Bucurestiul incotro?

Bucurestiul incotro?

 

Introducere

Va spuneam intr-un articol precedent despre ce urmeaza sa se intample in capitala. Ce vad eu ca se intampla mi se pare trist.

Sa va spun care sunt, dupa mine, optiunile bucurestenilor:

Bucuresti

Bucurestiul VA REDEVENI o trambulina politica

Ati auzit anuntul lui Basescu? Initial refuza sa candideze, acum se gandeste. Intrebare: credeti ca daca va candida, o va face pentru bucuresteni? O va face pentru a reconstrui acest oras? Nu, o va face din interese politice. Va introduce PMP-ul in ELITA politica, il va baga in consilii, in parlament, va conta in viitoare guvernare. Ulterior fie va fi numit premier (si vom avea, PENTRU A CATA OARA?, primar interimar), fie va fi un primar care se va afla tot timpul la televizor. Oricum, personal nu-s de acord sa candideze din principiu.

Acelasi lucru este valabil si-n cazul in care va iesi primar Monica Macovei, Tariceanu ori Bogdan Diaconu. Toti vor sa profite de aceasta pozitie pentru a REINTRA in politica mare. Nu au planuri pentru Bucuresti ori planuri sa ramana foarte mult primari.

Va fi bine pentru Bucuresti?

Monica Macovei

Bucurestiul va incapea pe mana unui hipster fara experienta

Ati auzit de Nicusor Dan? Este cel al carui unic vis este sa nu se construiasca nimic in capitala. Nimic nu este bine, totul strica aspectul. Trebuie sa conservam focarele de infectie (gen cele de la Piata Buzesti), trebuie sa pastram orice cladire in care a stat, fie si doar 1 an, cine stie ce scriitor ori om important. N-avem voie sa facem pasaje, sa facem parcari, sa facem bulevarde. Stadionul e inutil, mall-urile sunt nocive. Va fi bine pentru Bucuresti?

Un ilustru necunoscut, care va ajunge primar din greseala

Aici nu va intreb cum va fi, pentru ca suntem fix in situatia asta. Avem un primar pe care nu-l stie nimeni, daca iese maine pe strada nu-l opreste nimeni (nici sa-l injure, nici sa-l laude), habar n-avem ce planuri ori ce cauta acolo. Dar ne conduce. Sansele sa fim condusi de un NOU astfel de om is mici pentru 2016, dar daca votam fie un penal, fie un doritor de functie mai inalta (gen Basescu) il vom putea avea din iarna lui 2016 ori din 2017.

Stefanel-Dan Marin - actualul primar interimar
Stefanel-Dan Marin – actualul primar interimar

Un politruc sters de la PNL ori PSD. Ori un politician expirat. Tot de acolo.

Ati auzit de Costica Canacheu? Dar de Cristian Busoi? De Ludovic Orban ati auzit, nu c-ar fi avut vreo realizare. De Petre Roman ati auzit. Il iubeau femeile de APACA.

Eu am auzit de toti, insa nu mi l-as dori pe niciunul primar. PNL-ul cica i-ar dori. Eu zic ca si Alina Gorghiu ar fi interesata. Interesata e, dar interesaNta deloc.

De la PSD nu se aude nimic, doar pe surse Robert Negoita ori Ecaterina Andronescu. Cea de-a doua a fost de cateva ori (nici ea nu mai stie de cate ori) ministru al invatamantului, iar primul este primarul in functie al sectorului 3. Are o mare realizare: este singurul sector unde gunoiul este gratis. Nu zic eu ca e singura realizare, ci o zice chiar el, in tona de afise din sector.

Ce au in comun cei de mai sus? Is niste oameni pe care nu i-ai dori ca primari, is in linia a doua ori is ilustri necunoscuti, dar ne-ar putea conduce.

Nu fiti tristi, mai sunt doua posibilitati. Unele care NU exclud pe niciuna dintre cele de mai sus. Dimpotriva.

Va castiga un candidat de 20%, la o prezenta EXTREM de scazuta la vot

Alegerile is intr-un singur tur, iar candidati cu sanse is multi. Nu e nimeni favorit, nu e niciun partid foarte sus. Drept urmare, exista sansa sa se castige si cu 20%. As zice si cu mai putin. Daca prezenta la vot va fi de 30%, veti constata ce legitimitate va avea acel primar. Un primar foarte popular, cum altfel?

Vor fi probleme in consiliul local

Nu radeti, dar fie va fi vorba de blaturi (daca va fi un primar gen Oprescu, bun negociator, va fi unanimitate), fie va fi vorba de certuri (gen Basescu intre 2000 si 2004). Un consiliul de o singura culoare politica nu poate exista. Fie se vor face aliante politice, unele contra-naturii, fie partidele se vor faulta reciproc.

Concluzii

Va fi bine pentru Bucuresti? In oricare dintre situatii, NU! Din pacate, vreo rezolvare nu gasesc. Asadar, la intrebarea Bucurestiul incotro?, raspunsul este simplu: catre 4 ani cenusii, in care capitala va fi condusa prost si in care se va face mai multa politica decat administratie. Ne asteapta ani grei, in care cei mai dezavantajati vor iesi cetatenii. Nu stiu, insa, daca administratia Oprescu a fost mai buna sau mai putin buna decat ce va urma. Asta este o intrebare la care chiar nu pot raspunde. Salutari POLITICE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.