi lansez un blog politic pe aceasta data? E penibil ca un BLOG, o inventie eminamente capitalista, sa aiba drept data de nastere 6 martie?

Sursa Foto
Sursa Foto

Eu va zic ca nu. Va spun ca intentionat am ales aceasta data. Va dau fix 3 motive pentru care aceasta data este una BINE aleasa:

1. Imi trebuia o data cu insemnatate POLITICA. E drept, mi-a venit ideea, trebuia sa-l lansez repede. Am ratat 24 ianuarie, nu puteam lansa de 1 mai. Ori, cine stie, 10 mai. Asteptarea ar fi fost PREA mare. Asadar, PRIMA data cu insemnatate politica este 6 martie.

Cel din imagina este Petru Groza. Poza este luata de pe Wikipedia
Cel din imagina este Petru Groza. Poza este luata de pe Wikipedia

2. Datele cu conotatie negativa sunt mai usor de tinut minte. Nu radeti, dar mie mi se pare ca un 6 martie este mai usor de retinut, pentru cine este interesat de fenomen, decat o data gen 9 mai. Serios, stie cineva ce se serbeaza, efectiv, pe 9 mai? Ziua Europei, asa vrea UE sa stim, dar de fapt este ziua in care a capitulat Germania nazista in 1945. Pe vremuri se zicea Ziua victoriei impotriva nazismului. Acum nu e frumos sa spunem asta, se supara Tanti Merkel. Zicand foarte vag ZIUA EUROPEI asa e ca nimeni nu prea tine minte aceasta data? Daca 2 ani nu s-ar spune nimic, 90% ar uita de 9 mai. Vorbesc serios. De 6 martie isi amintesc, mai ales miile de muncitori care au muncit la Zarnesti (pe vremuri fabrica de acolo se chema 6 martie, pentru cine nu stie).

Statuie Petru Groza

3. Este un soi de aroganta pe care o fac atat comunistilor (infiintand o chestie imperialista, UN BLOG, fix de aceasta data), cat si capitalistilor (reamintind de aceasta data extrem de rosie). Adica exact ceea ce-mi doresc cu acest blog: sa enervez pe toata lumea 🙂

Daca doriti sa vedeti tot ce s-a intamplat pe 6 martie, intrati pe Wikipedia. Tot ce pot spera este ca cineva sa adauge acolo: 6 martie 2015 – deschiderea Politicalinescu.ro. Nu stiu, insa, daca asta ar intra in categoria EVENIMENTE ori in categoria NASTERI. Oricare categorie ar fi, zic c-ar fi ok 🙂 Pana atunci, salutari POLITICE tuturor si va invit sa-mi cititi frumosul blog!

2 thoughts on “6 martie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.