Basescu candidat la Primaria Capitalei – un sacrificiu obligatoriu pentru PMP

Basescu candidat la Primaria Capitalei contra Gabrielei Firea

Basescu candidat la Primaria Capitalei nu este o himera, nu este doar o bomba de presa. Din punctul meu de vedere, si voi argumenta acest lucru, este un lucru absolut necesar. Nu pentru tara, nu pentru Bucuresti, nici macar pentru Basescu, ci pentru PMP. Da, ati citit bine.

Basescu candidat la Primaria Capitalei este unica solutie pentru ca partidul sa supravietuiasca politic. In 2019 PMP nu ar fi intrat in Parlamentul European daca nu l-ar fi avut pe Basescu in fruntea listei. La fel cum nici Pro Romania nu ar fi intrat fara Ponta acolo. Ca Ponta si-a cedat locul, in timp ce Basescu s-a dus la Bruxelles este alta discutie. Daca ma intrebati pe mine, omeneste vorbind (nu politic), Ponta regreta. Basescu este acolo, la Bruxelles, pana-n 2024 indiferent ce pateste partidul sau. Doar ca fix aici e problema.

Basescu candidat la Primaria Capitalei este sansa nesperata pe care o primeste PMP-ul. In cazul in care nu v-ati prins, daca vor fi alegeri anticipate, si se pare ca vor fi, candidatii la primarii vor acapara intreg prim-plan-ul dezbaterilor. Va interesa pe cineva cine-i cap de lista la Senat sau la Camera din partea unui partid? Evident ca-i important, dar si mai important este cine candideaza la primariile relevante. Doar ca  …

Basescu candidat la Primaria Capitalei si locul 1 pe lista de senat din partea PMP inseamna o dubla lovitura. Cum va justifica Basescu interesul subit pentru primarie si pentru senat? Tocmai el, care a spus ca Ponta a facut o magarie punandu-se primul pe lista, desi anuntase din start ca nu se va duce la Bruxelles, va apela la un artificiu asemanator acum. Sa renunte el la postul de europarlamentar, unul bine-platit si cu infinit mai putine responsabilitati, unul mai potrivit pentru un om mai in varsta, pentru un post de primar ori unul de senator? Legat de postul de senator, daca l-ar fi preferat in dauna celui de europarlamentar ar fi putut lejer sa ramana senator, unde fusese ales in 2016, nu? E drept, razgandirile sunt regula si nu exceptia in politica noastra, drept urmare asta e cam ultima problema a lui Basescu.

Basescu candidat la Primaria Capitalei pune pe jar toate partidele. Daca pana acum la negocieri PNL-ul se certa cu USR-ul, care oricum era in cearta cu PLUS-ul pe tema celui mai notoriu, mai de incredere si cu intentia de vot cea mai mare, de data asta PMP-ul, altfel un partid mic, aduce un argument decisiv: Basescu sta clar mai bine, la notorietate si la incredere, decat orice Nicusor, Vlad Voiculescu ori Violeta Alexandru. Ultimul sondaj CURS, desi prezentat dubios, confirma acest lucru.

Basescu candidat la Primaria Capitalei o pune in dificultate pe Firea. Daca pana acum ea ar fi fost vioara intai, cea mai notorie, cea mai populara, cea care trebuia doar sa se laude cu realizarile, sa taie panglicile si sa inaugureze (si cica ar avea de inaugurat), intrarea lui Basescu ar pune-o in dificultate. Intai, pentru ca Basescu ar acapara prim-planul. In al doilea rand, pentru ca Basescu e om de campanie. Si in al treilea rand, pentru ca principalul argument al Gabrielei Firea in acest moment este cel legat de cunoasterea primariei: voi doar dati din gura, nu stiti cum merge treaba la primarie. Argumentul functioneaza impotriva lui Rares Bogdan, a Violetei Alexandru ori impotriva lui Vlad Voiculescu. Impotriva lui Basescu, surpriza, NU! Apropo, Basescu mai tineti minte dezbaterea Ciolos vs Basescu vs Ponta? Poate ati uitat-o.

Basescu candidat la Primaria Capitalei este o idee politica buna pentru PMP. Nu imi dau seama daca Basescu ar fi un primar mai bun decat Firea. Unii ar zice ca si-ar folosi experienta acumulata si ca ar fi un primar exemplar. Totodata, aceiasi fani ai sai sustin ca a noastra capitala va avea de castigat ca imagine, urmand a fi condusa de fostul presedinte. Fara sa-i contrazic 100%, pot spune ca am dubii. Pot spune ca-s nemultumit total de mandatul lui Basescu si ca am dubii ca acesta se va intelege cu consilierii. S-a certat 4 ani de zile non-stop cu consilierii, sunt convins ca asta ar face si acum. E drept, fix din motivul asta consider ca o vota pe Firea este gresit, caci indiferent de rezultatul alegerilor pentru functia de primar, majoritatea in consiliu o va avea opozitia. Prefer, sincer, o primarie condusa cap-coada de PSD, cum a fost pana acum, in dauna uneia in care partidele se vor certa si nu se va face nimic.

Basescu candidat la Primaria Capitalei confirma ce am zis eu nu demult: candidatul unic al opozitiei (vorba vine, acum opozitia a devenit putere) este o himera. Interesul individual al partidelor este sa aiba candidat propriu. PMP-ul prefera sa castige Firea primaria si sa intre in Parlament si in Consiliu decat sa castige Vlad Voiculescu postul de primar general, iar ei sa ramana pe dinafara. Ce prefera bucuresteanul e cu totul alta discutie.

Basescu candidat la Primaria Capitalei este o posibilitate reala, nu este doar zvon de presa. Oricum, informatia circula la fel de dubios precum a circulat cea privitoarea la candidatura sa la Bruxelles. Si atunci parea intai un zvon, amplificat treptat de el si de partidul sau.

Basescu candidat la Primaria Capitalei este o sansa unica pe care o primeste PMP, dar este totodata o arma cu 2 taisuri. Basescu TREBUIE sa intre in ring pentru a-si salva partidul, dar asta ar putea insemna sa renunte la un post lipsit de griji pentru un post plin de probleme. In sens invers, daca Basescu nu candideaza, PMP ramane pe dinafara. Lucru pe care si ei il stiu.

Basescu candidat la Primaria Capitalei garanteaza un lucru: nu ne vom plictisi. Campania electorala va fi de zece ori mai interesanta decat a fost cea de la prezidentiale. Nu dau pronosticuri, nu stiu daca va castiga sau nu Basescu. Spun, insa, un lucru: Basescu nu a pierdut nicio infruntare electorala. Are aura de invincibila!

One thought on “Basescu candidat la Primaria Capitalei – un sacrificiu obligatoriu pentru PMP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.