Ucraina nu recunoaste Kosovo!

Ucraina nu recunoaste Kosovo

Ucraina nu recunoaste Kosovo! Tineti minte aceasta propozitie, pe care trebuie sa o aveti in cap atunci cand discutati despre acest stat, despre cine-l sustine si cine are ceva cu existenta lui.

Ucraina nu recunoaste Kosovo! Asta trebuie sa raspundeti atunci cand cineva invoca putinsimul ori apropierea de Rusia pentru statele care nu recunosc Kosovo.

Faptul ca Ucraina nu recunoaste Kosovo pune in umbra tarile din UE care nu recunosc acest stat, care-n acest moment sunt in numar de 5: Spania, Grecia, Cipru, Slovacia si Romania. Daca DOAR cele 5 sunt impotriva Kosovo, de aici rezulta ca RESTUL statelor UE recunosc acest stat. Drept urmare, si Ungaria cea putinista, condusa de Viktor Orban, recunoaste Kosovo. Si Austria cea putinista (nu atat de putinista precum Ungaria, zica-se) a recunoscut Kosovo.

Faptul ca nici Iranul, nici Irakul nu recunosc Kosovo trece intr-un plan secund. Ucraina nu recunoaste Kosovo! Asta e important. De aici trebuie sa plece discutia. Asta trebuie sa aveti in minte.

Ce dovedeste asta? Nu ce spune propaganda, ca statele putiniste, apropiate Rusiei, sunt SINGURELE care nu recunosc Kosovo. Sub nicio forma nu este asa. Ideea este simpla: statele care au probleme cu teritorii unde populatia majoritara este alta nu recunosc Kosovo, pentru ca acest stat REPREZINTA UN PRECEDENT PERICULOS. Ucraina a stiut din prima clipa ca acel precedent va fi folosit, ca va avea de furca din cauza Kosovo.

Spania are probleme cu Catalunia si Tara Bascilor, Grecia si Turcia disputa inca Ciprul, iar Slovacia are o problema cu minoritatea maghiara de la ei. Irakul are o problema cu minoritatea kurda. Nu zic de Siria, aia e tara putinista. Are un regim apropiat de Putin.

Nu ma mira ca aceste tari NU au recunoscut Kosovo. Ma mira, insa, faptul ca Franta (care are portiuni mult mai mici din Catalunia si Tara Bascilor, dar are!) si Turcia (care are o problema MAJORA cu minoritatea KURDA) au recunoscut Kosovo. Ma mir ca Israel a recunoscut Kosovo abia-n 2021 (tot din motive de putinism?), insa nu ma mir ca Republica Moldova inca nu a recunoscut Kosovo. Nu din motive de Rusia, Maia Sandu este oricum, numai pro-rusa nu, ci din motive de Transnistria.

Sper ca nu ati uitat propozitia initiala: Ucraina nu recunoaste Kosovo! S-o aveti in minte. S-o spuneti de fiecare data cand cineva aduce vorba despre acest stat. Nu Serbia, nu Romania, nu Spania, nu Slovacia sunt cheia, ci Ucraina. Acea tara pe care multi europeni au sustinut-o declarativ, iar statele anti-ruse o sustin financiar si militar.

Da, ACEA Ucraina democrata, care se lupta cu Rusia cea totalitara. Da, acea Ucraina pro-americana. Da, acea Ucraina pe care cu totii o luam ca exemplu.

Deci Ucraina nu recunoaste Kosovo! Nici Spania nu face asta. Nici Republica Moldova. Nici Spania. Insa doar romanilor ar trebui sa le fie rusine. Sa plece capul, sa nu se laude cu asta.

Iar UEFA si FIFA sunt monumente de ipocrizie. Nu ai voie cu scandari politice, dar mondialul rusesc se deschide cu Putin la loja langa Infantino. Iar Platini si guvernul francez au sustinut candidatura Qatarului. La fel cum mondialul de pe teritoriul SUA a fost dat tot pe motive politice.

Daca ne intoarcem mai mult in timp ajungem la mondialul argentinian, jucat intr-o tara aflata sub dictatura militara (1978). Stiu, era alta conducere la FIFA. Prea de demult…

La fel cum NU este politica excluderea Rusiei din toate competitiile fotbalistice. Nu. Nicidecum.

Sa mai amintesc de meciurile incepute in genunchi, la propriu, pentru solidarizarea cu miscarea BLM? Sau de stadioanele – curcubeu, care se solidarizau cu miscarea LGBT?

In loc de concluzie, zic doar atat: Ucraina nu recunoaste Kosovo, la fel cum nici Romania nu recunoaste. Insa Ucrainei nu ii e rusine cu asta. Noua, locuitorilor Romaniei, ar trebui sa ne fie!

ps: Ucraina nu recunoaste Kosovo, asa ca scandarea KOSOVO E SERBIA, de la meciul de fotbal dintre Romania si acel micut stat nerecunoscut, poate fi interpretata drept o scandare pro-ucraineana, nu? 🙂

3 thoughts on “Ucraina nu recunoaste Kosovo!

    • Emil Calinescu says:

      Punctul 1 este clar. Dar punctul 2 este relativ. Prietena cu Serbia era si-n 99, cand a permit avioanelor NATO sa survoleze teritoriul Romaniei pt a bombarda Serbia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.