Cum politica influenteaza INDIRECT fotbalul. Daum a fost numit din cauza lui Iohannis.

Cum politica influenteaza INDIRECT fotbalul. Daum a fost numit din cauza lui Iohannis.

 

 

Stiu ca titlul este aproape tabloid, spun din start ca Iohannis nu a intervenit in niciun fel in favoarea lui Daum. Sau, ma rog, nu stiu eu sa se fi intamplat asta.

Ce stiu sigur, si imi asum aceasta afirmatie, este ca numirea lui Daum a fost facuta datorita lui Iohannis. Mai precis, datorita faptului ca Iohannis a fost ales presedinte.

Sa va explic: Burleanu, la baza, este consultant politic. A absolvit, nu de mult timp (caci nu e foarte batran), stiintele politice. A fost consilier prezidential (la Basescu).

El nu a jucat fotbal, nu l-a practicat, dar stie sa se comporte ca un politician. Adica exact precum cei pe care-i consilia.

Iar el, Burleanu, a simtit pulsul oamenilor. A simtit ca este un curent favorabil unui selectioner strain, a stiut ca nemtii au o imagine foarte buna in Romania si a crezut ca e de preferat un pensionar cu CV impresionant si nu un antrenor mediu (mediocru?) din prima liga germana. E drept, nu a tinut cont de argumentele fotbalistice, nu s-a gandit daca un selectioner neamt ar fi potrivit pentru fotbalul romanesc. Am scris pe larg nu demult.

Alegerea lui Daum ar trebui sa ne lamureasca asupra unui lucru: logica politica ar trebui aplicata doar in politica. Fotbalul are alte reguli, asa cum handbalul are alte reguli. De pilda, la fotbal nu cred ca ar merge un selectioner nordic. Pur si simplu nu cred.

Acum, pana sa lansez blogul de fotbal (cat de curand), va zic doar atat legat de Burleanu: daca ar fi sa bag la pariuri, as miza foarte multi bani ca el va castiga. El are politica in sange, el stie cum sa castige o campanie. De altfel, modul in care si-a castigat postul ar putea servi drept lectie pentru altii.

Nu in ultimul rand, va zic cum sta treaba si-n sens invers: daca intai ar fi fost mandatul lui Daum si abia apoi candidatura lui Iohannis, cu siguranta nu ar mai fi fost ales presedinte.

Concluzia e simpla: Daum a fost numit din cauza lui Iohannis. Amandoi (aproape) la fel de incompetenti pe posturile lor. Chiar daca, macar in cazul lui Iohannis, putem afirma ca este raul cel mai mic. Salutari POLITICE tuturor!

One thought on “Cum politica influenteaza INDIRECT fotbalul. Daum a fost numit din cauza lui Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.