Calcule pentru Primaria Bucuresti

Calcule pentru Primaria Bucuresti

 

 

Este subiectul momentului prin partide – calculele pentru alegerile locale. Iar Primaria Bucuresti este extrem de importanta, caci ofera o pozitie de autoritate care poate fi folosita mai departe pentru celelalte runde de alegeri. Si asta pe langa faptul ca istoria ne-a aratat ca unele persoane care au ajuns la Primaria Bucuresti au fost propulsate apoi pe pozitii si mai inalte – Traian Basescu, Victor Ciorbea.

La ultimele alegeri, Sorin Oprescu a castigat in calitate de independent – element considerat a fi o strategie a PSD, unica posibilitate prin care ar fi putut castiga alegerile in Capitala. In mod traditional, in Bucuresti castiga candidati de dreapta la Primaria Generala, in timp ce in sectoare candidatii de stanga domina adesea. Dupa experienta Oprescu, este interesant cum va reactiona electoratul dornit de „altceva”.

Principalii favoriti la casele de pariuri se pare ca vor fi candidatul PSD (Gabriela Firea cel mai probabil) si candidatul PNL (Ludovic Orban). Ambele sunt nume cu notorietate, politicieni cunoscuti. PSD are doua avantaje: vine cu o femeie (ceva nou pentru Primaria Bucuresti) si are un electrorat „disciplinat”, care ar putea conta foarte mult in conditiile alegerilor dintr-un singur tur.

Orban Firea

Dreapta va avea cu siguranta mai multi reprezentanti, iar asta este din nou un punct favorabil pentru PSD. Orban are o imagine „tocita” (are in spate un partid prafuit si este el insusi „acolo” de o eternitate, nu reprezinta deloc un suflu nou asteptat pentru Bucuresti, nu este o schimbare reala). Tot din zona de dreapta va candida Nicusor Dan, independent, o persoana cu popularitate tot mai mare, dar totusi fara o notorietate destul de buna. Facebook-ul face minuni (asa cum a fost la Alegerile Prezidentiale), insa Nicusor Dan are nevoie de o imagine mai puternica pentru a reusi o „misiune imposibila”. In varianta cu alegeri in doua tururi, cel mai probabil dreapta ar fi castigat – orice nume ar fi ajuns in turul 2.

„Fara lipsa de modestie, sunt singurul candidat care poate sa bata PSD-ul”, spunea recent Nicusor Dan, intr-un interviu in Gandul. Are o strategie bine pusa la punct sau se imbata cu sperante? Ramane de vazut.

Nicusor Dan

Cum vor arata cotele la pariuri pentru Primaria Bucuresti? Va fi interesant cu siguranta. Sondajele actuale nu spun mare lucru, iar calculele se vor modifica pe parcurs. Nu prea poti gasi ponturi pariuri pe care sa te bazezi in acest domeniu, caci sunt foarte multe variabile, mai multe parca decat la pariuri sportive. Nici macar partidele (PSD si PNL) nu sunt prea convinse de candidatii lor si parca este o competitie fara vlaga, plictisitoare, care se intampla doar pentru ca… trebuie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.