Pariuri politice in Romania?

Pariuri politice in Romania?

 

Introducere Pariuri politice in Romania

 

Atunci cand vorbim despre pariuri, majoritatea intelege pariuri sportive. Primele pariuri au fost, ce-i drept, cele sportive, insa sunt ele, oare, singurele pariuri de pe piata? Cand zic majoritatea, ma refer la majoritatea romanilor.

Daca ne uitam peste hotare, sunt tari unde pariurile sunt ceva normal. In Europa cele mai multe pariuri se intampla in Marea Britanie, d-aia sunt si multi operatori britanici pe piata romaneasca. Cum bine zicea cineva, ei au inventat atat fotbalul, cat si pariurile pe evenimente fotbalistice.

Tot ei, insa, au inventat si alte tipuri de pariuri. Aici este un blog politic, deci voi vorbi despre pariuri politice, pariuri pe care le incurajez si pe care, cumva, le apreciez.

In Anglia nu sunt singurele pariuri, acolo poti paria pe ziua in care naste o vedeta, pe cand se va casatori ori cand va divorta o vedeta si, tineti-va bine, pe ziua in care vor veni extraterestrii pe Pamant. Da, sectiunea de pariuri speciale este plina de tot felul de pariuri exotice.

Pariuri politice in an electoral

Revenind la cele politice, anul 2016 este un an electoral, asa ca mi s-ar parea interesant sa poti face niste pariuri politice. Aceste pariuri politice, daca ar fi facute la o scara un pic mai mare, s-ar putea dovedi niste mini-sondaje de opinie extrem de relevante. De exemplu, in loc sa intrebi Cu ce candidat ai vota duminica viitoare?, nu ar fi interesanta o statistica de genul Care este cel mai pariat candidat la Primaria Capitalei?

La fel, daca s-ar introduce in ofertele caselor de pariuri online sau offline intrebari de genul Partidul X intra in Consiliul General al capitalei/Parlament (iar X poate fi, dupa caz, M10, PRU, PRM ori USB)?, mi s-ar parea relevant sociologic de studiat ce zic pariorii in acest sens.

Euro 2016

E drept, la vara este Euro 2016, asa ca majoritatea pariurilor vor fi legate de acest eveniment. Poate la toamna, la Parlamentare, interesul pe aceasta zona ar putea creste.

Concluzii Pariuri politice in Romania?

In final, trebuie sa incerc sa raspund la o intrebare. Este, de fapt, o explicare a ce am zis mai sus. Asadar, rezultatul unui astfel de studiu (care-i cel mai pariat partid) este, de fapt, rezultatul raspunsurilor la intrebarea Cine credeti ca va castiga alegerile? De multe ori mi s-a parut inutila intrebarea asta, insa are rolul ei. Iar ca sa intaresc ce am spus, as intreba pe respondent: Ati fi dispus sa faceti pariu ca partidul indicat de dumneavoastra ar castiga?

In 2014 aveam foarte multi prieteni care-l urau pe Ponta, dar care erau convinsi ca acesta va castiga alegerile. S-au bucurat ca nu le-a castigat, dar ma intreb daca ar fi curaj sa parieze pe victoria lui. Macar 10 lei, de forma.

Ponta vs Iohannis

Ca, intr-adevar, atunci cand introduci pariuri politice in oferta, te gandesti nu doar la Ce misto ar fi daca, ci si la cat de multi sunt dispusi sa isi dea banii pe asa ceva. Nu d-alta, dar s-ar putea sa nu avem public pentru asa ceva. Salutari POLITICE tuturor si cat mai multe succese la pariuri!

Razvan Burleanu Mircea Sandu FRF

ps: Tot un fel de pariuri politice ar fi si cele legate de postul de presedinte la Liga ori Federatie. Va intreb sincer: ati fi pariat ca-l dau jos pe Dragomir? Ati fi pariat, cu 2 saptamani inainte, ca va castiga Burleanu postul de Presedinte la FRF? In ambele cazuri va zic ca ati fi castigat bani frumosi daca ati fi fost dispusi sa riscati si daca operatorul de pariuri ar fi dat o cota corecta.

One thought on “Pariuri politice in Romania?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.