Stefan Florescu este un caz interesant

Stefan Florescu este un caz interesant

 

Incep cu un offtopic: am aflat ca nu voi vota alegerile acestea. Plec din Cluj luni dimineata, adica pe 6 iunie, deci nu voi influenta in niciun fel alegerile. Poate doar prin intermediul acestui blog, daca este cazul. Oricum, si daca as vota, nu as vota vreo candidat de la sectorul 6 din simplul motiv ca nu locuiesc acolo.

Totusi, nimeni si nimic nu ma impiedica sa privesc detasat batalia politica din mai multe parti ale tarii. Capitala ma priveste in mod special si, chiar daca nu am drept de vot, sunt influentat de deciziile altora. Circul prin toate sectoarele, asa ca ce voteaza altii ma afecteaza si pe mine.

Astazi voi vorbi despre sectorul 6 si al sau caz foarte interesant. Serios, cazul ar trebui studiat la orice curs de marketing politic din aceasta tara.

Asadar, care este contextul:

  • Primarul in functie, Rares Manescu, este invizibil. Atat de invizibil incat nici propriul partid nu-l mai sprijina pentru un nou mandat. Oricum am lua-o, un esec pentru PNL.
  • Care PNL propune pe viceprimarul acestuia, Mironescu. La fel de invizibil. Si de popular.
  • PSD, care in 2012 l-a sustinut pe Manescu (era candidat USL pe atunci) vine cu Gabriel Mutu. Cum s-a afirmat Mutu? Pai a devenit parlamentar (senator mai precis) in anul 2008, din partea PDL. Pe atunci, in colegiul sau, l-a invins fara drept de apel pe Corneliu Vadim Tudor. Intre timp, Mutu a schimbat tabara politica si, desi in parlament n-a fost deloc activ, acum cere alegatorilor sa vorbeasca cu el. Oare il vor asculta?
  • Are ceva probleme cu legea, indeajuns incat sa planeze suspiciuni, insa nu indeajuns de mari incat sa-l impiedice sa candideze.

  • Inainte de Manescu primar a fost Cristian Poteras. Ex-PDL, ex-PNL, actual in puscarie. Pana sa intre in puscarie, Poteras era un vector important de imagine al PNL in sectorul 6. El semna pliantele electorale pro-Iohannis in 2014. Nu Manescu, ca pe Manescu nu-l stia nimeni.
  • Ne intoarcem in 2012. In afara de Manescu si Poteras (p-atunci adversari, unul PNL, altul PDL), a mai candidat si un anume Stefan Florescu. Acesta, INDEPENDENT, a obtinut 10% din voturi, fiind locul al treilea dupa cei 2 de mai sus. A depasit atat candidatul PPDD (p-atunci al treilea partid), cat si candidati de la alte partide mai mici (UNPR, care pe atunci a candidat singur, PRM + alte partide minuscule).

Stefan Florescu Sector 6

Si despre el, Stefan Florescu, vreau sa va vorbesc. L-am vazut o singura data vorbind, nu in direct, ci inregistrat undeva (fragmente). Are ceva carisma, desi nu zic ca ma da pe spate. Are un program interesant, o gramada de proiecte, sunt curios cate dintre ele vor fi realizate daca acesta iese primar.

Totusi, nu doar proiectele si carisma sunt importante, cat alt lucru, fundamental dupa mine: campania continua pe care si-o face acesta din 2012 incoace. PNL si PSD au trecut prin schimbari succesive, Mutu si-a anuntat candidatura prin 2015, iar Mironescu abia anul acesta. Florescu isi anuntase intentia de a candida inca de cand a pierdut alegerile din 2012.

Probabil ar fi iesit senator ori deputat, orice partid si l-ar fi dorit. El a preferat, insa, sa ramana pe bara 4 ani de zile, pentru a iesi acum primar. Nu stiu de ce, nu stiu intentiile ascunse ale acestuia, daca ele exista, stiu doar ca STRICT din punct de vedere electoral este o strategie FOARTE BUNA.

Incurajez partidele celelalte, mari si mici, sa mizeze pe cate un om in fiecare sector care sa-si faca timp de 4 ani campanie zi de zi in sector.

Repet, nu-l cunosc pe Stefan Florescu, stiu ca e acuzat de multe chestii necurate, de legaturi cu lumea interlopa, niciuna dovedita. Pana la o eventuala condamnare, este nevinovat si il voi trata ca atare. Nu zic ca va fi un primar bun, zic doar ca STRATEGIA sa electorala, marketingul sau politic, este unul bun.

Altfel, daca ar fi sa fiu curios de ceva, is curios de 4 lucruri fundamentale (un fel de intrebari pentru acesta):

  • Cum va coabita cu un consiliu local 100% politic? Chiar sunt curios CU CINE doreste dansul sa administreze sectorul?
  • PE CINE va vota el la celelalte 3 alegeri (Consiliul Local S6, Consiliul General, Primaria Capitalei)?
  • Aceeasi intrebare de mai sus, adresata, insa, votantilor sai: cu ce partid vor vota ei la Consiliul S6, la Consiliul General si cu ce candidat la Primaria Generala vor vota? Sunt chiar curios. Vom afla raspunsul la aceasta intrebare din exit-poll.
  • Ce va face daca NU va castiga? Va tinti postul si peste 4 ani?

Stefan Florescu

Si inca ceva: habar n-am ce strategi de campanie are. Sau daca are asa ceva. Stiu doar ca mi-as dori mai multi candidati de genul, pe care sa-i cunoastem de ani buni, sa ne informam in privinta lor, sa stim unde sa-i gasim, sa le putem face propuneri.

Articolul acesta va ramane. Daca Stefan Florescu va castiga si se va dovedi un primar incompetent, imi voi pune cenusa in cap. Cu toate astea, chiar si asa, strategia sa electorala tot BUNA va fi: un candidat BUN nu este intotdeauna un PRIMAR/PARLAMENTAR/PRESEDINTE BUN!

Apropo, momentan Stefan Florescu e primul in sondaje. Avand in vedere contra-candidatii, cred ca va ramane primul.

Cam atat despre Stefan Florescu. Stiu ca-mi voi atrage atat fanii sai, cat si criticii sai. Singurul lucru pe care-l cer este decenta: nici campanie desantata in favoarea sa, nici injurii suburbane la adresa dumnealui. Cer prea multe? Salutari POLITICE tuturor!

4 thoughts on “Stefan Florescu este un caz interesant

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.