Cazul Vanghelie NU TREBUIA SA EXISTE!

Cazul Vanghelie NU TREBUIA SA EXISTE!

 

Ma uitam pe cazul Vanghelie. Pe langa discutiile, absolut necesare, despre implicatiile scoaterii din joc a acestuia, imi pun o alta problema. Mie mi se pare fundamental sa vedem CUM s-a ajuns la cazul Vanghelie. Punctul meu de vedere este clar: cazul Vanghelie NU TREBUIA SA EXISTE!

Exista 3 mari argumente in acest sens:

MARIAN VANGHELIE - PERCHEZITII

1. Nu ar fi trebuit sa aiba voie sa candideze. Eu as pune in Constitutie ori in legile electorale obligativitatea detinerii unei diplome de studii superioare pentru cei care candideaza la primarii. Nu trebuie sa pui pentru TOATE primariile, ci macar pentru cele din mediul urban. Este RUSINOS ca 2 primari din capitala sa fie FARA studii superioare (primarii de la sectoarele 4 si 5). Nu este deloc greu sa iti iei o diploma, meritata sau nu. Totusi, sa SFIDEZI pe toata lumea, spunand ca tu NU AI NEVOIE de diploma, mi se pare prea mult. Daca m-ati intreba pe mine, Vanghelie nu ar fi trebuit sa aiba voie sa candideze.

Vanghelie

2. Nu il recomanda nimic pentru aceasta functie. Serios: ce realizari profesionale avea Marean Vanghelie pana la alegerea sa in functia de primar? Oricate pacate ar fi avut, unul ca Adrian Nastase avea si ceva realizari profesionale. Este firesc ca un profesor universitar, un intelectual de tipul Adrian Nastase, sa fie invitat sa intre in politica. Ok, ulterior s-a dovedit nociv, s-a dovedit corupt si arogant, dar PUTEM ACCEPTA ca a fost justificata intrarea sa in politica. NU acelasi lucru putem spune despre Vanghelie.
La fel, Sorin Oprescu era CINEVA dinainte sa ajunga primar. Lasati ce a facut ca primar. PANA atunci Sorin Oprescu avea realizari profesionale certe.

Marean Vanghelie

3. Marean Vanghelie este primar din 2000. In alt stat el ar fi stat primar pana maxim in 2008. In Romania nu este nicio limitare a mandatelor. Din punctul meu de vedere, avand in vedere faptul ca fiecare partid are primarii sai vechi (persoane extrem de influente), nimeni nu va vota legiferarea unei astfel de limitari. Daca luam doar Bucurestiul constatam ca din 7 primari, doar 2 sunt la primul mandat. Deci daca s-ar da o astfel de reglementare, singurii primari care ar avea voie sa mai candideze ar fi Robert Negoita (de la sectorul 3) si Rares Manescu (de la sectorul 6). Restul ar trebui sa-si ia la revedere de la frumoasele functii.

Garantat Vanghelie

Toata lumea vorbeste despre cazul Vanghelie. Spune despre el ce corupt e, ce rau de gura este, spune cu cine este prieten. Totusi, nu isi pune nimeni problema DE CE este Vanghelie printre cei mai longevivi primari din capitala? Faptele sale, suspectate de coruptie, sunt EFECTE. Simple efecte ale unor reglementari intentionat neclare, intai si intai, insa nu omit vina foarte mare pe care o are electoratul. Cu toate acuzatiile de coruptie care i se aduc, daca la anul Vanghelie va candida sansele de castig vor fi foarte mari.

Afis Vanghelie Bucuresti

Asadar, repet pentru ultima oara: cazul Vanghelie nu trebuia sa existe! Nu ar fi mai bine sa ne concentram pe evitarea unor viitoare astfel de cazuri? Salutari POLITICE tuturor!

One thought on “Cazul Vanghelie NU TREBUIA SA EXISTE!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.