Nu mai votati primari revolutionari!

primari revolutionari imagini agerpres revolutie

Avem mult prea multi primari revolutionari, primari care vor sa schimbe radical orasele, primari care vor sa o ia de la zero, primari care considera ca TOT ce au facut predecesorii lor este gresit.

Tot vad schimburi de replici intre Gabriela Firea si Nicusor Dan, adica intre fostul si actualul primar al capitalei. Intre cei 2, as prefera-o pe Firea, dar sub nicio forma nu ma pot declara fanul ei. Am multe motive pentru care nu o apreciez. As vota-o doar in contextul lipsei de alternativa.

Legat de Firea, imi amintesc cum a vrut ea sa revolutioneze traficul. In afara autobuzelor care merg pe linia de tramvai si a ingradirii cu garduri a acestor linii, nu a facut nimic concret. E drept, cele 2 solutii s-au dovedit corecte. Utile. Drept dovada, noua administratie le-a pastrat si bine a facut.

Legat de primarii buni, performanti, din Romania, cele mai multe exemple sunt de primari … normali. Emil Boc, de exemplu, este un primar cu un PR foarte bun, un primar supra-evaluat, insa trebuie sa recunosc ca are o mare calitate: e om normal. Nu a vrut sa revolutioneze orasul, ci pur si simplu l-a lasat sa se dezvolte.

Si Bucurestiul s-a dezvoltat, chiar daca primarii au fost cum au fost. In ciuda primarilor, ca sa zic asa. Ma rog, in Bucuresti problema este si de impartire a orasului, avem 6 orase diferite, care se dezvolta diferit, in ritmuri diferite.

Insa marea problema a acestui oras a fost faptul ca a votat intotdeauna primari revolutionari. Iar un primar revolutionar va fi inlocuit intotdeauna de un alt primar revolutionar. Unul si mai revolutionar, ca sa zic asa.

Bucurestenii nu vor sa voteze un primar normal, un om de rand, un cetatean normal, unul care merge la piata, care merge cu autobuzul sau metroul, care este printre cetateni, care mananca din cand in cand, nu doar in campanie, cate o shaorma. Un primar care sa nu promita nimic. Un primar care va dori sa lase orasul sa se dezvolte. Si care, eventual, va consulta cetatenii atunci cand se va pune problema unor proiecte mari.

Clujul nu are un primar genial. Nicidecum. Clujul are un primar NORMAL. Nu-s fan Boc, insa ar trebui sa fim cu totii constienti de ce este Boc primar bun. Ori de ce pare astfel. V-ati gandit vreodata la calitatile primarului Boc? Asa-i ca nu v-ati pus niciodata problema?

Primarii USR, in special Clotilde, Fritz si Nicusor (chiar daca nu mai e oficial in USR), sunt cu totii primari revolutionari. In 90, chiar si-n 2000, era nevoie de primari revolutionari. In 2023 mi se pare ca ne-am dezvoltat indeajuns de mult. Mi se pare ca a trecut prea mult timp de la revolutie. Acum un primar nu da jos un dictator, ci inlocuieste in urma unor alegeri LIBER un alt primar ales acolo tot in urma unor astfel de alegeri. Asadar, de ce ar fi nevoie de un primar revolutionar?!

Repet: nu e vina lor, este vina alegatorilor, care asta cer. Este legea economica a cererii si ofertei. Asta vrea poporul bucurestean.

Asa ca eu fix lui ma adresez. Poporului bucurestean care vrea primari cat mai excentrici. Nu vrea oameni normali, rationali.

Si nu, bucurestenii nu sunt EXACT ca restul tarii. Uitati-va cati primari normali avem prin tara. Destui. As zice chiar ca in marile orase, primarii normali, nerevolutionari, sunt majoritari.

Legat de primarii revolutionari, vreau sa fiti atenti la un singur lucru: cate proiecte ale fostului sunt continuate. Este indicatorul fundamental pentru mine. REFUZ sa cred ca TOATE proiectele fostului sunt proaste. Evident, nu am pretentia sa le continue PE TOATE, daca toate erau bune nu se mai justifica schimbarea (ma rog, e posibil ca fostul sa nu mai candideze, sa fie prea batran, sa fi preferat un alt post, ministru, europarlamentar, sunt multe posibilitati), desi n-as refuza un primar care continua munca fostului.

Si tot legat de acesti primari revolutionari, multi dintre ei nu fac ceva pentru localitati, ci se cearta cu toata lumea. Se cearta cu consilierii (care NU ii lasa sa isi treaca proiectele), se cearta cu prefectul, se cearta cu guvernul, se cearta cu cine stie ce afacerist local… Nu zic ca trebuie sa pupe in fund, dar un primar vesnic certaret nu este deloc ceea ce-mi doresc pentru oras.

Asa ca articolul meu se incheie cu urmatoarele indemnuri: Nu mai CAUTATI primari revolutionari! Nu mai APRECIATI primarii revolutionari! Nu mai VOTATI primari revolutionari! Nu mai INCURAJATI primarii revolutionari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.