Politica hainelor: Hugo Boss si Ralph Lauren.

Politica hainelor - Hugo Boss si Ralph Lauren

Despre politica hainelor s-ar putea vorbi in sute de pagini. Fiecare este atent la un alt aspect, fiecare este sensibil la un alt lucru. Unii, de pilda, sunt foarte atenti la cine munceste in fabricile acelor branduri. Altii sunt interesati si de unde provine bumbacul cu care sunt fabricate. Altii vor doar ca hainele sa fie produse la ei in tara. In timp ce altii ar vrea, daca tot sunt produse in Asia, sa nu fie produse in state comuniste.

Eu ma voi referi la politica hainelor in alt mod, facand si o mica istorie. Voi avea in vedere fix 2 branduri: Hugo Boss si Ralph Lauren.

Pana sa va zic istoria primului brand, va spun ca, intai si intai, este un brand care are magnet la snobi si cocalari (vor sa scrie boss pe ei), insa la un moment dat un amic mi-a atras atentia ca Hugo Boss era croitorul lui Hitler. Istoria companiei spune exact asta, ca initial daduse faliment in anii 30, pentru ca in 31 sa fie salvat de contractul pentru uniformele SS (si nu numai).

Mult timp eu nu am stiut asta, putini stiu chestia asta, insa intrebarea mea de atunci, valabila si acum, este daca are vreo relevanta. Oare ar trebui sa tinem cont de asta acum? Oare n-ar mai trebui sa ne imbracam cu Hugo Boss pentru ca la un moment dat firma in cauza a facut uniformele naziste?

Evident ca ei si-au cerut scuze, nu e ca si cum ei ar venera acum nazismul. Intrebarea ramane, una interna, pentru fiecare dintre noi.

Totusi, daca refuzam sa ne imbracam cu Hugo Boss, ar trebui sa refuzam sa conducem Volkswagen (masina poporului), vorbim evident de TOATE masinile din portofoliu, la fel cum ar trebui si sa refuzam sa zburam cu Lufthansa.  Sa fim consecventi.

Ajungand in vremurile noastre, Ralph Lauren este designerul familiei Trump. Stati linistiti, era dinainte ca el sa ajunga presedinte. E irelevant daca sunt sau nu fan Trump, aici vorbim despre chestii de principiu: daca nu esti fan Trump ar trebui sa refuzi sa te imbraci cu Ralph Lauren? Ar trebui sa alegi un brand in functie de preferintele sale politice?

Nu, nu insinuez ca Trump ar fi Hitler, desi sunt persoane care fac aceasta comparatie. In sens contrar, conservatorii care se opun progresismului ar trebui sa refuze sa imbrace brandul preferat al lui Macron, oricare ar fi ala.

Nu este si cazul meu. Fara sa fiu nazist, tocmai mi-am achizitionat o pereche de incaltari sport Hugo Boss de la outletul online eVernisaj. Pana acum nu avusesem vreun articol de la ei din simplul motiv ca hainele nu sunt pe masura mea (majoritatea-s cambrate). In plus, nici preturile nu-s chiar accesibile. Nu pot spune c-am devenit brusc fan Hugo Boss, insa in cazul Ralph Lauren lucrurile stau diferit.

Aici a fost dragoste la prima vedere: prima mea camasa Ralph Lauren, luata de la un outlet din Valencia, mi-a placut enorm. De atunci tot tintesc astfel de produse la reducere.

Am mai gasit una, la un outlet din Sfantul Gheorghe. Evident ca am luat-o, nu puteam rata ocazia.

Despre ambele camasi v-am spus deja in articolul de pe blogul de film, unde am comparat un magazin outlet cu un festival de film.

La eVernisaj, acel outlet online de care va vorbeam la inceput, gasiti atat camasi barbatesti Ralph Lauren (momentan nu e vreuna pe masura mea, dar astept), cat si jachete barbatesti Hugo Boss. Gasiti evident si alte branduri, la fel cum gasiti, pe langa haine, si incaltari ori accesorii. Un magazin care o sa va salveze multi bani.

Sfatul meu este sa nu va cramponati de un brand, sa incercati cat mai multe, iar in cazul outleturilor sa va ghidati dupa masura.

Iar legat de politica hainelor, desi sunt pe un blog politic si ar trebui sa va spun sa tineti cont de politica, in acest caz va sfatuiesc s-o ignorati. Cea mai buna haina e cea care va place voua, indiferent cui altcuiva ii mai place. Trebuie sa fie confortabila, trebuie sa fie o culoare care sa va placa si trebuie sa fie la un pret decent.

Lasă un răspuns