De ce democratia este FUNDAMENTALA chiar si in pandemie!

democratia este FUNDAMENTALA citat

Democratia este fundamentala. Retineti acest lucru. Daca nu l-ati inteles inca ar trebui s-o faceti. Pana sa ajung la situatia actuala, trebuie sa fac o intoarcere in timp.

Democratia este fundamentala pentru o societate functionala. Cele mai avansate societati, din toate punctele de vedere, sunt cele democratice. Inclusiv cele mai BOGATE tari sunt democratice. Ma rog, China este o exceptie, as zice si Israelul, dar sa trecem peste.

Faptul ca cercetarea medicala a putut produce un vaccin impotriva Covid19 intr-un timp atat de scurt este un succes. Unii nu sunt convinsi de vaccin, de validitatea acestuia, insa de dragul argumentatiei propun sa luam de buna aceasta premisa. Eu, unul, cred in ea, cred in vaccinuri, nu am fost niciodata antivaxer, dar pentru ce vreau sa demonstrez eu e irelevanta opinia mea in acest caz.

Drept urmare, o societate GLOBALA avansata a reusit sa produca intr-un timp record vaccinul atat de necesar. Societatea aceasta globala avansata este rezultatul democratiei, acest sistem politic facand posibil acest avans tehnologic.

E drept, au produs vaccinuri si rusii, si chinezii (nimeni nu stie cu exactitate cate sunt), insa acestea nu prea sunt de incredere. Nici macar rusii nu au incredere in Sputnik-ul lor, cel mai celebru vaccin rusesc. Cele mai folosite seruri sunt cele occidentale, cele provenite din societatile democratice: Pfizer, AstraZeneca si Moderna.

Drept urmare, asa cum zicea o campanie in favoarea vaccinarii, vaccinul contine DEMOCRATIE! Este elementul de baza al acesteia, fara el vaccinul nu ar fi fost posibil.

Daca asa stau lucrurile si democratia este FUNDAMENTALA, de ce sapam constant la temelia ei? De ce daramam constant ce am construit in zeci, poate sute de ani? De ce vrem sa o punem pe hold cel putin cativa ani, desi unii dintre noi suntem convinsi ca multe dintre aceste libertati pierdute nu vor reveni niciodata?

De ce injuram Suedia, cea care si-a propus sa salveze democratia inainte de orice altceva? Si care Suedie, apropo, acum are cifre mai bune decat orice tara de pe glob, deci imi permit sa afirm ca aceea a fost strategia CORECTA!

Democratia este fundamentala chiar si in cadrul unei campanii de vaccinare, in SUA, in UK, in Italia si chiar in Romania. Daca tu, ca stat, ca autoritate, n-ai reusit sa convingi omul sa se vaccineze, nu l-ai convins de utilitatea si de calitatea vaccinului produs, atunci problema e la tine. Nu iti poti ascunde lipsurile prin folosirea fortei, nu iti poti ascunde lipsa de inteligenta si de tact prin folosirea muschilor. Pumnii mei minte nu are pare a fi deviza tuturor, atat a celor care pun in aplicare vaccinarea obligatorie, cat si a celor care incurajeaza aceasta practica.

Eu m-am vaccinat, eu cred in vaccinare, dar cred mai mult in democratie. Democratia este fundamentala, iar vaccinul facut de mine contine democratie. Eu AM ALES sa ma vaccinez si imi doresc ca toti cei din jurul meu sa POATA ALEGE.

democratia este FUNDAMENTALA citat2

Democratia este fundamentala si cand cel de langa tine face alte alegeri decat tine. De fapt, atunci este testata cu adevarat democratia. Democratia este sa nu fii de acord cu X, dar sa lupti pana la ultima picatura de sange ca X sa NU aiba dreptate. Sper ca stiti cine a spus, respectiv cine a citat asta. Doi oameni celebri si misto, apropo. 🙂

ps: Democratia este fundamentala si pentru a afla de o boala sau alta. Daca ar fi fost vorba DOAR de China, nu am fi aflat de Coronavirus. Am aflat de virus DATORITA democratiei!

 

2 thoughts on “De ce democratia este FUNDAMENTALA chiar si in pandemie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.