Politicienii nu au proprietatea cuvintelor

Politicienii nu au proprietatea cuvintelor

 

Va dau 3 declaratii socante date de politicienii nostri. Ordinea este cronologica:

Aceasta ultima declaratie a fost dezmintita ulterior de ministru, spunand ca a fost o metafora. Si Ioan Rus a vorbit metaforic, la el era vorba de o licenta.

Problema la acesti oameni este ca nici macar nu mai vor sa-si asume ce au spus: a fost o metafora, au fost gresit intelesi. Macar Basescu nu si-a retractat afirmatia, desi sintagma „Ala era prim-ministru” mi se pare, si nu doar mie, nedemna de functia suprema in stat.

Acum, as putea invoca „tiganca imputita” (tot a lui Basescu) ori „mai animalule” (a lui Iliescu), insa n-o voi face. Paradoxal, acolo cei 2 aveau o minima scuza: fusesera provocati, reactionand la nervi. Nu sunt de acord cu jignirile, dar mi se par mai grave declaratiile aiuristice, neprovocate, precum cele din clipurile de mai sus.

Care este, de fapt, problema politicienilor nostri? Pai le lipseste proprietatea cuvintelor. Folosesc niste cuvinte pe care nu le cunosc, habar n-au cat de grave sunt si apoi sunt deosebit de uimiti de zarva creata. Ioan Rus era socat de balamucul creat de o amarata de declaratie a sa, gresit inteleasa. Nu, el nu a vrut sa jigneasca, dar a facut-o. Fix precum un barbat de la tara, care nu vrea sa jigneasca o femeie, dar daca o vede in fusta scurta spune, simplu si direct, ca-i imbracata ca o curva. Omul ala nu poate fi acuzat ca a vrut sa jigneasca ci pur si simplu nu are proprietatea cuvintelor.

Achim Irimescu proprietatea cuvintelor

Legat de domnul Achim Irimescu si proprietatea cuvintelor domniei sale am o alta problema: omul se lauda cu anii petrecuti afara, la Bruxelles si nu numai, dar o da in bara, ca un om simplu. Apai ce sa inteleg, ca stapaneste la perfectie engleza si franceza dar are probleme cu limba natala? Pe bune, alta explicatie nu gasesc. Salutari ROMANESTI tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.