Alegerile anticipate – o solutie proasta. ACUM si ORICAND!

Alegerile anticipate – o solutie proasta. ACUM si ORICAND!

 

Cred ca stiti cu totii ce s-a intamplat astazi in Parlament. Pe scurt: Dan Sova NU a fost arestat pentru ca senatorii s-au opus. Lumea s-a enervat, unii au iesit in strada, unii au preferat sa protesteze doar pe facebook ori la tv.

Dan Sova MIR

Multa lume cere alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt acum, parca mai mult decat alte dati, solutia salvatoare. Eu vreau sa va explic de ce astazi alegerile anticipate ar fi CEA MAI PROASTA solutie. Am in acest sens patru argumente. Doar patru, dar extrem de importante:

Sursa: Piticu.ro
Sursa: Piticu.ro

1. Constitutia este prost scrisa in ceea ce priveste alegerile anticipate. Parlamentul rezultat din ele are mandat redus, adica pana la data la care trebuiau sa aiba loc alegerile. Logica pana-n 2004 o intelegeam: mandatul Parlamentului trebuia sa coincida cu cel al presedintelui. In situatia actuala, a coabitarii (despre coabitare voi discuta intr-un articol distinct), care este logica pastrarii acestei reguli? Eu as INCURAJA alegerile anticipate punand in Constitutie faptul ca un Parlament rezultat in urma lor sa aiba un mandat intreg, de 4 ani. In momentul de fata, alegerile anticipate ar fi, deci, o cheltuiala in plus. Din acest motiv, alegerile anticipate SUNT o idee proasta cam oricand.

2. Legea electorala actuala este PROASTA. Parlamentul rezultat, cu atatia parlamentari IN PLUS este rezultatul acestei legi imbecile. Daca MAINE ar fi dizolvat Parlamentul, alegerile anticipate ar avea loc conform legii ACTUALE. Cheltuiala devine si mai inutila, niciun Parlament bun nu poate rezulta din tembelitatea legii actuale.

3. CE ati vrea sa votati? Partide noi NU au aparut si sunt slabe sanse ca se pot organiza in 2 saptamani. E partidul Monicai Macovei, insa ii trebuie timp. Ar mai fi si alte partide, in curs de coagulare. Pana la anul acestea s-ar putea organiza. In 2-3-4 saptamani sansele lor sunt aproape 0.
Pe romaneste, daca MAINE ar avea loc alegeri, am avea de ales intre ACTUALUL PNL (cu Atanasiu, Tudor Barbu si cine mai e p-acolo) si actualul PSD (USD), cu toata gasca lor de „suspecti”.

4. In plus, un suspect de coruptie VALIDAT de alegatori este mult mai greu de arestat preventiv. In spatele votului popular, care v-am zis ca s-ar putea sa vina in lipsa de solutii ori din motive de lege electorala cretina, s-ar putea ascunde multe decizii ale Parlamentului identice celei de azi din cazul Sova.

Sursa: PsNews (de unde puteti afla UN MOTIV pentru care sansele sa avem vreodata anticipate sunt aproape nule)
Sursa: PsNews (de unde puteti afla UN MOTIV pentru care sansele sa avem vreodata anticipate sunt aproape nule)

Oricat ati iubi alegerile anticipate, ganditi logic: ele sunt, in acest moment, CEA MAI PROASTA solutie. Nu doar ca ar fi o cheltuire aiurea a banului public, ci ar fi chiar nocive. Astept sa ma contraziceti daca NU am dreptate. Solutia cea mai buna? Sa ne organizam, sa punem presiune pe ACTUALII parlamentari si sa fim atenti ce votam la anul. Salutari POLITICE tuturor!

4 thoughts on “Alegerile anticipate – o solutie proasta. ACUM si ORICAND!

 1. Raluca Anka says:

  Nu sunt de acord cu alegeri anticipate acum, nu avem pe cine pune in loc din motivele aratate si in articol, in schimb sustin cu tarie propunerea de a dizolva PSD in temeiul art .46 din Legea Partidelor : (1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:
  a) cand se constata incalcarea prevederilor art. 30 alin. (7) si ale art. 37 alin. (2) si (4) din Constitutie, de catre Curtea Constitutionala, precum si ale art. 3 alin. (3) si (4) din prezenta lege;
  b) cand scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicita ori contrara ordinii publice;
  c) cand realizarea scopului partidului politic este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
  d) cand partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic ale acestuia.
  Sustin deasemeni excluderea UDMR din Parlamentul European pentru ca toti senatorii si deputatii UDMR au votat impotriva arestarii lui Dan Sova , ptotejand astfel un suspect si obstructionand justitia.

  • Emil Calinescu says:

   Problema este alta: dizolvi PSD-ul, insa toti oamenii aia, cap-coada, vor face un alt partid. Daca ei nu sunt condamnati definitiv, ei isi vor face in continuare alt partid.

   Legat de UDMR, daca acest partid se va desfiinta, etnicii maghiari se vor orienta catre Partidul Civic Maghiar sau cine stie ce alte partide ce se vor infiinta atunci. Nu stiu cat de bine ar fi.

   Pe hartie reglementarea e buna. In practica se dovedeste inutila.

   • Raluca Anka says:

    N-am zis sa se desfiinteze UDMR, ci sa-l dea afara din PPE , care face parte din PE. Daca tot au sarit in sus cateva ambasade europene vis-a -vis de recentele refuzuri de a se incepe urmarirea penala , ar fi cazul sa se lase si cu sanctiuni, adica excluderea din PPE. Nu e inutila nici dizolvarea PSD, exista urmari numeroase si pe plan practic, dar nu am timp acum sa le enumar. Poate cu alta ocazie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.