Sistemul a decis: PUSL trebuie sa intre in Parlament!

PUSL trebuie sa intre in Parlament

PUSL trebuie sa intre in Parlament! Nu o spun eu, nu imi doresc eu, ci asa au decis unii mai importanti ca mine. Tot ce se intampla in ultimele zile imi confirma banuielile mele.

Mai jos va voi spune de ce PUSL trebuie sa intre in Parlament, cum va face acest lucru si ce efecte, urmari, va avea acest lucru in viata noastra politica. Asadar:

PUSL trebuie sa intre in Parlament pentru ca PSD + PNL sa poata guverna fara santajul UDMR!

Despre UDMR care trebuie scos, brusc sau treptat, din viata politica romaneasca am mai scris. Pe scurt de tot: acest partid este prea apropiat de Viktor Orban cel rau si putinist, asa ca trebuie sa stea cat mai departe de puterea centrala. Pentru ca nu poate fi scos brusc, cu forta, din viata politica, populatia maghiara fiind inca importanta, relevanta, din punct de vedere politic, aceasta formatiune politica va primi un rol din ce in ce mai putin insemnat.

Nu vor mai fi in guvern, deci nu vor mai avea acces la secrete (fara membri in CSAT), insa la nivel local si regional vor fi in continuare la putere. Chiar si la nivel central ar putea sustine punctual anumite proiecte.

Oricum, ideea este ca guvernul trebuie facut FARA sa te bazezi pe parlamentarii UDMR. Si, uitandu-ne la tabloul politic actual, nu prea ai cu cine sa-l faci. Caci PSD+PNL, daca NU fac macar 45% (sa ia dupa redistribuire 50%), ar trebui sa guverneze fie cu USR (care nu vrea cu Ciuma Rosie), fie cu AUR (care e la fel de nasol pentru alde Bruxelles precum UDMR, poate chiar mai rau).

Asa ca apare in scena partidul salvator: PUSL. Care va mai avea un rol…

PUSL trebuie sa intre in Parlament pentru a deveni aspirator de traseisti pe model UNPR!

V-am mai spus si o tot repet: cu totii au nevoie de Oprea si de UNPR. Din pacate pentru ei, brandul UNPR este compromis, la fel fiind si „brandul politic” Gabriel Oprea. Asa ca trebuie construit un partid care sa se comporte exact ca UNPR, sa aiba rolul UNPR, dar sa nu fie UNPR. Sa fie ceva nou, proaspat, votabil.

Ceea ce se intampla acum cu PUSL.

Aici mai trebuie sa va spun ceva: DE UNDE vor veni transfugii care se vor inscrie in PUSL? Ghiciti?

Raspunsul este simplu: de peste tot! PUSL va fi un partid ce va putea prelua fara greturi atat parlamentari AUR, cat si Parlamentari USR. Ma rog, nu chiar USR, ci PMP sau FD. Alesi pe listele USR. Progresisti si conservatori deopotriva.

PUSL trebuie sa intre in Parlament pentru a scadea voturile AUR!

Desi partidul este plin de traseisti, de politicieni vechi, se marketeaza agresiv drept partid antisistem. Piedone este seful acestui partid, adica marele luptator impotriva sistemului.

Unii ar zice ca va lua voturi si de la USR, ceea ce e doar partial adevarat. Adica direct nu va lua voturi de acolo, insa indirect ar putea lua: oamenii satui de politicienii vechi, satui de oamenii care-i sfideaza, ar fi putut sa se indrepte spre USR, dar Piedone le este mai la indemana. Piedone este mai de-al lor.

Nu trebuie sa ia mult nici de la USR, nici de la AUR. Important este sa faca 5%, sa intre in Parlament. Acolo se va umfla, va deveni dupa alegeri mai important decat o indica scorul electoral.

Oricum traseistii vor veni si dupa locale, daca partidul va lua scor bun la europene si la locala. Traseisti inclusiv din PNL si PSD, adica cei care nu-si vor gasi locul pe lista comuna a celor 2 partide.

Sper ca n-ati uitat un detaliu: fostul ALDE s-a topit in PNL. Oare va fi loc pentru toti pe liste? Si pentru PSD-isti, si pentru PNL-isti, si pentru fostii ALDE-isti, si pentru „sangele proaspat” de care e nevoie la orice scrutin? Sigur unii vor fi lasati pe dinafara. Care-si vor cauta locul fie pe la PMP/FD, fie la AUR, fie la PUSL. Fie la primele 2 pentru a merg la PUSL ulterior.

Pentru ca subiectul e mai vast, mai trebuie sa spun un lucru: PUSL nu trebuie sa DISTRUGA partidul AUR, ci doar sa-i opreasca cresterea. Un AUR de 10-15% este tot ce-si doreste sistemul. Un AUR de peste 20% este periculos.

Da, AUR a fost penetrat, are si el tot felul de transfugi, care vor fi si mai multi la Parlamentare. Insa in legislatura actuala parlamentarii AUR au fost destul de loiali. Prea loiali pentru gusturile unora. Trebuie rectificata problema.

PUSL trebuie sa intre in Parlament pentru ca ar fi util si in opozitie!

Va mai amintiti guvernarea USL? Stiti ce facea PSD in timp ce guverna cu PNL? Isi facea calcule si lua parlamentari pentru a nu mai avea nevoie de liberali. Pentru a putea guverna si fara ei.

Nu spun ca PSD sau PNL ar putea face acelasi lucru si acum. Nu e clar cine va da premierul, dar nu asta e important. Ideea este ca trebuie preintampinata o situatie precum infiintarea Fortei Drepte. Ce se intampla daca un liberal important pleaca alaturi de cativa parlamentari? Pica guvernul?

PUSL ar putea fi inclusiv rezerva de lux, partidul aflat in expectativa, gata oricand sa intre pe teren daca e nevoie. Daca interesul national o cere.

Iar in opozitie e mai bine sa promovezi PUSL decat sa promovezi AUR si USR, nu?

PUSL trebuie sa intre in Parlament pentru ca asa vrea sistemul, asa au stabilit unii si asa va fi pus in aplicare. Nu imi surade ideea, nu voi vota PUSL, NU pot vota cu unul ca Piedone, deci nu sunt fan. Evident ca o astfel de analiza nu veti vedea in multe locuri. Este interzis sa spui asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.