PolitiCalinescu ATACAT de boti in an pre-electoral. Coincidenta?

PolitiCalinescu ATACAT de boti in an pre-electoral

PolitiCalinescu ATACAT de boti in an pre-electoral – aceasta este stirea. Probleme am tot avut, de cateva saptamani, luni. Nu stiu daca le-am rezolvat, eu sper ca da. Cred ca da.

Insa nu pot ignora coincidenta, acel lucru in care eu nu cred: dintre toate blogurile, cele 10 (caci cel pe subdomeniu e mai greu de atacat), fix cel politic a fost atacat. Trafic prea mare aici? Blog foarte solicitat? Articol viral? NICIDECUM!

Asa ca imi pun multe intrebari. Am cateva teorii, pe care le voi enunta mai jos. Nu voi putea verifica niciuna dintre ele, dar imi place sa speculez. Si zic ca e bine ca aceste lucruri sa ramana aici. Sa ramana scrise pentru posteritate.

 1. Site-ul contine POLITICA in link, asa ca cineva a dat search dupa acest cuvant cheie. Ori unul asemanator. Cuvantul atrage ca un magnet. Metoda in sine, habar n-am daca adevarata sau nu, nu raspunde la intrebarea DE CE.
 2. Un prim posibil raspuns ar fi: pentru a prelua site-ul si a-l putea vinde ulterior. Stiind ca va fi cerere la anul de asemenea site-uri, unii isi fac provizii din timp. Sunt o gramada de oameni care cumpara domenii gata facute, cu ceva vechime. Cica e mai rentabil decat s-o ia de la 0.
 3. Un alt raspuns este ca numele Calinescu apartine unora mai celebri decat mine. Or fi zis ca-i vorba de Florin Calinescu?
 4. Nu neg: o exista si un articol, nu as putea sa-l indic cu exactitate, care sa fi deranjat. Sa fi deranjat la modul general, de ce am votat AUR ori de ce nu vreau sa votez USR, ori la modul particular, pe vreunul dintre politicienii criticati. O fi vorba de Clotilde? Ori pe vreun fan foarte infocat. Ori poate cineva este pur si simplu deranjat de faptul ca eu am site politic. Emil Calinescu poate avea blog de teatru, poate avea blog de filme, poate avea blog de carte, dar la ce-i trebuie lui blog politic? Nu-i ajungeau zece bloguri?
 5. Exista si posibilitatea ca botii sa fi nimerit acest site din greseala, pentru ca are o vulnerabilitate. Dar de ce el si nu altul? Adica nu pot exclude COMPLET aceasta posibilitate, doar ca eu o consider foarte putin probabila. Asa-s eu, asa gandesc eu.
 6. De ce acum? De ce in 2023? In 2021 ori 2022 site-ul acesta nu era o miza, era un site oarecare, unul de duzina, pe care nu-l baga nimeni in seama. Brusc, in 2023 devine relevant? Brusc, devine tinta?

Acum nu stiu ce ar mai fi de spus. Nu stiu daca ar trebui sa mai bat moneda pe atacuri. Poate-s eu paranoic ori, dimpotriva, poate fac fix ce-si doresc ei sa faca. Fara sa pot afla vreodata cine-s ei. Si ce vor.

Ca sa intelegeti de ce nu cred in coincidente, acum cateva saptamani (vreo doua luni) mai multe pagini de Facebook ale unor site-uri cinefile, unele mici, altele mari si foarte mari, au fost atacate. Pe Facebook e mai greu sa ataci, nu e cu injectat si alte alea, trebuie pur si simplu sa afli parola, sa te loghezi si sa schimbi cumva parola. Ma rog, sa schimbi emailul de administrare intai si intai. Ceea ce la unii au reusit. Niste prieteni au reusit sa recupereze tot, insa hackerul reusise sa schimbe link-ul paginii, asa ca ei inca apar ChatBT sau ceva de genul.

Deci atunci au fost vizate site-urile cinefile. Ma rog, paginile lor de Facebook. Acum au venit la rand site-urile si blog-urile politice? Imi vine sa intreb ce urmeaza, dar nu-s sigur ca vreau sa aflu.

PolitiCalinescu ATACAT de boti – va las pe voi sa va ganditi de ce, sa gasiti posibile explicatii. Chiar la astept, chiar sunt curios.

3 thoughts on “PolitiCalinescu ATACAT de boti in an pre-electoral. Coincidenta?

 1. Lavinia Mihalaches says:

  Aceasta stire este cu adevarat ingrijoratoare. Politicienii sunt deja asociati cu coruptia si minciuna, dar acum sunt atacati si online de boti in anul pre-electoral. Este o situatie alarmanta si trebuie sa se ia masuri urgente pentru a stopa aceste atacuri. Nu pot sa cred ca din toate blogurile de pe internet, tocmai cel politic sa fie tinta. Este evident ca cineva are un interes ascuns si vrea sa preia controlul asupra acestui site si sa-l vanda cu un profit ulterior. De asemenea, faptul ca numele Calinescu este ales ca pretext pentru aceste atacuri, demonstreaza lipsa de respect si de fair-play din partea celor care le organizeaza.

 2. Alina Dumitru says:

  Nu pot sa nu remarc aceasta coincidenta neobisnuita cu atacurile impotriva site-urilor politice, dintre care chiar si site-ul meu a fost vizat. Parca e prea mult sa fie doar o intamplare. Mi se pare ca acest lucru ar putea fi pus la cale de cineva cu interese ascunse, care sa profite de pe urma acestor site-uri politice. Poate sa fie vorba de o incercare de a prelua site-ul si de a-l vinde mai tarziu, cand cererea este mai mare. Sau cineva mai cunoscut decat mine ar putea avea interese in acest domeniu si sa fi fost deranjat de faptul ca eu am un site politic. Nu pot sa nu ma intreb si ce ar putea sa cauzeze aceste atacuri si pe baza caror interese se fac. Oricum, cred ca e o chestiune destul de serioasa si sper ca lucrurile se vor lamuri cat mai curand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.