Basescu primar? Sper ca nu!

Basescu primar? Sper ca nu!

 

Am in lista mea de prieteni foarte multe persoane implicate ori interesate de politica. Printre ei, destul de multi fani Basescu. Basisti, cum li se zice. Unii au argumente, altii nu, cert este ca atunci cand apare la tv, feed-ul meu tine sa ma informeze.

Acum, intrebarea care se pune este urmatoarea: va candida Basescu la primarie? Si eu sunt curios, Basescu chiar va schimba cursa electorala, insa declar sus si tare ca nu il voi vota si imi doresc sa NU fie ales.

Imi doresc, pe scurt, sa si justific alegerea mea. Am 5 argumente, dar puteti sa mai gasiti si voi altele:

  • O chestiune fundamentala: mi se pare degradant ca un fost presedinte sa ajunga primar. Degradant pentru el, degradant, insa, si pentru tara. Nu avem institutia fostilor presedinti, asa cum ar trebui, dar asta nu e un motiv pentru ca un fost presedinte ar trebui sa candideze (si sa fie ales) primar al capitalei.

  • Cand vorbim de Basescu primar, trebuie sa ne gandim ce a facut el ca primar. Va spun eu: aproape nimic! A inceput niste proiecte, Pasajul Basarab si Stadionul National, dar cam atat. De ce l-am vrea din nou primar? Excludem mandatele sale prezidentiale, nu inseamna ca daca un om a fost bun presedinte va fi si bun primar.
  • A girat, in 2004, niste primari care nu s-au dovedit a fi cei mai potriviti. Doi dintre ei, Chiliman si Poteras, au probleme cu justitia. Nu-si asuma nimeni raspunderea pentru asta? Nu zic sa intre si el la puscarie, dar de notiunea de raspundere politica nu a auzit nimeni?
  • Legat de oamenii girati de el, hai sa luam un alt exemplu: fostul consilier prezidential Iulian Fota. Basescu este un mare sustinator al Unirii, insa Iulian Fota pare a fi un adversar al ei. Pai de ce a mai stat atatia ani consilier al unui om, daca nu era de acord cu acesta? Bila neagra si pentru consilier, dar si pentru cel care l-a ales consilier.

Fota Basescu

  • Notiunea de tradare va spune ceva? Dupa mine, Ciorbea a tradat orasul in 96, Basescu l-a tradat in 2004. Acum vine si cere din nou postul pentru ca la toamna sa vrea premier? Eu zic ca la Bucuresti avem nevoie de un primar, de un gospodar, nu de un om politic. Uitati-va la Basescu: majoritatea comentariilor sale din emisiunile televizate sunt despre justitie. De asemenea primar avem nevoie?

A zis ceva corect, recunosc: ar trebui unite bugetele tuturor sectoarelor, orasul ar trebui condus unitar. Corect, dar de ce n-a actionat in acest sens in anii in care a putut s-o faca? A fost primar, a fost presedinte. Atunci n-a facut nimic in acest sens, acum doar constata. Daca e bun constatator, atunci sa-l angajam ca analist. De la primar avem alte pretentii.

Traian Basescu

In concluzie, repet ce am zis in titlu: Basescu primar? Sper ca nu! Salutari POLITICE tuturor!

2 thoughts on “Basescu primar? Sper ca nu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.