Geografie versus politica. Australia la Eurovision.

Geografie versus politica. Australia la Eurovision.

 

 

Invatam la geografie in scoala cum sta treaba cu continentele. Invatam mecanic care-s limitele continentelor, unde se termina unul si unde incepe celalalt. Ce nu am inteles eu niciodata si nici nu m-a lamurit inca nimeni este care este motivul pentru care tarile au fost impartite in continente. De ce e important ca Turcia se afla pe 2 continente? De ce e important ca Rusia se afla pe 2 continente? Sunt diferiti rusii europeni de rusii asiatici?

E drept, geografia este constant calcata in picioare de diversi decidenti. As zice politici, ca politica influenteaza decisiv, dar in mod oficial decizia e in alte parti.

De exemplu, in competitiile sportive, in special fotbalistice, Israelul joaca in regiunea Europa si o face de atata timp incat nu se mai mira nimeni. Este precum o minciuna repetata de atatea ori, de atatia oameni, incat lumea o ia de buna.

Daca te intrebi de ce joaca Israelul acolo esti catalogat drept antisemit, iar discutia se incheie. Geografia este un moft, acolo sunt probleme mult mai grave, pe care noi, din Romania, nu le putem intelege.

Australia Eurovision 2016

Daca asta se poate accepta, pentru ca Israelul nu ar putea juca contra tarilor arabe din zona din motive politice, ce explicatie mai gasiti participarii Australiei la Eurovision? Iar atunci cand intreb ce cauta Australia acolo mi se da un argument fabulos: NU E PRIMUL AN in care participa! Exact cum va ziceam: o minciuna repetata devine adevar.

Iar aici problema este ca nu prea ai cu cine dezbate problema. Exista 3 categorii de oameni, dupa cum urmeaza:

  • Cei neinteresati de Eurovision. De ce i-ar interesa cine participa daca oricum nu-i intereseaza concursul?
  • Fanii muzicii, neinteresati de politica. Ei ar accepta sa vina sa cante si imigranti, si japonezi, si chinezi, si americani si ugandezi. Ei vor sa asculte muzica. Discutiile politice ii depasesc.
  • Cei spalati pe creier de propaganda occidentala/americana. In opinia lor, cei ca mine sunt ultra-nationalisti, sunt pro-rusi, sunt anti-americani, sunt anti-semiti si alte alea. Geografia e un moft si oricum poate fi schimbata oricand. Cand am invatat eu geografie in scoala erau oricum alte granite, intre timp au aparut mai multe state, deci chiar conteaza ce am invatat in scoala?

Australia Eurovision Contest 2016

Asadar, eu as vrea sa discut problema cu cineva, dar efectiv nu am cu cine. Cei ca mine sunt putini: neinteresati de concurs, nu dau doi bani pe el, dar interesati de niste aspecte politice. Iar propaganda ostentativa pro-americana la mine are efecte contrare.

In concluzie, in razboiu geografie versus politica scorul este clar in favoarea politicii. Motivul este simplu: arbitrii sunt pro-politica. Si apropo, daca cei care se intreaba ce cauta Israelul in Europa sunt antisemiti, cei care pune aceeasi intrebare in legatura cu Australia la Eurovision cum se numesc? Cangurofobi? Sunt doar curios. Salutari EUROPENE tuturor!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.