Mos Basescu da lectii de politica

Mos Basescu da lectii de politica

 

 

Spuneam inainte de alegeri cum sa votati si de ce voi vota eu cu PMP. Ma rog, spuneam ce sperante imi puneam in Basescu. Daca in cateva randuri m-a dezamagit, el ca persoana, dar si partidul sau, zilele acestea Mos Basescu (o zic cu simpatie) a dat 3 lectii politice fundamentale. A dovedit ca este LIDER si ca, indiferent daca esti sau nu de acord cu el, nu ai cum sa nu-i apreciezi calitatile. Asadar:

Se implica in viata politica de la Chisinau

Nu am inteles exact ce se intampla acolo: va fi un partid unic, la Bucuresti si la Chisinau? Vor fi partide infratite? Vrea sa candideze pentru o functie acolo? Nu inteleg, dar urmaresc cu interes. Cert este ca el FACE ceva in acest sens, lucru pentru care merita laude.

In tot acest timp, Ludovic Orban il ironizeaza. Cica a vorbit cu PMP, dar nu cu Basescu, ca acesta ar fi fost ocupat prin Basarabia. Vad ca nimeni nu baga-n seama declaratia asta, una, dupa mine, profund tembela.

A propus un premier

Suntem prea pretentiosi daca ne dorim guverne din umbra, o solutie corecta dupa mine, insa nici macar un nume de premier? Macar ca imagine, sa dovedeasca acel partid ca are un om capabil sa fie premier.

Basescu, cu al sau partid, altfel cel mai slab numeric din opozitie, a propus premier. Ceilalti nema. Si nu s-a propus pe el, desi altii ar fi facut asta.

Sigfried Mursan este unul dintre cei mai tari europarlamentari

Comparativ, diferenta dintre Muresan si Tudose (premierul propus) este diferenta dintre Dacie si BMW. Nu conteaza daca esti de acord sau nu cu PSD, cu PMP, cu Basescu, cu cine vrei tu. Comparativ, cv-urile lor sunt la ani lumina distanta. Alaturarea lor este o lovitura de imagine pentru PMP (uite, ba, un partid mic poate propune un asemenea om).

De ce a fost Mos Traian capabil de aceste lovituri? Pai din 3 motive:

1. Are fler politic. Stie sa se adapteze. Nu poate fi luat prin surprindere. Ceilalti nu par a avea habar pe ce lume sunt, spontaneitatea nu este ceva caracteristic lor.

Va ziceam de Orban. Apai Orban a vrut sa fie spontan facand o gluma despre vizita lui Basescu in Republica Moldova. Adevarul e ca a fost o gluma reusita. Cu totii am ras de Orban.

2. Celelalte partide de opozitie nu au lider. Orban a fost raul cel mai mic in fruntea PNL, USR-ul, la propriu, nu are lider, iar UDMR este ba la putere, ba in opozitie. Mos Basescu ramane, cu toate defectele sale, SINGURUL lider adevarat din opozitie.

3. PMP este PARTID DE LIDER! Ce inseamna asta? Inseamna ca daca Basescu vrea ceva, nu trebuie sa faca zeci de congrese, nu trebuie sa se consulte zece ore cu forurile de conducere. Tind sa cred ca decizia anuntarii lui Muresan s-a luat pe loc, a fost o idee spontana de-a lui Basescu.

Si, ca o paranteza, fix d-aia prefer oricand partidele mici, de lider, in dauna celor mari, eterogene. Din acest motiv mi-as dori un prag electoral mai mic, sa fie acolo, in Parlament, mai multe partide de lideri. Chiar e nevoie de mai multi lideri. Doar ca NU prea ii avem. Din pacate.

Altfel, Basescu, dintr-un foc, a pus in corzi atat PNL si USR (de ce nu au propus si ele? de ce nu l-au sustinut pe Muresan?), cat si pe Iohannis (care A MINTIT cand a spus ca nu a avut nicio alta propunere).

Asadar, spun din nou si sper sa mai am ocazia sa spun: ma mandresc cu votul meu din toamna lui 2016. PMP face ce ar trebui sa faca un partid de opozitie. Bravo lor! Salutari POLITICE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.