Lupta anticoruptie – trei efecte

Lupta anticoruptie – trei efecte

 

 

Lupta anticoruptie este in plina desfasurare. Chiar daca Parlamentul se mai pune, uneori, de-a curmezisul, ea continua. Culmea, orice vot al Parlamentului precum cele din cazurile Vosganian si Sova cresc increderea in justitie. Faptul ca a crescut increderea in justitie releva si sondajele. Dar trebuie sa va zic si cateva efecte interesante:

LOGO DNA

1. Sansele de Unire cu Republica Moldova cresc. Dintotdeauna am sustinut ca Unirea va avea loc atunci cand Romania va fi un stat puternic. Trebuie sa fie un stat in care cineva si-ar dori sa traiasca. Oricum, pe langa asta, imi place cand Romania este data drept exemplu pozitiv. Nu c-ar fi prima oara.

Sursa: InfoPrut.ro, articolul catre care deja am dat link
Sursa: InfoPrut.ro, articolul catre care deja am dat link

2. Oamenii nu-si mai doresc functii care alta data erau extrem de solicitate. Acum este vorba de concursul pentru ocuparea postului de Inspector Scolar. Dar nu sunt singurele posturi devenite, brusc, neinteresante.

3. Cineva, din sistem, imi spunea ca a crescut extrem de mult numarul proceselor. Si nu e vorba doar de cele penale, ci si de cele civile. De ce se intampla asta? Simplu: oamenii au din nou INCREDERE ca justitia le va face dreptate, deci apeleaza din ce in ce mai des la ea. Nu am aici vreun link, vreo statistica, vreo dovada. Cand voi avea, voi arata.

MARIAN VANGHELIE - PERCHEZITII

Asadar, pe langa bucuria ca vedem coruptii incatusati, aceasta lupta anticoruptie are urmari beneficie efective. Nu putem decat sa ne bucuram si sa ne dorim ca aceasta sa continue. Cum rezolvam problema din punct de vedere POLITIC? Asta ramane de vazut. Exista, ce-i drept, pseudo-solutii, care fac mai mult rau decat bine, dar care sunt considerate salvatoare de catre nestiutori. Despre ele, insa, intr-un articol viitor. Salutari NECORUPTE tuturor!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.