Coalitia pentru Familie este o inventie neoprotestanta AMERICANA!

Coalitia pentru Familie este o inventie neoprotestanta AMERICANA!

 

 

Ma uit la discutiile despre Coalitia pentru Familie, despre referendumul care se pare ca se amana (sa vedem pentru cand), despre originea acestei dezbateri si ma minunez (da, imi place cuvantul), ma sochez de fiecare data. Inteleg ideea de propaganda, de manipulare, ii inteleg utilitatea, doar ca mie-mi place adevarul. Si nu ma refer la ziarul cu acest nume.

Manipulari sunt de ambele parti, pe ambele le dispretuiesc deopotriva. Despre una dintre ele voi vorbi acum, cea conform careia Coalitia pentru Familie este o inventie ruseasca ori o inventie a BOR!

Problema este ca nu-i asa, nu-i deloc asa. Din ceea ce vad in ultima vreme, si din ce in ce mai multi oameni confirma, cu jumatate de gura ori chiar complet acest lucru, ideea de Coalitie pentru Familie, ca de altfel si ideea referendumului, a venit de peste ocean, de la grupurile neoprotestante. In limbaj de cartier, de la pocaiti. Nu intamplator folosesc acest cuvant, caci este foarte important DE CE vorbim despre ei si DE CE se implica ei.

Motivele implicarii lor sunt 5, va rog a le vedea in ansamblu:

 

Au nevoie sa se puna egal intre preotul ortodox si pastorul neoprotestant

Fanaticii ortodocsi, din Romania si de peste tot, considera ca pocaitii sunt ai diavolului. Uitati-va la Becali cum vorbeste despre sectanti. Pastorii neoprotestanti au nevoie de LEGITIMARE. Vor ca oamenii sa-i vada EGALII preotilor ortodocsi. Si nu in ultimul rand, vor ca atacurile din partea oficialilor bisericii majoritare de la noi sa inceteze. Asa ca au facut o organizatie mamut, numita Coalitia pentru Familie, si au identificat un dusman comun al acesteia. „Om fi noi naspa, da’ impreuna ne luptam contra unora si mai naspa.”. Ia priviti clipul de mai jos:

 

Cultele neoprotestante isi iau adepti de la religiile traditionale

Oamenii, in general, se impart in 2 categorii: religiosi si atei. Cei religiosi sunt setati altfel decat cei atei. Au nevoie sa creada in ceva mai presus decat ei. In ceva invizibil. Oamenii trec mai rar dintr-o tabara intr-alta, dar trec destul de des de la o religie la alta. Iar religiile protestante (fie ele si NEOprotestante) iti cer, in principiu, acelasi lucru: sa crezi in Dumnezeu si in Christos. Teoretic, este aceeasi Biblie, pe care ei au interpretat-o altfel.

Toate scandalurile astea din BOR, homosexualitate, spagi, afecteaza treptat BOR. Oamenii, insa, credinciosii de rand, nu vor deveni brusc atei. Nu vor decreta ca nu mai exista Dumnezeu pentru ca popa a violat copii ori pentru ca e spagar. Sunt sanse, insa, sa se duca la Pastorul X, care-i om corect, modest, si care tot despre Dumnezeu vorbeste. Despre ACELASI Dumnezeu.

Drept urmare, atunci cand ateii dau ca exemplu preoti naspa, de fapt fac un mare serviciu acestor culte. Ei, ateii, nu inteleg ca oamenii religiosi sunt altfel setati, ei nu vor deveni brusc atei. Intr-un caz extrem, dar foarte des intalnit (cel putin in alte parti), isi vor schimba religia. De fapt, tot in cadrul chestiei aleia numite Coalitia pentru Familie vor ramane, doar ca vor ingrosa randurile cine stie carui cult religios si nu al anacronicei Biserici Ortodoxe Romane. Nu discut cat de bine sau de rau este acest lucru. Aia ar fi o discutie separata.

 

Neoprotestantii americani isi fac reclama in Romania pentru credinciosii din propria tara

Stiti scandalul de la TNB, ca a tinut acolo un discurs o celebra pocaita americana care a refuzat sa puna in aplicare legea? Clipul de mai jos este de la aceasta conferinta. De ce a tinut ea acel discurs in Romania? Nu zic ca nu crede, nu-i contest credinta. Spun doar ca-si face reclama intai si intai credinciosilor din propria tara. Uite, asta a fost primita asa intr-o tara de alta religie. Uite ce a reusit sa faca!

Da, ei au nevoie de o astfel de reclama nu doar sa-si castige adepti in tara noastra, dar si sa-si faca reclama in tarile unde sunt deja.

Din SUA vin banii, dar vine si know-how-ul

Nu-mi place romgleza (romengleza), dar aici era inevitabila. De obicei, cand discutam despre know-how, ne gandim la aparaturi, la masini industriale. Eh, in domeniul comunicarii lucrurile nu-s chiar diferite. Daca ne uitam la argumentele oferite de Coalitia pentru Familie, observam cat de asemanatoare sunt celor oferite de neoprotestantii americani. Da, ei au venit si cu experienta in domeniu.

Legat de experienta in comunicare, este o carte celebra in marketing, numita Pozitionarea. Am citit-o la master, am ramas impresionat de ce scria-n ea. La un moment dat, era facuta o comparatie misto intre Biserica Catolica si Bisericile Protestante. Diferenta de enoriasi care frecventeaza bisericile in cauza era data de COMUNICARE. Bisericile protestante si neoprotestante stiu sa comunice mai bine, au mesaje mai simple, mai clare, mai tintite. Si, atentie, cartea este scrisa in anii 80!

In plus, bisericile protestante au si bani. Veti zice ca si Biserica Ortodoxa are bani. Teoretic da, are bani, practic aia au bani mai multi. Sau, ma rog, mai multi bani pentru investitii. BOR are bani multi, invarte bani multi, dar preotii fie prefera sa-i bage-n buzunar, fie sunt investiti in lacase de cult (Catedrala Mantuirii Neamului este bomboana de pe coliva; se construiesc anual biserici in Romania, sa nu mai vorbim de cele care se consolideaza). Pentru campanii de genul, e nevoie de alti bani. Bani care vin de peste ocean.

Sursa foto

Vor sa faca prima mutare

Atunci cand inveti despre asemanarile dintre sah si realitate, inveti un lucru fundamental: in viata, ca si in sah, invinge cel care muta primul. Stiati ca in sah albul invinge cel mai des la sah? Se spune ca atunci cand esti negru, egalul (remiza) este o performanta. Este o semi-victorie. Pentru alb, remiza este un semi-esec. In viata, aplicand regulile sahului, trebuie sa ai tot timpul initiativa. In viata se spune ca cel care are initiativa invinge mai des decat invinge albul la sah. Doar ca in viata nu a putut face nimeni o statistica exacta, precum cea de mai sus.

Ce se intampla in lumea asta? Pai exista 2 tabere mari, fundamentale: religiosii si ateii. Ateii au cam luat prim-planul, in special in tarile democratice. Unii ii numesc neo-marxisti, pe buna dreptate sau nu. Drept urmare, in anumite tari, unde ei inca nu s-au impus complet, religiosii au hotarat sa faca primul pas. In Romania, in Polonia. Posibil sa se faca pasi asemanatori in Bulgaria ori in Moldova.

Si este foarte important sa se stie CINE a facut acest pas. Nu doar ca-s religiosi, dar CINE sunt ei. Stim cine a pasit PRIMUL pe luna, restu-s neinteresanti. Eh, fix asa e si aici. Ei, neoprotestantii americani, au facut acest prim pas. Ceilalti, ateii, pro-gay-ii (generic vorbind), trebuie sa se apere. Si fac greseli peste greseli. Tocmai pentru ca trebuie sa se apere. Tocmai pentru ca ceilalti fac pressing (ca la fotbal).

Religiosii ataca si o fac pentru ca ei au facut primul pas. Au mutat primii. Daca pro-gay-ii ar fi facut primul pas, sa initieze un referendum pentru LEGALIZAREA casatoriilor gay, sa stiti ca s-ar fi jucat CU TOTUL altfel. Si vorbesc serios.

Ca m-am lungit mult, trebuie sa scurtez mult finalul: Biserica Ortodoxa a ales sa se implice pentru ca nu a avut de alta optiune. Nu se putea opune unei chestii care este conforma cu credintele proprii. Doar ca le-au facut jocul neoprotestantilor. BOR incaseaza toate scaltoacele, si nu aia, de toate gafele BOR vor profita tot acele culte, caci, repet, un om isi schimba religia mai degraba decat sa devina ateu. Va obtine BOR mai multi bani pentru catedrala datorita acestui referendum? Posibil, dar am impresia ca oricum ii obtinea. Viitorul BOR nu depindea de acest referendum. Dupa mine, BOR pierde mai mult decat castiga.

Si, partea cea mai trista, din punctul meu de vedere, este ca BOR nu are interesul nici macar sa se afle adevarul. Ateii pro-lgbt l-au bagat la inaintare pe Putin fix cum ceilalti il invoca pe Soros. Rusia si Putin sunt capcaunii, dusmanul real vinovat de multe lucruri, dar in carca caruia se mai pun inca p-atatea. BOR, insa, nu are curajul sa spuna adevarul, nu are interesul s-o faca. Pe langa faptul ca ar legitima, mai mult decat deja a facut-o, grupurile neoprotestante americane, dar totodata s-ar pune rau si cu Biserica Ortodoxa Rusa. Ce ar trebui sa spuna? Ca Biserica Rusa e naspa si ca repudiaza ajutorul de acolo? NU! Iar lor, rusilor, le convine sa se stie ca-s atat de influenti. Ei nu doar ca nu neaga acuzatiile, dar indirect incurajeaza aceste zvonuri. Sa nu faca nimic si sa fie vazuti drept influenti nu este un lucru deloc rau pentru ei.

Despre toleranta, insa, un articol distinct. Probabil pe un alt blog.

Sursa foto

Acum, dupa ce ati citit acest articol kilometric, repetati dupa mine: Coalitia pentru Familie este o inventie neoprotestanta AMERICANA! (poza cover e luata de pe Psnews.ro) Salutari POLITICE tuturor!