Herman – Omul din spatele terorii

Herman – Omul din spatele terorii

 

V-am vorbit mai demult despre filmul Herman – Omul din spatele teroriiMi-am reamintit de el aici, la Vatra Dornei, ca sunt prezent la Festivalul de film. Am vazut aici un documentar despre Fenomenul Pitesti sau Experimentul Pitesti si mi-am amintit ca se pregateste un film ARTISTIC despre acele atrocitati: Herman – Omul din spatele terorii.

Herman

Intre timp, filmarile s-au terminat, insa celor care se ocupa de film le mai trebuie bani. Postproductia costa si, din pacate, a mai aparut o problema: generatorul si recuzita au fost furate. Nu stiu daca hotii sunt simpatizanti comunisti, care nu vor ca filmul sa apara, sau pur si simplu niste persoane care au impresia ca se pot imbogati pe seama acelor lucruri.

Herman Caramitru

Si pentru ca tot va ziceam de costuri, filmul Herman – Omul din spatele terorii are nevoie de ajutorul nostru. Puteti contribui cu 20, 50 sau 100 de lei pe site-ul romanesc de crowfunding, Sprijina.ro, singurul risc fiind doar sa apareti pe generic (toti donatorii vor aparea pe genericul de final).

Herman COLAJ

Filmul Herman – Omul din spatele terorii are un frumos site, o pagina de facebook si o pagina pe IMDB. Regizor este Victoria Baltag, una dintre cele mai ambitioase persoane pe care le cunosc.

Filmul Herman – Omul din spatele terorii are o distributie extrem de atractiva: Sergiu Moraru, Sonia Teodoriu, Axel Moustache, Ion Caramitru, Radu Ghilas, Georgeta Burdujan, Rares Lucaci, Narcis Ilina, Doru Aftanasiu, Haruna Condurache, Irina Scutariu, Marius Nanau, Bogdan Amuraritei, Adrian Gabureac, Claudiu Oprea, Avram Iclozan.

Caramitru

Filmarile au avut loc in urmatoarele locatii:

Herman Colaj 2

  • In Iasi – Colegiul C. Negruzzi, Universitatea Al. I. Cuza, Muzeul M. Sadoveanu, Muzeul M. Codreanu (Vila Sonet), Strada Rapa Galbena, Strada Sararie, Club CFR, Podul Ros, Biserica Trei Ierarhi, Teatrul National, Palatul Regal, Parcul Copou;
  • In Comuna Aroneanu;
  • In Bucuresti – Penitenciarul Jilava (Fortul 13), Curtea de Justitie;
  • In Suceava – Ministerul Justitiei;
  • In Pitesti.

Daca totul merge bine, Herman – Omul din spatele terorii apare in 2016. Va aparea, cel mai probabil, si in cateva festivaluri din tara si din strainatate. Un subiect atat de important din istoria acestei tari merita sa fie ecranizat. Nu insist asupra motivelor, spun doar ca PERSONAL imi doresc foarte mult ca acest film sa fie realizat. Momentan adaug bannere de sustinere pentru film pe TOATE cele 6 bloguri ale mele. Salutari POLITICE tuturor!

 

One thought on “Herman – Omul din spatele terorii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.