Nunta lui George Simion – 5 lucruri pe care presa OMITE sa le mentioneze!

Nunta lui George Simion a fost evenimentul politic numarul 1 al sfarsitului verii. Oricat ar vrea unii si altii sa minimalizeze importanta evenimentului, el va ramane unul important, relevant. Ca a iesit MAI PUTIN IMPORTANT, de o mai mica amploare, decat se anticipa initial este o alta discutie. Insa evenimentul nu poate fi ignorat, nu poate fi trecut la si altele.

In continuare, voi incerca sa arat 5 lucruri pe care diversi analisti, de buna-credinta sau nu, omit sa le spuna despre nunta lui George Simion: (pe blogul personal generalist am scris despre ideea de baza, ca Nunta este a miresei, adica cel mai frapant, mai „revoltator” lucru din punctul de vedere al femeilor):

Nunta lui George Simion i-a adus NOTORIETATE, nu INTENTIE DE VOT!

Pe scurt, sunt 3 paliere, 3 niveluri: NOTORIETATE, INCREDERE, INTENTIE DE VOT. Pentru a castiga ai nevoie de toate 3, pentru ca nu se poate sa obtii incredere fara notorietate si intentie de vot fara incredere. Cazurile rare in care s-a intamplat asta au fost atunci cand brandul din spate, partidul, era mai puternic: au castigat UNINOMINAL candidati USL vag cunoscuti (in 2012).

Momentan nu suntem nici macar in an pre-electoral. Drept urmare, George Simion nu are nevoie de INTENTIE DE VOT. Ea oricum este volatila. Insa are nevoie de NOTORIETATE. Trebuie sa fie CUNOSCUT!

Paradoxal, publicul Romania TV, televiziunea care si-a dedicat intreaga zi acestui eveniment, are exact publicul pe care-l tintea George Simion. Nu inseamna ca publicul sau este format exclusiv din batrani. Nicidecum. Ci inseamna ca tinerii cei informati DEJA STIU cine este George Simion. Cei batrani au nevoie sa li se spuna ori sa li se reaminteasca cine este el.

Din acest punct de vedere, George Simion a reusit ce si-a propus. Nici mai mult, nici mai putin.

Nunta lui George Simion a generat cateva asocieri interesante!

Datorita acestui eveniment, am aflat ca George Simion se afla in relatii bune (care se pot concretiza politic) cu urmatorii: Gigi Becali (as zice FAMILIA Becali), IPS Teodosie, Nicu Covaci, Mirel Palada si Dan Diaconescu.

In sens contrar, este evidenta pozitionarea Antenei 3: pe de-o parte, se doreste a fi un post serios, care vorbeste despre un eveniment de pe nivel superior, critic; pe de alta parte, pozitionarea sa anti-AUR (si pro-occidentala) este evidenta. Realitatea, Digi si B1 au preferat sa ignore evenimentul, desi Robert Turcescu, moderator B1, a fost prezent la eveniment.

Legat de primii, nu este clar cati dintre ei vor deveni efectiv membri AUR, insa zvonurile privind apropierea lui Becali de Simion circulau cu luni bune inaintea nuntii. Dan Diaconescu este in aceeasi situatie. Nicu Covaci si Mirel Palada reprezinta surprize, insa Teodosie nu. Deloc.

Despre asocierea Simion – Teodosie poate fi vorbit mult. As putea scrie un articol distinct pe tema asta. Ideea este sa tinem minte aceste asocieri pe viitor.

palada ciutacu turcescu dan diaconescu nunta lui George Simion

Nunta lui George Simion A FOST FILMATA, putand fi folosita SI ULTERIOR!

Cine are impresia ca nunta lui George Simion este un subiect incheiat greseste grav. Evenimentul s-a incheiat, insa imaginile vor fi cu siguranta folosita in viitoarea campanie electorala. Nu m-as mira sa vad pozele cu Mirele George Simion pe afisele electorale. Nu ar fi deloc o surpriza pentru mine.

Nunta lui George Simion mirii

Nunta lui George Simion a fost evenimentul numarul 1 pe Facebook!

Vorbeam de RTV, insa am omis esentialul: AUR a confiscat social-media. USR-ul acum nu prea mai exista pe acolo, s-au impartit oricum cu REPER, asa ca „regii” sunt cei de la AUR. Chiar si cand s-au facut glume pe seama nuntii, tot „engagement” se cheama.

Pozele au circulat intr-o veselie, multi uitand sa mai citeasca textul care le insotea. Deci notorietatea de pe TV s-a propagat si pe Facebook. Socant?

Nunta lui George Simion cununia civila

Nunta lui George Simion l-a martirizat pe acesta!

Cand toti dau in tine, motivele fiind incerte, niste asemanari vagi cu nunta lui Zelea Codreanu de acum 70 de ani ori niste injurii slab justificate la adresa lui Nicu Covaci ii servesc mingea la fileu lui Simion.

Nu judec aici programul politic al acestuia ori sansele lui in politica. Spun doar ce se vede si cum poate folosi el toate acestea IN FAVOAREA LUI. Lucru pe care chiar il cred. Asa ar trebui sa faca, daca ar avea consilieri capabili. Si pare ca chiar are asa ceva.

Atentie! NU SPUN ca nunta lui George Simion ar fi fost un succes rasunator! Nicidecum. Spun, insa, ca chiar si asa, politicianul iese pe plus, nu pe minus. Se aduna, nu se scad, cum ar zice Hagi despre puncte. In acest caz, vorbim despre punctele de notorietate si despre bani. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.