Condamnarea lui Dan Diaconescu

Condamnarea lui Dan Diaconescu

 

Ati aflat cu totii despre condamnarea lui Dan Diaconescu. Despre procesul lui s-a vorbit mult, despre arestarea lui s-a vorbit iarasi mult, despre discursul sau la fel. Despre un mic amanunt din pedeapsa lui vad, insa, ca nu vorbeste nimeni.

Asadar, pe langa cei 5 ani si 6 luni de inchisoare pe care trebuie sa-i execute, acesta a mai primit o pedeapsa complementara: i se interzice desfasurarea oricarei activitati in presa scrisa sau audio-vizuala pe o perioada de 5 ani.

Dan Diaconescu OTV

Acum, oricat ar avea unii si altii cu Dan Diaconescu ca om si cu Dan Diaconescu ca ziarist, pedeapsa aceasta este, din punctul meu de vedere, periculoasa. Nu spun ca decizia judecatorilor ar fi in afara legii, ca nu este. Va arat in continuarea paragraful legislativ:

CAPITOLUL III
Pedeapsa accesorie şi pedepsele complementare

SECŢIUNEA a 2-a
Pedepsele complementare

Art. 66

Conţinutul pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi

(1) Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi constă în interzicerea exercitării, pe o perioadă de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre următoarele drepturi:

[…]

g) dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii;

Problema mea este alta: de ce ii interzici unui om exercitarea meseriei? Adica e o problema, in cazul unora, ca trebuie sa ii duci la tot felul de cursuri de recalificare, ca nu isi gasesc job. Apai cei care si-ar gasi NU AU VOIE sa faca asta.

Inteleg reglementarea legata de functionarii publici; inteleg pe cea legata de dreptul de a fi ales. Nu inteleg, insa, de ce aceasta interdictie se aplica TUTUROR meseriilor. Pe acelasi principiu, daca tu ai fost inchis pentru ca ti-ai incendiat casa cand erai beat si din cauza asta au murit 10 oameni, nu vei mai avea voie sa locuiesti in niciun apartament de bloc.

Pe acelasi principiu, paznicul care a ajutat la jefuirea unei banci nu mai are voie sa pazeasca (asta ii e meseria, sa pazeasca), contabilul care a facut evaziune fiscala nu mai are voie sa fie contabil si, bineinteles, programatorul care a spart site-urile NASA nu mai are voie sa se apropie de vreun PC vreodata.

Dan Diaconescu

Incercati sa faceti abstractie de Dan Diaconescu si de modul in care face (ori a facut) el presa. Incercati sa va ganditi la oricare alte meserii. S-ar putea sa va dea si voua eroare, asa cum mi-a dat si mie. Iar libertatea presei, asa cum o inteleg eu, este grav afectata.

Pe langa asta, am o intrebare pentru voi: oamenii astia ce ar trebui sa faca dupa ce ies din inchisoare? Sa dai in cap? Se presupune ca meseria pe care o faceai inainte e meseria la care te pricepi.

Oamenii gresesc si platesc pentru greselile lor. Cand facem, insa, o lege, nu trebuie sa ne gandim doar la niste oameni anume si cum sa-i pedepsim. Trebuie sa ne gandim la principiul in sine.

Dan Diaconescu Arestat

Si apropo de condamnarea lui Dan Diaconescu, hai sa intreb altceva: bloggingul este presa? Daca DD isi face blog, se cheama ca activeaza in presa? Nu intru in disputa asta, nu zic cum ar trebui, intreb doar cum interpreteaza instantele noastre. Atata tot. Salutari POLITICE tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.