Tudorel Toader VREA sa ramana IN POLITICA!

Tudorel Toader VREA sa ramana IN POLITICA!

 

 

Urmariti cu atentie conferinta de presa de ieri a ministrului Tudorel Toader. Multi spun ca Dragnea l-a trimis cu o misiune precisa, multi il vad doar ca pe un executant.

Eu il vad altfel. Eu vad in el un narcisist feroce, o persoana care iubeste sa fie in centrul atentiei. Eu vedeam o persoana PREGATITA sa faca SHOW!

Dadea indicatii jurnalistilor unde sa stea si unde nu, spunea, CU REGRET, ca NU SE VEDE din cauza microfoanelor (mare problema mare: NU MA VAD). 

In plus, atat durata, cat si modul in care s-a desfasurat, m-au dus cu gandul la un film. Era un punct culminant, un moment de maxima tensiune. El era anuntat treptat, cu fiecare vorba, cu fiecare acuza. Totul gandit dinainte.

Iar discursul a inceput cu o pledoarie pentru … CEL CARE-L TINE! El, MINISTRUL, a terminat o facultate de prestigiu, PRIMA facultate de drept din tara. El a fost cadru didactic si procuror, desi putea fi ORICE, el a fost prodecan, decan si apoi rector. EL …

In toata conferinta de presa subiectul era EL. El a parcurs rapoartele, dar EL nu se bazeaza doar pe ele. EL a observat si EL a hotarat.

El, marele ministru Tudorel Toader.

Care, pe langa argumentele juridice, multe dintre ele CORECTE, a adus si pseudo-argumente MEDIA. Exact ca-n filmele americane omniprezente in cinematografe, cele aproape reale. Sintagma exacta este: Bazat pe fapte reale. Doar ca ei, scenaristii americani, nu pot sa faca filme 100% reale, ci acea realitate trebuie INFLORITA. Nu poti sa te bazezi doar pe ea, caci filmul iese sec.

Fix asa a facut si Tudorel Toader: a adaugat chestii fara relevanta juridica, dar cu impact media puternic. Ne-a facut tara de ras, nu e patrioata, a dat interviuri defaimatoare.

Eu nu cred ca Antena 3 sau RTV i-au scris discursul, eu nu cred ca a respectat intocmai niste ordine. Eu cred ca el, de fapt, a vrut sa vorbeasca pe placul publicului acelor posturi. Caci cabinetul are multi ministri, unii stau foarte putin in functie. El, insa, trebuie sa se REMARCE. Trebuie SA SE VORBEASCA despre el. Trebuie sa fie IN CENTRUL ATENTIEI.

Cineva din Iasi imi semnala un lucru: la Iasi va fi o batalie dura in 2020 pentru primarie. Chirica, actualul primar, a fost dat afara din PSD. E inca popular, are sanse sa castige, dar PSD, mai ales aripa Dragnea, l-ar vrea schimbat.

Cum v-ar suna un Tudorel Toader candidat independent sustinut de PSD si de ALDE? O batalie intre 2 independenti, unde ceilalti contracandidati, ai partidelor de dreapta, orice ar insemna dreapta, ar deveni irelevanti?

Obiectiv vorbind, Tudorel Toader a gresit, poate la fel de mult pe cat a gresit Codruta. Din punctul meu de vedere, amandoi trebuie sa plece. Amandoi se cred zei, amandoi vor sa acapareze prim-planul, amandoi, in felul lor, sunt nocivi.

Pe cine as prefera, intre cei 2? Cu cine sa tin? Pai pe niciunul nu l-as vrea. Sper sa nu am de ales, la o ipotetica lupta prezidentiala, intre cei 2. La fel cum imi doresc din suflet sa nu trebuiasca sa aleg intre Codruta si Firea. Ar fi una dintre posibilele finale la care sunt sanse mai mari sa stau acasa decat sa merg sa votez.

Acum, omeneste, il inteleg pe Tudorel Toader. Era conferinta LUI de presa, nu voia sa fie intrerupt, nu voia sa-i fure careva prim-planul. Cand esti pe cont propriu, jurnalist, om de televiziune, ai tot dreptul sa faci asta. Cand esti, insa, MINISTRU, cand stai acolo PE BANII ALTORA, nu PE BANII TAI, nu ai dreptul sa faci asa ceva.

Pentru SIMPLUL FAPT ca a sfidat intreaga tara, refuzand sa ia intrebari de la jurnalisti (de ce i-a mai chemat acolo? erau acolo de forma, doar pentru auditoriu), ar fi trebuit, intr-o tara normala, sa fie demis de premier. Strict comunicational, conferinta de presa a fost un dezastru.

Ca unii o considera un succes, ca-i apreciaza calitatile sale oratorice, este cu totul alta discutie. Si eu SUNT CONVINS ca Tudorel Toader ARE CARISMA. Si eu cred ca, cel putin la nivel local si regional, Tudorel Toader ARE VIITOR in politica. Asta nu inseamna ca ar trebui sa incurajam conferintele de presa FARA INTREBARI.

Si nu, nu o scuza cu nimic pe Laura Codruta Kovesi. Nu inseamna ca ea este nevinovata, nu inseamna ca ea trebuie sa ramana. Juridic vorbind, argumentele impotriva Codrutei raman in picioare. Pacat, insa, ca amestecate cu argumente mass-media, ele ies din prim-plan. Nu le retii, ca cetatean, pe acelea, ci le retii pe celelalte. Ca-s mai frumoase, mai zgomotoase, mai usor de retinut.

Despre LCK, viitor politician si ea, intr-un articol viitor. Momentan, spun doar atat: Tudorel Toader ramane in politica. Are toate calitatile necesare pentru a fi politician. Si, din punctul de vedere al culturii, al capacitatii profesionale, este superior multora. Zece clase peste Iordache, peste Serban Nicolae si chiar peste Predoiu sau Chiuariu (si el din Iasi), asta ca sa vorbesc despre predecesorii sai. Superior, intelectual si profesional, si Ralucai Pruna, cea atat de laudata de hipsterii USR-isti.

Lasă un răspuns