Guvernul Ciolos a pornit cu stangul

Guvernul Ciolos a pornit cu stangul

 

UPDATE: Pana sa termin acest articol s-a mai facut o schimbare post pe post, fiind inlocuita ministra justitiei. In mod uimitor, la justitie a fost propusa o jurista.

Din punctul meu de vedere, Guvernul Ciolos a pornit cu stangul. Am cateva argumente in acest sens, astept sa fiu contrazis:

1. In mod surprinzator, deja a fost facuta o schimbare: la sanatate. Nu discut nici despre fostul, nici despre actualul, discut chestiunea de principiu: ce anume nu se stia din biografia acelui om si cum de guvernul perfect a descoperit, brusc, ca are o hiba?

Andrei Baciu ministru

2. La Justitie avem, PENTRU PRIMA OARA, o persoana care NU a absolvit dreptul. Sa fiu mai clar: o persoana NU poate ocupa nicio functie in sistemul juridic, DAR NICIUNA (nici procuror, nici judecator, nici avocat, nici notar), insa POATE conduce sistemul per ansamblu?
Sa ne intelegem: cand PNL l-a propus pe Nicolaescu la Sanatate, lumea i-a sarit in cap si a spus ca e o eroare. Da, s-a dovedit ca este, Nicolaescu a fost o catastrofa ca ministru. Totusi, in cazul partidelor situatia este altfel: trebuie PREMIATI oamenii devotati, activitatea politica primeaza, poate CHIAR nu ai oameni potriviti etc. In cazul Guvernului DE TEHNOCRATI lucrurile sunt CU TOTUL altfel: se presupune ca vor fi pusi oameni COMPETENTI pe domeniile lor.

3. Vicepremier si ministru al dezvoltarii si administratiei publice este Vasile Dancu. Acesta este o persoana EXTREM de interesanta, insa si extrem de controversata. Sa va spun cateva chestiuni despre el:

  • Este acuzat acum c-ar fi omul PSD-ului in Guvern. Totusi, el nu si-a dat BRUSC demisia din PSD, ci si-a dat-o mai demult. De ce a vrut, brusc, sa nu mai fie membru PSD?
  • Daca este o persoana atat de competenta si PSD-ul o doreste musai in Guvern, de ce nu i s-a gasit un post si-n guvernul Ponta?
  • La ministerul ADMINISTRATIEI PUBLICE este pus UN SOCIOLOG. Din punctul meu de vedere, este o exagerare (sa nu-i zic eroare). Consilier e bun, e foarte bun pe partea de comunicare, m-as baza pe expertiza sa in cazul unor campanii electorale. Sa ADMINISTREZE ceva? Hmm, parca nu, dar nu pentru ca as avea ceva cu el, ci pentru ca el nu a prea condus ceva. In afara de institutul IRES, care-i al lui, nu a prea condus ceva. Ok, Ministrul Informatiilor Publice in Guvernul Nastase. Dar cam atat.
  • Apropo de IRES: va mai amintiti cum a gresit strategul Dancu procentele la Chisinau? Sper sa fie mai precis cu cifrele oficiale.
  • In mod paradoxal (sau nu), multi il acuzau ca-n PSD este pro-Basescu. In 2009 IRES-ul condus de Dancu a lucrat pentru B1tv, fiind acel institut care l-a dat pe Basescu castigator in turul 2.
  • A refuzat de fiecare data sa candideze la Primaria Cluj. Oare aceasta revenire a sa in politica il va razgandi?
  • Mi-a fost profesor, am facut un curs de publicitate cu el. Toba de carte, insa STRICT pe domeniul publicitatii.

Vasile Dancu

4. La Interne este pus celebrul TOBA. Nu stiti cine e Toba? Ia cititi aici. Toba, Soric … ring a bell? Da, se pare ca alti specialisti in domeniu n-avem. Bine, totusi, ca nu s-au gandit sa-l puna pe celebrul general Abraham, si el fost sef al politiei. Desi nu-i timpul pierdut.

5. La aparare este Mihnea Motoc. Diplomat de cariera, respectat in domeniul sau, insa cunoscator al domeniului militar? Militari de cariera nu avem?

6. Vlad Alexandrescu la Cultura. Stiti de cand astept ca la cultura sa fie pusa O PERSONALITATE culturala? Sa fie unul respectat, sa fie unul care sa fi facut ceva in domeniul culturii. Este nepotul lui Tudor Vianu. O fi de ajuns?

7. La Externe este Lazar Comanescu, fost consilier al lui Iohannis. Inteleg: presedintele decide politica externa si, cumva, este bine ca se intampla asta. Dar alti diplomati nu mai avem?

8. La comunicatii este propus un ministru care sustine un site extremist. Acum nu stiu ce inseamna site extremist si ce face acel domn, pe mine nu ma deranjeaza deloc sustinerea dansului, problema este ca un astfel de aspect va deveni mai relevant decat activitatea sa ministeriala. In fond, asta i se reprosa si lui Ponta: nu mai este credibil in exterior, desi el avea si puncte pozitive evidente ca premier.

9. Vedeti aici o alta hiba a guvernului: un guvern prea subordonat Europei, Americii si FMI-ului.
Apropo, din ce in ce mai multi oameni vor sa nu mai primim cetateni straini conform cotelor impuse. Oare niste fosti comisari europeni se vor putea opune in mod real?

10. O ultima hiba, cu care trebuia sa incep: guvernul nu este de tehnocrati, nu este deloc apolitic. Stiu ca asa este vandut el, de fapt, asa scrie pe eticheta. Adevarul este, insa, altul. Cu totul altul.

Ciolos Iohannis

Asadar, Guvernul Ciolos a pornit cu stangul. Stiu ca multi sunt optimisti, insa eu sunt mai sceptic (aka carcotas) din fire. Sper, totusi, sa ma insel. Salutari POLITICE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.