Terorismul inseamna frica. Euro 2016.

Terorismul inseamna frica

 

Introducere

Tocmai s-a facut tragerea la sorti pentru Euro 2016. Despre ea voi scrie pe EmilCalinescu.eu. Pana atunci, trebuie sa va zic alta latura a acestei trageri la sorti. Una care ma priveste in mod direct pe mine, ca suporter.

Euro 2016 groups

Asadar, pot incepe vasta operatiune de cumparare a biletelor. Sau, ma rog, sa aplic pentru asa ceva. Procedura e complicata si costisitoare. Problemele, din punctul meu de vedere, sunt in numar de 3:

  • Desi am un amic in Franta, el nu ma poate ajuta acum. Locuieste in Sud, iar meciurile sunt in Nord (doua in Paris, unul in Lyon). Daca era macar unul in Toulouse eram atat de fericit…
  • Frica de atentate. Jucam meciul de debut. La dracu, meciul de debut si finala sunt cele mai urmarite meciuri, avand si un spectacol bonus pe langa meciul de fotbal. Va dati seama ca este tinta predilecta pentru teroristi, nu?
  • Problema, ca un efect al celor 2, este ca trebuie sa spun DE ACUM daca voi merge sau nu in iunie 2016 in Franta. Trebuie sa am deja banii (sa zicem ca as putea face rost) si sa stiu DE ACUM cat de sigur va fi peste cateva luni. Lucru pe care nu am cum sa-l cunosc.

Euro 2016

Terorismul inseamna frica

Se vorbeste despre terorism, se vorbeste despre problemele din Siria ori din Libia. Terorismul, in conceptia mea, inseamna exact ce va zic in titlu: frica. Inseamna ca MIE imi e teama sa fac ce as face in mod normal si din cauza asta imi modific comportamentul. Faptul ca trec de 3 filtre in aeroport nu ma deranjeaza, pierd niste timp, dar intr-un final ajung la destinatie. Asta accept. Faptul ca eu VREAU sa fiu pe stadion sa imi vad echipa MEA nationala si NU SUNT SIGUR ca trebuie sa fac asta este o problema.

Mi-as dori sa pot spune ca imi bag ceva in teroristi, ca vreau sa imi vad de viata mea si ca nu ma intereseaza. Nu este, insa, deloc simplu. Nu pot zice asta, oricat de viteaz m-as crede, tot mi-e teama.

Atentate Paris stadion

Terorismul te afecteaza chiar daca nu e in tara ta

Da, acesta este al doilea adevar dureros. Atentatele nu trebuie sa fie in Romania pentru ca tu, roman, sa tremuri. Multi romani au prieteni ori rude in tari precum Spania ori Franta, deci tremuri pentru cei de acolo. In plus, ai o libertate de miscare pe care n-ai avut-o pana acum. Aceasta libertate iti este afectata de terorism.

In Egipt se ducea lumea pe vremuri, acum nu prea ti-ai dori sa mergi acolo. Da, lumea prefera o tara condusa de un dictator, se simtea bine acolo, decat o tara condusa de un regim democratic. Ce ti-e si cu democratia asta.

In Franta ai vrea sa te duci, nu neaparat la Euro. Parisul e un oras superb, multa lume l-ar vizita. Dar nu mai e atat de sigur.

Spania are orase misto, dar cine stie cand va bubui ceva si p-acolo.

Simplul fapt ca vacanta ta iti este influentata de teroristi inseamna ca tu esti afectat. Indirect.

Frica

Concluzii

Terorismul inseamna frica. Terorismul inseamna teama de a actiona liber. Teroristii deja au repurtat o victorie. Urmatoarea victorie este ca aceasta stare permanenta de frica sa se permanentizeze. Cum v-ar suna ca o competitie de talia Euro 2016 sa fie anulat din cauza pericolelor atentatelor? Lasand la o parte banii pierduti, asta ar insemna victoria suprema pentru teroristi. Noi, din fata televizorului, vom vedea analize si discutii despre arme si bombe in loc sa ne bucuram de fotbal. Cam multe victorii pentru teroristi, din pacate.

Terorismul inseamna frica si, cumva, sunt aproape sa ma declar invins. Ce m-ar putea, oare, face sa ma razgandesc? 🙂 Salutari FRICOASE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.