AUR a intrat in Parlament si nimeni nu intelege de ce!

AUR a intrat in Parlament. Este un adevar de la care pleaca orice discutie in acest moment. Fie ca ne place sau nu, fie ca am votat sau nu cu ei, AUR este acolo si va decide, direct sau indirect, soarta politica a Romaniei in urmatorii 4 ani. Voi scrie ulterior un articol despre EFECTE, momentan inca trebuie sa ne uitam la cauze. Care cauze, si aici este prima mare problema, sunt de fapt FACTORI!

AUR a intrat in Parlament pentru ca, in mod cumulativ, s-au petrecut mai multe lucruri. Avem de-a face cu FACTORI favorizanti, nicidecum cu o cauza unica. Multi oameni au tendinta de a explica lucrurile precum in stiintele exacte: cauza A determina fenomenul B. Aici este vorba despre FACTORI. Un cumul de factori favorizanti de care AUR a stiut sa profite, in mod cert este meritul lor ca a profitat de ei, au condus la acest rezultat. Nu as zice rezultat nedorit, caci din multe puncte de vedere acest lucru convine multor forte politice.

AUR a intrat in Parlament pentru ca USR nu mai era de peste 1 an un partid anti-sistem. Da, pentru multi comparatia AUR – USR (de fapt, USRplus) este absurda, insa exista un mare sambure de adevar: multi oameni voteaza candidati si partide anti-sistem. Fara sa intru in detalii, va dau doar un hint: la alegerile prezidentiale din 2019, Mircea Diaconu si Dan Barna aveau publicuri compatibile. Pe scurt: un sondaj de opinie pre-electoral are intrebari legate de notorietate (Ai auzit de urmatorii candidati …?), de incredere si de intentie de vot. Pentru a vedea compatibilitatea, iei votantii candidatului X si vezi in cine altcineva aveau ei incredere. Primul era Mircea Diaconu, abia apoi Iohannis. In sens invers, lucrurile erau si mai accentuate: votantii lui Mircea Diaconu aveau incredere mult mai mare in Barna decat in Dancila. Pe scurt: amandoi erau receptati drept candidati anti-sistem. De ce nu mai era USR partid anti-sistem e evident: de cand a inceput sa colaboreze, oficial si neoficial, cu PNL.

AUR a intrat in Parlament pentru ca nu mai era nimeni pe culoarul nationalist. PRM a sucombat de peste 10 ani, PNG a murit repede, PPDD a fost un foc de paie, iar alte partide nu au reusit sa treaca pragul. UNPR, desi s-a dorit a fi un astfel de partid, nu a trecut niciodata pragul pe propriile picioare.

AUR a intrat in Parlament pentru ca publicul crestin, care a votat DA la referendumul CpF, nu era reprezentat in Parlament. Toate partidele din Parlament fie ii ignorau, fie ii demonizau.

AUR a intrat in Parlament pentru ca USRplus trebuia sa aiba o contrapondere. Actiune si reactiune – principiu fizic. Recititi punctul anterior SI din aceasta perspectiva.

AUR a intrat in Parlament pentru ca partidele de dreapta par foarte de stanga, iar partidul de stanga a parut, pana-n urma cu un an, foarte de dreapta. AUR a parut, in peisajul politic autohton, un partid cu o identitate clara.

AUR a intrat in Parlament pentru ca PMP si ProRomania au dezamagit. Cu cine sa votezi daca nu-ti place nici PNL-ul, nici PSD-ul si nici USRplus-ul?

AUR a intrat in Parlament pentru ca a fost singurul partid care a militat pentru Unirea cu Republica Moldova.

AUR a intrat in Parlament pentru ca a stiut sa utilizeze retelele sociale in mod eficient cu foarte putini bani. AUR nu a aruncat cu bani in postari sponsorizate care ajungeau la multa lume, fara ca de fapt sa se transforme in voturi, ci s-a dus tintit in grupurile unde ele au penetrat.

AUR a intrat in Parlament pentru ca a stiut sa foloseasca in avantajul propriu defectele si problemele: daca nu apari la TV te plangi pe Facebook ca nu apari la TV, nu te duci cu bani la televiziuni.

AUR a intrat in Parlament pentru ca a venit pandemia. Pandemia nu doar ca a reusit sa enerveze, sa scoata din sarite de-a dreptul, publicul religios, dar a mai facut un lucru: nemultumirile legate de masuri s-au indreptat impotriva INTREGULUI Parlament. Degeaba iesea Ponta sa spuna ca nu e de acord cu o masura atat timp cat el era considerat vinovat de ajungerea guvernului Orban la Palatul Victoria. In plus, este SINGURUL partid care a capacitat oamenii care tin la drepturile si libertatile lor mai mult decat la sanatatea lor.

AUR a intrat in Parlament pentru ca si-a ales un acronim excelent. Vad ca putini au curajul sa spuna asta. Toate celelalte, cu exceptia PLUS, nu inseamna nimic, sunt acronime si atat. AUR este, insa, un cuvant cu conotatie pozitiva, un cuvant cu care e bine sa te asociezi. Sa va spun cate expresii cu AUR are limba romana?

AUR a intrat in Parlament pentru ca votul e secret. Revin la discutia veche despre #BOICOT. Am spus inca de atunci ca este nedemocratic pentru ca, printre altele, anuleaza caracterul secret al faptului. Simplul fapt ca erai vazut la vot te baga intr-o tabara. Multi n-au mers la vot DE TEAMA. In cazul alegerilor Parlamentare, multi n-au spus nimanui de intentiile lor, s-au dus la vot si acolo, in cabina de proba, au stampila AUR. Daca nu era acel BOICOT la referendumul CpF, acel referendum trecea cu siguranta, iar voturile DA ar fi fost MULT mai multe. Multi oameni care acum au stat acasa s-ar fi dus si ar fi votat DA, desi familiile lor ar fi crezut ca ei vor vota NU.

AUR a intrat in Parlament pentru ca are 2 lideri energici si carismatici, asa cum NU au PNL, PSD sau USRplus. Intr-o confruntare directa George Simion – Dan Barna – Ludovic Orban – Marcel Ciolacu, invingatorul detasat ar fi George Simion. La fel ar sta lucrurile daca-n locul lui George Simion ar participa Claudiu Tarziu. Chiar asa, de ce n-or incerca si alte partide ideea de co-presedinti? Bine, multe dintre ele, cu PSD in frunte, abia daca gasesc un presedinte…

AUR a intrat in Parlament pentru ca a avut un program de guvernare foarte bine scris.

AUR a intrat in Parlament pentru ca nimeni nu stie de ce a intrat in Parlament. Serios vorbesc: ati auzit de Teorema lui Thomas? O chestie neadevarata devine adevarata prin consecintele sale. Sau, ca sa citez exact: daca barbatii (asa era formulat atunci) definesc situatiile ca fiind reale, ele sunt reale in consecintele lor. Pe scurt: simplul fapt ca nu stie nimeni de ce AUR a intrat in Parlament dovedeste ca strategia lor a fost geniala. La matematica exista un numar exact de metode, de cele mai multe ori una singura, de a ajunge la rezultatul corect. In marketingul politic, exista o infinitate de metode de a castiga. Esti cu atat mai invingator cu cat nu stie nimeni de ce ai invins. Nu ati inteles nimic? Perfect: sunteti exact in situatia analistilor nostri politici!

de ce voi vota AUR la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

AUR a intrat in Parlament si 4 ani de zile nu-i va scoate nimeni de acolo. Ii pot dezmembra, ca pe PPDD, doar ca va fi mult mai greu. Astept sa-mi spuneti si voi de ce credeti ca au intrat. Despre efecte, consecintele acestei intrari, intr-un articol viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.