Germania datoare Greciei?

Germania datoare Greciei?

 

 

Cand zice populistul premier al Greciei ca Germania ar trebui sa le dea bani, lumea sustine ca ala e nebun, ca a ajuns la fundul sacului si ca nu trebuie luat in seama. Cand, insa, presedintele Germaniei face o astfel de declaratie, ce ar trebui sa mai facem?

Joachim Gauck

Da, Germani este republica parlamentara, deci presedintele are atributii restranse. Da, acea declaratie nu inseamna nimic. Pot sa admit ca sansele de reusita ale Greciei sunt aproape 0.

Asta nu pentru ca nu ar avea dreptate, ci pentru ca sortii sunt impotriva ei. Germania a fost invinsa in cel de-al doilea razboi mondial, insa acum are painea si cutitul. Daca Grecia spune ceva, iar Germania spune altceva, Germania are dreptate. Din oficiu.

Nimeni nu va afirma ca Grecia este INDREPTATITA sa ceara acei bani decat asumandu-si repercusiunile. Nu exista justitie, nu exista dreptate. Da, sunt de partea guvernului grec, plec de la premisa ca este SINGURA sansa a Greciei in situatia data. 

Drept urmare, VISEZ la situatia in care Grecia sa anunte: datoriile noastre, ale Greciei, trebuie platite de voi, de Germania. Ok, nu ne dati TOTI banii datorati, stim ca nu aveti acum. Dar, surpriza, nici noi nu avem. Asa ca treaba voastra cum va intelegeti cu UE, FMI si Banca Mondiala, dar noi nu ne platim nicio datorie catre ei. Adica, intr-o oarecare masura, tot catre voi. 

Din pacate, nu voi trai sa aud asa ceva. Asa ca voi continua sa vad cum Germania da ordine si decide soarta poporului grec. Care popor grec nu este lipsit de defecte, dar macar n-a omorat milioane de oameni pe criterii etnice ori rasiale.

Grecia Germania

Este, deci, Germania datoare Greciei? Eu as zice ca este. Asa cum este datoare noua, tuturor. Iar lucrul pe care mi l-as dori cel mai mult este sa nu mai dea lectii. Daca nu din respect pentru Grecia, pe care am inteles ca nu da doi bani (desi, ca sa fim sinceri, a cam profitat de pe urma ei), macar din respect pentru cei care stiu putina istorie si care nu au uitat inca ce a facut acest popor. In fond, si Grecia si Germania a avut conducatori de pe urma carora poporul a avut de suferit. Parca, totusi, prefer lenesii in dauna criminalilor. Salutari BALCANICE tuturor!

One thought on “Germania datoare Greciei?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.