Functionari jucausi

Functionari jucausi

 

De cate ori nu ati fost intr-o institutie a statului in care angajatii, denumiti oficial functionari publici, se jucau? Iar aceasta joaca este, din pacate, generalizata. Daca nu te joci pari cel mai prost din curtea scolii. Sau, ma rog, cel mai prost din primarie ori administratia financiara.

Problema, la modul sincer, nu este doar ca acei functionari se joaca, ci si CE se joaca ei. Ati vazut vreodata, in oricare institutie de stat, jocuri de sah? Sa vina functionarul X si sa-l provoace la o partida pe colegul sau. Eu nu am vazut si nici nu am auzit. Sincer, daca mi-ar zice un functionar ca trebuie sa astept 2 minute pentru a astepta sa dea mat poate l-as intelege. Daca m-as grabi sigur nu mi-ar conveni, dar intr-un fel i-as aprecia. Si va zic eu: un functionar public care joaca sah in timpul liber si in timpul programului este mult mai inteligent decat cel ce se joaca cine stie ce joc de carti sau de bilute. Majoritatea se joaca Solitaire, dar mai sunt si exceptii. Nu as zice ca ar fi exceptii fericite.

Chess

De asemenea, in nicio institutie de stat nu veti vedea jocuri care sa necesite dexteritate, care sa ii faca pe acei angajati sa isi miste mainile alea mai repede. Ati vazut jocuri de actiune? Eu nu. Legat de asta, cineva imi zicea mai demult ca daca tot se joaca angajatii unor institutii, de ce nu se joaca ceva tematic? De exemplu intr-un spital sa se joace jocuri cu doctori, la politie jocuri cu batman (sa preia din spiritul justitiar al personajului) si exemplele pot continua.

Batman

Oare cu ce il ajuta celebrul Solitaire pe un functionar de la o primarie? Dezvolta inteligenta? Dezvolta creativitatea? Dezvolta macar reflexele? Jocul Solitaire, pentru cine nu stie, a fost inventat de Microsoft pentru ca utilizatorii sa se obisnuiasca cu mouse-ul. Jocul acela se joaca musai cu mouse-ul. Noua ni se pare ciudat, ne comportam de parca mouse-ul a existat dintotdeauna, dar nu e chiar asa. Te relaxeaza nitel, ca orice joc, dar nu iti permite sa progresezi deloc. Nu cresti in nivel, nu e nimic diferit. Exact precum acei angajati as zice.

Solitaire

Da, acest joc, oricum am lua-o, ii reprezinta cel mai bine pe angajati: fara perspective, facand ceva usor si repetitiv, satisfactii minime si plictiseala. Daca cineva va dori sa schimbe, cumva, sistemul, va constata, timp, cum angajatii se vor apuca de alte jocuri. Sau, daca nu visez prea mult, va constata cum angajatii nu se mai joaca deloc.

Acesti functionari jucausi sunt, de fapt, niste functionari fara perspective, obositi si plictisiti in acelasi timp. Chiar, de curiozitate, acum cat timp ati jucat ultima oara Solitaire? Salutari JUCAUSE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.