Catalin Drula este REPREZENTATIV pentru USR

catalin drula usr

Ca de obicei, atunci cand hotarasc sa scriu un articol pe acest blog o fac pentru a spune ceea ce altii nu vor ori nu pot sa spuna. Astazi voi spune 3 lucruri esentiale despre Catalin Drula. Trei lucruri care-l fac reprezentativ pentru USR, pentru oamenii din partid, dar si pentru sustinatorii USR.

Inainte sa vi le spun, incercati sa va ganditi la cateva caracteristici ale USR-ului, la ce va duce cu gandul acest partid. Trei dintre aceste caracteristici sunt bifate de Catalin Drula. Asadar …

Catalin Drula este un ONG-ist scolit afara

Mai mult ca orice, publicul USR uraste oamenii care au mai facut politica in Romania. Oamenii sistemului, asa cum vad EI sistemul. Catalin Drula vine din afara sistemului, facandu-si intrarea in viata publica din Romania prin intermediul unui ONG.

Este esential acest lucru, caci ONG-ismul este una dintre caracteristicile importante ale acestui partid. Din acest motiv USR-ul s-a descurcat mult mai bine in opozitie decat la putere. S-a descurcat si se descurca mult mai bine atunci cand trebuie sa conteste ori sa darame decat atunci cand trebuie sa construiasca.

Se descurca excelent atunci cand protesteaza, insa nu stie ce sa faca atunci cand trebuie sa negocieze.

Negocierile politice dintre USR si PNL au fost negocierile dintre un partid si un ONG. Si, atentie, nu vorbim la acest punct de publicul USR, ci vorbim INTAI SI INTAI de activul USR, de cei cu carnet de membru.

Catalin Drula are practici securistice si miltienesti!

Acest lucru nu-l veti auzi din gura niciunui ziarist. Foarte putini au curajul sa afirme acest lucru.

Eu nu fac acuze, nu insult, nu calomniez. Pur si simplu constat, o constatare pur sociologica: exista un public in Romania care-si doreste ca statul sa (re)devina unul politienesc. Adica acei cetateni care desfac sampania la o arestare, care se bucura de fiecare condamnare.

Acei cetateni care in Piata Victoriei scandau cu frenezie „DNA sa vina sa va ia”, „Cine nu sare ia condamnare” ori „La puscarie cu Dragnea la puscarie”.

Sunt cetatenii care-si doresc ca SRI-ul sa conlucreze cu organele de ancheta. Adica sa fie organe de ancheta.

Acesti cetateni se simt reprezentati de un cetatean care avea microfoane in biroul propriu. Sunt mandri de el. Catalin Drula a crescut in ochii lor dupa ce a facut acel lucru. Este fix ce-si doresc de la un politician, de la un lider, de la un conducator.

Catalin Drula are imaginea de dur, de radical!

Ca e doar de fatada e altceva, insa in politica deseori conteaza ce crede lumea despre tine, nu cum esti tu in realitate.

Catalin Drula este cel care s-a dus peste sindacalistul Radoi, de la metrou, demontand cu ranga chioscurile (chiar daca n-a facut-o el, ci directorul Metrorex, Catalin Drula a ramas asociat cu ranga, era ministrul-ranga, chestie cu care se lauda). La fel cum Catalin Drula este cel care il injura pe Citu cand era membru al guvernului (a spus despre el ca este un Zombie politic). Publicul sau l-a aplaudat, i-a apreciat curajul, chiar daca acea declaratie a grabit plecarea USR de la guvernare.

Inclusiv declaratia de care rade aproape toata lumea, ca USR va guverna cu PNL doar daca va da premierul, este bine vazuta de propriul public. A fost o declaratie facuta pentru acel public, radical, aproape extremist, nicidecum pentru publicul larg.

Vi se pare ca ar exista in USR un sef mai reprezentativ decat Catalin Drula? Nu pentru mine, caci eu nu voi vota niciodata USR. Ci pentru publicul lor. Mie mi se pare ca nu. Ciolos era din cu totul alt film. La fel si Barna. Nicusor se apropia, chiar daca nu bifa 2 dintre punctele de mai sus. Dupa mine, puncte esentiale. 

Mai sus v-am dat cateva clipuri reprezentative pentru Catalin Drula, sa vedeti cam pe unde are el intrare, cam cine il sustine. Asta pentru cine inca o arde nestiutor, ca USR e un partid curat ca lacrima, care incearca pe forte proprii sa guverneze in interesul cetateanului. Adica da, in interesul cetateanului va guverna, daca o va face, eu am mari dubii, dar inca nu am aflat cum il cheama pe acel cetatean. 

ps: Apropo de cei care-si dau cu parerea despre Catalin Drula si USR, mi s-a reprosat ca nu ar trebui sa-mi spun parerea despre el, ca nu sunt fan USR. Cica doar fanii USR isi pot spune parerea despre noul lider al USR. Asta se numeste, dupa ei, democratie.

One thought on “Catalin Drula este REPREZENTATIV pentru USR

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.