Am fost blocat pe Facebook pentru ca am votat cu Basescu in 2004!

am votat cu Basescu in 2004 Emil Calinescu

Titlul e mai lung, prea lung pentru un titlu normal, dar am zis sa fie cuprinzator. Articolul de fata are, deci, 2 subiecte: am votat cu Basescu in 2004 – subiect principal; am fost blocat pe Facebook subiect secundar; plus cateva subiecte bonus, care rezulta din combinarea celor 2.

Acum faptele, cu ceva doza de amintiri: am votat cu Basescu in 2004, in turul 2, la PRIMUL meu vot din istoria mea de cetatean. Primul tur a avut loc pe data de 28 noiembrie 2004 (turul 1 de la prezidentiale + alegerile parlamentare, ULTIMA oara cand cele 2 au fost impreuna), asa ca am avut drept de vot abia la turul 2.

Votul, in sine, a fost cu cantec: a fost amuzant sa astept sa fiu gasit pe lista, unde nu eram. Conform adresei din buletin trebuia sa fiu pe lista. Doar ca nu face nimeni lista distincta pentru turul 2. Asa ca, desi nu era o procedura pentru asa ceva, sau nu o stiau cei de acolo, am votat pe lista suplimentara. Este o amintire placuta. Inca ma amuz cand imi amintesc.

Acum, imi cunoasteti deja toleranta fata de diversitatea de opinii, includ aici si opiniile politice. La propriu m-as plictisi daca toti ar gandi la fel. Problema e cum reactionezi la intoleranta altora.

Intai si intai, nu m-am gandit niciodata sa scot pe cineva din lista pe considerente politice. Am si PMP-isti, am si PNL-isti, am si USR-isti, am si PSD-isti, am si AUR-isti, am si sustinatori ai unor partide mai mici (Fani Dragnea, fani PNTCD, fani ai unor miscari obscure). Chiar sunt interesat de modul in care gandesc acestia.

Nu stiu cat invata ei de la mine, dar eu de la ei invat multe. Invat, de pilda, cum sa contracarezi niste acuzatii, in cazul fanilor PMP, adica fanilor Basescu. Inca sunt, destui chiar.

Faptul ca am fost blocat pe Facebook din cauza optiunilor politice pot intelege. Nu-s de acord, eu ca fan AUR, de la distanta, deloc infocat, pot accepta opinii contrare, pot accepta argumentatii corect formulate care sustin ca AUR este extremist ori nociv, le pot aprecia chiar si daca nu-s de acord cu ele, insa pot intelege. Fiecare este diferit, chiar si gradul de toleranta este diferit la fiecare.

Ce m-a socat, insa, in acest caz, este intervalul de timp.  Suntem in 2022, insa pentru unii este relevant ce a facut un om in 2004.

Pe langa faptul ca au trecut de atunci 18 ani, mai trebuie luate in considerare trei aspecte:

  1. Era primul meu vot, abia implinisem 18 ani. Oare eram ATAT de informat la varsta aia?
  2. Chiar si daca as fi fost mandru de votul meu, chiar si daca inca l-as dispretui pe Adrian Nastase, chiar e atat de grav si de relevant ce am facut in 2004? Chiar nu poti trece peste ACEA decizie?
  3. Bonus: eu am votat apoi de 2 ori impotriva lui Basescu, la cele 2 referendumuri. Deci, cumva, am incercat sa-mi repar eroarea.

Care de fapt nu e chiar eroare. Caci, ca de obicei, eu prefer sa pun din nou in aceeasi situatie, in acelasi context. Consider ca si daca as fi avut 35 de ani, cat am acum, tot as fi votat cu Basescu. Nu plec de la premisa ca as cunoaste ce cunosc acum despre Basescu, ci plec strict de la premisa ca m-as fi nascut mai devreme.

Poate candva voi face o recapitulare a tuturor voturilor mele. Astazi va indemn sa retineti doar PRIMUL meu vot: am votat cu Basescu in 2004. Cat de reprezentativ este acest vot pentru mine, CA PERSOANA, pentru felul meu de a fi, pentru inteligenta si cultura mea, va las pe voi sa decideti. Eu consider ca pot intalni oameni prosti si oameni destepti printre fanii TUTUROR formatiunilor politice. Dar poate-s  eu prea tolerant si prea iubitor de diversitate de opinii. 

ps: Am votat cu Basescu in 2004 si m-am pozat cu Basescu in 2007. De ce am facut asta si de ce ma pozez in general cu persoanele controversate v-am explicat intr-un alt articol

 

One thought on “Am fost blocat pe Facebook pentru ca am votat cu Basescu in 2004!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.