Nu mai dati cu pietre in putinii ministri competenti! George Ivascu.

Nu mai dati cu pietre in putinii ministri competenti! George Ivascu.

 

 

Trebuie sa spun din start: nu sunt PSD-ist, nu sunt nici fan ALDE, iar acest guvern mi se pare printre cele mai slabe, incompetente, slugarnice, guverne pe care le-a avut vreodata Romania. Un guvern de-a dreptul sinistru, caruia orice om normal la cap ii doreste viata cat mai scurta. Nu ca le-as dori membrilor sai moartea, ci o viata politica deloc indelungata.

Cu toate astea, exista si in acest guvern ministri competenti. Eu ma voi referi strict la unul, desi am mai putea vorbi de vreo 2. Iar acel ministru este George Ivascu.

Acest articol nu se vrea un laudatio, nu doresc sa-l ridic in slavi, sa-i laud excesiv activitatea. Voi spune, pe un ton cat se poate de neutru, ca este un actor cunoscut (deloc slab, dar nu genial; a avut roluri foarte bune, dar niciunul cu adevarat DIVINE, FANTASTICE), un director de teatru competent. Teatrul Metropolis este un teatru decent, cu spectacole de calitate.

E drept, Teatrul Metropolis, ca de altfel si celelalte teatre de stat din capitala, depinde de banii primariei (cu exceptia TNB, care ia bani de la Ministerul Culturii). Deci el a avut si pana acum tangente cu politica. Si cu PSD-ul, zic unii, caci a noastra capitala este condusa de primari PSD din 2008.

Unii spun ca ar fi apropiat si de Robert Negoita, primarul de la 3. In 2012, cand actualul primar al sectorului 3 l-a inlocuit pe fostul primar, tot un Negoita, George Ivascu a fost purtarul de cuvant al candidatului USL. De altfel, primaria sectorului 3 a refacut Cinematograful Gloria si a daruit aceasta sala Teatrului Metropolis (condus de George Ivascu). Un mic cadou din partea primarului Negoita, cadou nefacut din proprii bani.

Toate aceste lucruri sunt adevarate, nu le neg. Problema este, insa, alta: nu pot nega faptul ca George Ivascu este potrivit pentru Ministerul Culturii. Este pe domeniul sau, stie cum se conduce un teatru, nu este un ministru care n-a mai condus nimic niciodata. Are o relatie veche cu PSD-ul, dar, daca-mi permiteti exprimarea, este cel mai potrivit dintre PSD-isti.

Am prieteni care au sarit ca arsi, unii ajungand sa sustina ca nu vor mai calca niciodata pragul Teatrului Metropolis. Ceea ce, dupa mine, este complet gresit. Complet gresit.

Intai si intai, daca judecam un teatru dupa directorul sau, actual, fost sau viitor, s-ar putea sa constatam lucruri tragice. La Nottara director a fost candva Mircea Diaconu. Nu-mi place politicianul Mircea Diaconu, dar asta nu inseamna ca voi evita teatrul pe care l-a condus. Teatrul Nottara este un teatru cu spectacole bune, mixul potrivit dintre comercial si calitativ. TNB-ul este condus de dinozaurul Ion Caramitru. A fost si problema cu conferinta acelei pocaite. Deci as avea motive sa nu-l mai vizitez.

Teatrul Dramaturgilor Romani a fost infiintat de Firea, deci e de evitat. Teatrul de Revista e condus de Arsinel, cel care a primit peste rand un rinichi.

Probleme sunt, credeti-ma, si la teatrele private. Godot este patronat de baiatul lu Remes. Hai sa-l taiem de pe lista din acest motiv.

In provincie lucrurile sunt si mai grave. Ce ar trebui sa faca locuitorii din Arad atunci cand nu le place mecla directorului UNICULUI teatru din oras? Sa nu se mai duca deloc la teatru? Macar bucurestenii mai au cateva optiuni. Sau, ma rog, daca este sa scormonim adanc, nici ei nu (prea) mai au.

In plus, daca dam cu pietre in oameni decenti gen George Ivascu vom avea si mai multi incompetenti, agramati si slugoi in guvern. Dupa mine, solutia este sa dam cu pietre (la figurat) in persoane deloc frecventabile, respingatoare si deloc potrivite pentru postul de ministru, tip Carmen Dan ori Lia Olguta Vasilescu si sa incurajam partidele, inclusiv Ciuma Rosie PSD sa puna in guvern persoane tip George Ivascu.

Daca-i gonim pe putinii competenti din guvern in urmatorul cabinet, PSD sau nu, oamenii de genul vor evita sa mai intre. Vor considera ca se compromit, il vor da exemplu pe George Ivascu si vor zice pas. Sau credeti ca era mai bun fostul director de tabloide la cultura?

Sa ne hotaram, zic, ce ne dorim: un ministru al culturii fost sef de tabloide sau un ministru al culturii fost director de teatru, actor talentat? Caci daca dam cu pietre in al doilea, s-ar putea sa ne trezim, din nou, cu unul din prima categorie. Ori, mai rau, cu unul fara legatura cu domeniul.

2 thoughts on “Nu mai dati cu pietre in putinii ministri competenti! George Ivascu.

  1. Dutu Paul says:

    Nu cred ca-i contesta nimeni calitatile manageriale si cele actoricesti dlui Ivascu. Cunoscatorii stiu ca Matropolis este unul din cele mai bune teatre din Bucuresti din foarte multe puncte de vedere. Problema este, din punctul meu de vedere, asocierea dlui Ivascu cu PSD-ul. Cu siguranta, pe termen lung, aceasta asociere ii va dauna calitatii de actor a dlui Ivascu. Ori poate vrea sa urmeze exemplul dlui Diaconu (bleah), sa renunte la ceea ce l-a consacrat si sa se morcirleasca in ale politicii! Eu deja il consider o pierdere pentru lumea culturala 😁!

    • Emil Calinescu says:

      Exemplul Mircea Diaconu e bun. Raman, totusi, la parerea ca trebuie sa incurajam partidele, oricat de „ciumate” ar fi ele, sa puna oameni de genul George Ivascu. Daca dam cu pietre din start, ca se asociaza cu politica, vom ramane in guvern doar cu slugi sinistre. Oare asta e de dorit?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.