PRU = PRM + UNPR + PC + PPDD

PRU = PRM+UNPR+PC+PPDD

 

Pe scurt, cateva lucruri despre PRU – Partidul Romania Unita:

Bogdan Diaconu PC

 • Bogdan Diaconu provine din PC. In acest partid, la un moment dat, se inscrisesera foarte multi fosti PRM-isti. Era o puternica grupare nationalista. Aceasta a fost marginalizata dupa fuziunea cu PLR, partidul devenind unul (prea) european pentru aceasta grupare. Cum PPDD se dusese deja, iar UNPR era pe cale de disparitie, s-a simtit nevoia unei noi formatiuni politice care sa-i reprezinte.
 • Dupa disparitia UNPR era nevoie de un nou partid aspirator. Un partid care sa primeasca politicienii fara loc pe lista partidului lor. Cu precadere de la PSD, dar nu e refuzat nimeni.

 • E nevoie de un partid-umbrela pentru cei acuzati (pe nedrept, nu-i asa?) de coruptie. Vadim, spre finalul vietii, de la Ii vom baga pe toti la puscarie trecuse la Ii vom scoate din puscarie pe toti cei arestati pe nedrept de Basescu.
 • Strategia PRU este identica cu cea a PPDD: dupa locale a inceput racolarile. In cazul PRU, rezultatul la locale a fost MULT sub rezultatul PPDD.
 • Foarte multi colonei, de securitate si de armata. Au fost la PRM, au trecut la UNPR, acum pare ca migreaza spre PRU. Domnul Dogaru cu cine va vota oare?
 • PC era vehiculul electoral al lui Voiculescu. Acum in PRU vine patronul RTV, Ghita. RTV este oricum un post unde Bogdan Diaconu a aparut des, Vadim Tudor aparea cel mai des pana sa treaca in nefiinta, iar Dan Diaconescu a si avut emisiune acolo. Electoratul tinta al PRU se uita deja la RTV.
 • PRU este se lupta cu Alianta Noastra, condusa de Marian Munteanu. PRU pare a fi de stanga, Alianta Noastra de dreapta. Nationalismul este, insa, o ideologie ce nu tine cont de aceasta impartire. De altfel, pe vremuri, neolegionarii il sustineau pe Vadim (in perioada 96-2000 l-au sustinut, acesta si-a pierdut sprijinul lor, se pare, atunci cand si-a luat consilier evreu). Acum neolegionarii (declarati sau nu) sunt incolonati in spatele lui Marian Munteanu, in timp ce fostii generali par a prefera PRU.
 • E interesant ce se intampla cu PRM. Intra, oare, in alianta (ori fuziune) cu vreunul dintre cele 2 partide sau va juca singur (singur, in acest moment, nu ia mai mult de 2%). Ideologic s-ar potrivi cu ambele, poate e un pic mai de stanga, dar, cum am zis mai sus, e irelevant pentru multi alegatori.
 • Legat de PRM, sunt curios ce mai face Gheorghe Funar. O latura dacologica (dacopata chiar) nu ar fi de neglijat. N-o fi luat mult la ultimele prezidentiale, insa curentul dacologic, daca este mizat corect, poate aduce procente importante.
 • Romania Unita suna precum Romania Mare. E un adevar. Insa suna fix precum partidul lui Putin. E un alt adevar.
 • Mai nou, Bogdan Diaconu se da pro-american. Probabil pentru a scapa de eticheta de pro-rus. Un pro-american anti-european. Este, insa, Pro-unire. O fi pe bune?
 • Sunt curios ce se va intampla cu micile grupari din jurul lui Vanghelie si Geoana. Mi-e greu sa le numesc partide, desi oficial figureaza in registrul national. Unde vor merge acestea, Geoana fiind, la un moment dat, in negocieri chiar cu PNL. O fi nevoie si de Vanghelie si Severin in PRU? UPDATE: Geoana se pare ca negociaza cu PRU.

Bogdan Diaconu PRU

In final, repetati dupa mine: PRU = PRM + UNPR + PC + PPDD. Da, imi pare rau ca am fost tentat sa acord votul acestei formatiuni. Bine ca n-am facut. As fi regretat. Urmaresc, insa, cu interes scena politica. Salutari POLITICE tuturor!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.