Cum să găsești finanțare pentru a studia în Marea Britanie

finanțare pentru a studia în Marea Britanie

Nu există loc mai bun pentru a studia ca Marea Britanie. Sutele de mii de studenți străini care călătoresc în fiecare an pentru a se înscrie la universitățile și colegiile din insulă dovedesc acest lucru. Însă prima lecție pe care aceștia o învață este că Regatul Unit este în același timp un loc foarte scump. Astfel, pentru a studia acolo, trebuie să găsești o sursă de finanțare pentru a studia în Marea Britanie.

Ce găsești în Regatul Unit? Tradiție în educație, numeroase instituții de învățământ de renume mondial, o istorie impresionantă și putere economică invidiată de cele mai multe țări de pe glob. Toate aceste beneficii atrag foarte, foarte mult. Chiar și în 2020, în plină pandemie, 342.620 de studenți internaționali au intrat în Regatul Unit pentru a studia.

Deoarece cererea e foarte mare, deoarece avem de-a face cu o piață în care vânzătorul deține aproape toată puterea, e de înțeles de ce prețurile sunt așa de mari. Marea Britanie nu este deloc un loc ieftin. Nici nu are cum să fie, având în vedere că oferă foarte mult, tentațiile fiind aproape imposibil de numărat. Totuși, aceste costuri nu ar trebui să sperie.

Care sunt cheltuielile cu care un student s-ar putea întâlni în Marea Britanie

 

Un student în Marea Britanie poate cheltui pentru mâncare în jur de £25 – £30 pe săptămână, dacă își cumpără alimentele și își gătește singur. Costurile sale cu cazarea pot fi de £50 pe săptămână, dacă alege să locuiască într-unul din căminele studențești puse la dispoziție de universitatea la care s-a înscris, sau chiar de £35 pe săptămână, dacă alege să închirieze o locuință împreună cu alți prieteni, așa cum mulți chiar procedează.

Va mai plăti £5 pe săptămână pentru un telefon cu cartelă prepaid, alte £5 pe săptămână pentru internet, iar utilitățile, presupunând că studentul locuiește într-o casă sau într-un apartament, pot însemna orice de la £10 pe săptămână. Acestea din urmă cresc în funcție de perioada anului.

Transportul trebuie luat și el în calcul, putând să se ridice până la £10 pe săptămână, în zona Londrei. Iar pentru achiziționarea materialelor necesare pentru școală studentul va mai scoate din buzunar £7 pe săptămână.

La toate aceste costuri fixe pot fi adăugate cheltuielile cu distracția, o componentă indispensabilă a vieții oricărui student. Aici, însă, sumele pot varia în funcție de prioritățile fiecărui student.

 

Marea Britanie încurajează studiul și susține studenții

 

La prima vedere, toate aceste sume, care se adaugă taxelor de școlarizare, pot fi descurajante. Nu este cazul. Regatul Unit respectă și încurajează studenții. Astfel, le pune la dispoziție numeroase ajutoare, pentru ca cei care studiază în Marea Britanie să și poată duce la bun sfârșit studiile. În funcție de îndeplinirea anumitor condiții, precum cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel mediu sau participarea la cel puțin 80% din cursuri, studenții internaționali pot accesa finanțare din partea statului britanic în valoare de până la £25.000. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru plata cheltuielilor cu facultatea dar și a altor cheltuieli.

Procesul de obținere al acestei finanțări pentru a studia în Marea Britanie poate părea unul complicat, însă nu este. Studenții au acces la companii de recrutare în învățământ care îi pot ajuta să le obțină și care le pot oferi numeroase alte sfaturi. Atlantic London Education Services este una dintre aceste companii. Cu peste 10 ani vechime în domeniu, Atlantic London este astăzi cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei. Se mândrește cu un portofoliu de mii de clienți. Serviciile oferite de Atlantic London sunt gratuite. Studenții pot cere sfaturi din partea consultanților companiei și pot afla ce trebuie să facă pentru a accesa aceste fonduri, dar și multe alte informații utile, precum ce cursuri și ce universități li se potrivesc cel mai bine. Succesul nu e garantat, nu poate fi garantat, dar cu siguranță drumul pentru un student până la succes devine mult mai ușor cu acest ajutor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.