Cum se muta filialele de la un partid la altul

Cum se muta filialele de la un partid la altul alde pnl

V-ati intrebat vreodata cum se muta filialele de la un partid la altul? Caci stiri de genul Filiala Timis a partidului X a plecat la partidul Y. Cum adica, a plecat toata filiala? Daca n-as fi stiu niste chestii as fi tins sa cred astfel de stiri. Doar ca ele nu-s deloc credibile pentru unul ca mine.

Pana sa va explic, pun 3 intrebari:

  • In foarte multe filiale exista tensiuni, exista certuri, in special intre seful filialei si un altul care ar vrea sa ii ia locul. Cum se face ca TOTI astia, deja certati, se inteleg sa se duca in corpore la alt partid? Logica mea imi spune ca daca pleaca seful, altii vor fi fericiti si-i vor lua locul.
  • Ati auzit vreodata de vreun partid mare sa fi ramas fara niciun membru intr-o filiala mare? Daca as fi presa, m-as duce sa sap, sa aflu cum o fi pentru PSD sau PNL sa fi ramas fara niciun membru in orasul X (Timisoara, sa zicem). Caci anii trecuti, pana sa ajunga PNL la guvernare, multe filiale PNL migrau la ALDE (sau cel putin asa ne spunea presa).
  • Cand auziti ca o intreaga filiala judeteana a migrat de la un partid la altul, ganditi-va cate filiale ar fi trebuit, de fapt, sa migreze. Cate organizatii orasenesti, municipale si comunale ar fi trebuit sa plece de la X la Y. Chiar credeti ca se poate intampla asta? EXCLUS!

Sa va explic cum sta treaba si de ce chestia asta era mult mai accentuata in trecut. Intai si intai, pana in urma cu cativa ani, deloc multi, pentru infiintarea unui partid era nevoie de o intreaga armata de fondatori: 25.000. Enorm de multi. Acum e nevoie de 3, deci isi pot face un partid si 3 prieteni care isi promit asta la o bere.

Eh, pe vremea cand era nevoie de 25.000 de membri, partidele umblau dupa sefi de filiala. In multe orase erau cunoscuti niste oameni care, contra cost, iti faceau rost de oameni. De ei se foloseau toate partidele noi. Isi luau banii, ajutau la constituirea noului partid si a filialei orasenesti, apoi rolul lor se incheia. Puteau merge mai departe.

Fix din acest motiv vedeati ca filialele plecau cu precadere la partidele noi. Nu pleca nicio filiala intreaga la PSD sau la PNL. Nu, ele se duceau la ALDE, la PMP, la ProRomania, dintre partidele mari. Apoi la PER, la AUR si cine mai aparea. Acum inca mai apar stiri, de ochii lumii, fiind nevoie sa infiintezi filiale intr-un judet sau oras. Partidul exista, insa e nevoie de filiale.

De ce era nevoie de seful filialei pentru a face toate astea? E simplu: el avea SEMNATURILE. Pe care, da, le muta unde voia el. Nu isi intreba subordonatii daca vor sa se mute, daca vor sa plece, ci ii ducea unde credea el ca trebuie dusi. Daca ei nu voiau nu aveau decat sa se reinscrie in partidul vechi. Presa oricum nu mai verifica.

O situatie rara, dar intalnita in cateva randuri, este cea in care sediul partidului X functioneaza intr-o casa a unuia dintre membri. Daca acel membru este convins sa schimbe tabara, trebuie mutat sediul. Apelezi la o firma de mutari mobila Timisoara, gen ProfessionalMovers.ro, iti muta tot ce avea partidul in acel sediu in noul sediu si gata.

O situatie si mai rara este cea in care sediul primit de la stat este revendicat, drept urmare partidul este nevoit sa-si mute sediul. Mai tineti minte celebrele urlete ale lui Vadim? Din aceasta cauza au avut ele loc.

In loc de concluzie: niciodata, dar absolut niciodata o filiala nu a plecat in corpore de la un partid la altul. Au plecat cativa traseisti cu stampila si foile si cam atat. Dar ca stire de presa e misto de anuntat. In fond, cine ar putea verifica o astfel de stiri. Si, chiar daca ea ar putea fi verificata, de ce sa lasam adevarul sa strice o stire buna?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.