Avem premier gunoier!

Avem premier gunoier!

 

Multa lume a vorbit despre bravul premier Ciolos, care a pus umarul la ecologizarea unei zone. Majoritatea celor care au popularizat gestul erau in extaz, spunand ca Dacian Ciolos este un premier-exemplu. Bine, nu chiar toti sunt in extaz, dar ceilalti sunt niste hateri care nu trebuie bagati in seama.

Acum, sa va zic marile mele probleme cu gestul premierului:

Nu sunt impacat cu ideea Let’s Do It, Romania!

Nu e prima oara cand scriu asta, am mai scris asta in 2011. Acum fix 5 ani eram contra curentului si pe bloguletul meu mic imi permiteam sa spun ceva de rau despre campania Let’s Do It Romania. Daca as fi in sala la vreo conferinta de presa a lui Ciolos l-as ruga sa-mi spuna tot ce stie despre campania la care a participat. Nu ce a facut el efectiv, strangand gunoaie, ci efectiv ce e cu campania aia si de ce o incurajeaza. Eventual si daca este cineva platit (firme de salubrizare ori angajati platiti din bani publici) sa stranga gunoaiele acolo. Ca daca da, e cam nasol ca tu, premier, sa faci treaba pentru care altul e platit. Semnalul nu e deloc unul bun.

Cati oameni s-au luat dupa Ciolos?

Lumea vorbeste ca-i actiune de PR, insa, dupa mine, este una gandita in pripa. Daca eram omul de PR al lui Ciolos, as fi anuntat pe pagina mea de Facebook ca voi merge acolo si as fi invitat fanii mei sa ma insoteasca. Eu voi merge sa strang gunoaie, hai si tu! Presupunand ca ce am scris la punctul anterior e fals si ca actiunile campanii Let’s Do it Romania sunt utile, atunci premierul Ciolos trebuia, prin prezenta sa acolo, sa mai atraga si alti oameni. Altfel, demersul sau este STRICT de imagine. Un gest de PR care, de fapt, se dovedeste insuficient pregatit.

Ciolos parea natural

Uitati-va la el, cand strangea gunoiul parea natural. Nu a stat 2 minute pentru poze, a stat zeci de minute, a incarcat cativa saci. Si parea natural, nu e prima oara cand face asta.

Apai daca asta ne dorim, un prim-ministru care stie sa stranga gunoaie, de ce nu angajam un gunoier profesionist? Nu pe Prigoana, patronul gunoierilor, ci un angajat. Unul care sa vina la 7 dimineata la Guvern, sa faca curat pana la 9, cand se strange Guvernul, care eventual, cand e invitat la Cotroceni, sa vina inainte, sa faca curat si acolo. Eventual, daca va fi si membru de partid, sa dea cu mopul si cu aspiratorul si-n sediul partidului. Nu stiu in ce partid, eventual sa-si faca partid propriu (eventual sa cumpere PNG-ul de la Becali, PNG urmand a fi Partidul Noilor Gunoieri). Zic ca ar fi un premier foarte apreciat de public (ma rog, de un anumit public).

Acum, de ce s-o fi apucat Ciolos de strans gunoaie? Eu zic ca-s 3 variante (tot 3, cifra magica gen):

Sursa foto: RTV
Sursa foto: RTV
  1. Vrea spor de rusine. Nu stiu cum e cu leafa lui si cat de mult a fost marita, dar pe langa leafa aia ar mai merge si un spor. Si tin minte ca chiar si-n guvernarea Boc, cand se taiasera majoritatea sporurilor, cel de rusine ramasese. Deci e cel mai sigur spor. Gunoieresti usor daca ai spor. Hai ca suna bine si ca slogan! 🙂
  2. Vrea sa-si gaseasca de munca. La toamna devine somer, consilier ori primar n-a vrut sa candideze, parlamentar nu da semne c-ar candida, iar postul de comisar e ocupat. Saracu’ de el, ce sa faca? Isi cauta de lucru si cum a auzit el, in Europa e la moda CV-ul video. Cu un asemenea CV zic ca nu-l refuza nicio firma de salubritate.
  3. Se plictisea acasa. Lumea vorbeste despre UE, despre Brexit, despre Euro, despre atentate. El, saracutul Dacian, suferea de nebagare in seama. Acu’, sincer sa fiu, mai bine sa te bagi in seama astfel decat sa te apuci sa declari o prostie pe care apoi s-o dai la intors, cum a facut un ministru din cabinetul sau (declaratia aia cu privire la invatamantul gratuit, cu care, paradoxal, is de acord).
Sursa foto: politicscam
Sursa foto: politicscam

Concluzionez: avem un premier gunoier. Daca voi va mandriti cu asta e problema voastra, eu preferam sa-l vad pe Ciolos la costum, rezolvand alte probleme ale tarii. Da’ na, cine sa-l critice pe Ciolos? Ca pana si Antena 3 l-a avut in studio… Salutari POLITICE tuturor!

 

 

 

One thought on “Avem premier gunoier!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.